اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

نیاز گیاهان به عناصر اصلی رشد با کودهای دانش‌بنیان تامین می‌شود

کود استرووایت که حاصل همگرایی چند فناوری است به ردش گیاهان، گل‌دهی و میوه‌دهی کمک می‌کند.

نیاز گیاهان به عناصر اصلی رشد با کودهای دانش‌بنیان تامین می‌شود

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، احمد سلسبیلی بنیان‌گذار شرکت سبز پالایش با اعلام اینکه تولید نیمه‌صنعتی این کودها، آغاز شده و از دو هفته قبل نیز عرضه این محصول در دیجی‌کالا شروع شده است، گفت: در حال حاضر ماهانه تقریبا 20 هزار بسته کود تولید می‌کنیم که یک‌چهارم آن از طریق دیجی‌کالا عرضه می‌شود. بازخوردهای خوبی از این محصول، هم در سایت دیجی‌کالا و هم از سایت خود شرکت گرفته‌ایم به‌‍طوری‌که رضایت مشتریان و مصرف‌کنندگان جلب شده است.

مکملی آهسته‌رهش

هم‌اکنون شروع فصل کوددهی برای درختان میوه است و این انتظار وجود دارد که روند استفاده از این کودها، صعودی باشد.

این کود به صورت مکملی آهسته‌رهش برای گیاهان آپارتمانی و گلخانه‌ای عمل کرده و برای مدت دو ماه، تمام نیازهای گیاه به عناصر اصلی رشد را تامین می‌کند.

یکی از دلایلی که سبب می‌شود تا این کودها، مورد توجه مصرف‌کنندگان قرار بگیرد، عدم نیاز آنها به اسپری و حل کردن است. این مهم به دلیل آن است که کود استرووایت، آلودگی ندارد.

بازیابی از از هر دو پسماند جامد و فاضلاب انسانی و حیوانی

استرووایت نام رایج منیزیم آمونیوم فسفات شش آبه، کودی آهسته رهش و کارآمد است که می‌تواند از هر دو پسماند جامد و فاضلاب انسانی و حیوانی بازیابی شود. برای رسوب استرووایت به صورت جامد، غلظت‌های مولی از یون‌های آمونیوم، منیزیم و فسفات و قلیایی لازم است. این ماده در شرایط اسیدی به راحتی قابل حل است، در شرایط خنثی به میزان کمی حل می شود و در شرایط قلیایی نامحلول است.

عاری از مشکلات لجن‌زایی

کود استرووایت دانه‌ای، غلیظ، بدون لجن و بدون بو بوده و به راحتی قابل کنترل و عاری از مشکلات لجن‌زایی است. استرووایت خالص محتوی 11 تا 26 درصد فسفر، 5/5 درصد نیتروژن و 9/9 درصد منیزیم با غلظت­های مولی 1:1:1 است. از کل فسفر موجود در استرووایت فقط حدود 0.02 درصد محلول در آب و باقیمانده محلول در اسید است، بنابراین استرووایت یک منبع ایده‌آل از فسفری است که به آرامی آزاد شده و در طولانی مدت در اختیار گیاه قرار می‌گیرد. اگرچه استرووایت حاوی مقادیر قابل توجهی از نیتروژن و منیزیم است اما همچنان به عنوان کود فسفر معرفی می‌شود.

کمک به افزایش بهره‌وری محصول

استرووایت به عنوان یک کود فسفر آهسته‌رهش، می‌تواند به افزایش بهره‌وری محصول کمک کند و کاربرد آن در زمین‌های کشاورزی‌ که کمبود مواد مغذی دارند، سود خوبی داشته باشد. تولید غذا به وجود مقادیر مطلوب فسفر بستگی دارد، بنابراین بهره‌وری محصولات و در نتیجه درآمد صنعت کشاورزی بدون افزودن کود فسفر کافی (که اغلب از کودهای پایه فسفات تهیه می‌شود)، کاهش می‌یابد. استفاده از استرووایت می‌تواند وابستگی به منبع محدود و غیرقابل‌تجدید فسفات سنگ (که کودهای فسفات از آن استخراج می‌شود) کاهش دهد و امنیت غذایی را تضمین کند.

این محصول با حمایت مرکز فناوری‌های همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری تولید و در مسیر توسعه قرار گرفته است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول