اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

منتظرانی که جوانی را با خدمت معنا می‌کنند/مجمع خدام‌المهدی(عج) گروهی امیدساز در مسیر ظهور

جوانان نورآبادی سال‌هاست که با دست خالی و اخلاص و پشتکار در مجمع خدام‌المهدی(عج) پای کار امام عصر(عج) ایستاده‌اند.

منتظرانی که جوانی را با خدمت معنا می‌کنند/مجمع خدام‌المهدی(عج) گروهی امیدساز در مسیر ظهور

به گزارش خبرگزاری فارس از ممسنی، از میدان امام خمینی(ره) یا همان آموزش و پرورش سابق نورآباد که به سمت بانک ملت بروید یک ۴ ضلعی با عکس بزرگی از سردار دلها هر نگاهی را به سمت خود می‌کشد.

جلوتر که رفتم متوجه شدم یک ایستگاه صلواتی است ولی نمی‌دانستم چه برنامه‌هایی در این مکان انجام می‌شود و یا متعلق به کدام گروه‌ و هیات مذهبی یا فرهنگی است.

مقابل ایستگاه تابلوی بزرگ نوشت افزار صاحب الزمان به چشم می‌خورد و چند پله کوچک رهگذران را به داخل پاساژ هدایت می‌کند.

بدون ذهنیت و اطلاع قبلی وارد پاساژ قدیمی علمداری و با چند مغازه کوچک روبرو شدم، جلوتر رفتم و تابلوی نام آشنای کافی‌نت صاحب‌الزمان(عج) را دیدم که در فضای مجازی نامی آشنا و پرتکرار است.

آقای کشاورزی جوانی تقریبا ۳۰ ساله که مهندس کامپیوتر است و سالها‌ست در این مغازه کوچک کافی‌نت دارد با متانت خاصی جواب سلامم را داد.

گفتم اطلاع دارید این ایستگاه صلواتی برای کدام گروه است؟ با لبخند گفت: در خدمتیم، ایستگاه مردمی است و گروه ما هم توفیق دارد در مناسبت‌ها و به حسب نیاز فعالیت‌هایی در این ایستگاه انجام دهد.

وقتی گفت «گروه ما» کنجکاوتر شدم و پرسیدم کدام گروه؟ با مهربانی مجمع خدام المهدی(عج) را معرفی کرد و من تازه متوجه شدم که دامنه فعالیت این گروه که با نظم تشکیلاتی خاصی فعالیت دارد چقدر گسترده است.

در شهر نورآباد چندین گروه فرهنگی، هیات و خیریه فعالیت دارند که بدون اغراق می‌گویم هیچ کدام منسجم‌تر از این گروه نیستند.

گام نهادن در راهی که عشق و علاقه می‌خواهد

جوانانی که با وجود تحصیلات عالی و جایگاه اجتماعی و یا مشکلات فراوان در معیشت و زندگی فردی، مخلصانه و با عشق و هدفمند، قدم در این مسیر سراسر زیبایی گذاشته‌اند.

گروهی که در چند سال اخیر فعالیتش با برگزاری ایستگاه نقاشی و برگزاری مسابقه برای دانش‌آموزان نیازمند و اهدای بسته‌ لوازم‌التحریر به نیازمندان در قالب جایزه آغاز کرد و کارش را با سه شنبه‌های مهدوی و اکران فیلم‌های جشنواره عمار در همین کافی‌نت کوچک و بعد در بقیه نقاط شهر و برگزاری مسابقه با موضوع فیلم‌ها و اهدای جایزه به کودکان، ادامه داد و در کمتر از ۵ سال، در حال حاضر، بیش از ۵۰۰ خانوار را زیر چتر حمایت خود دارد.

روزبه کشاورزی این مجموعه مردمی و ثبت نشده را مدیریت می‌کند

برایم تعجب آور بود که یک جوان چطور این همه فعالیت را مدیریت می‌کند؛ ولی وقتی از همراهان و دیگر مهدی‌یاورانی که در کنار او فعالیت می‌کنند نام برد، متوجه دلیل منسجم بودن این مجمع و گسترده بودن‌ فعالیت‌شان شدم.

نگاهم دور تا دور مغازه که پر بود از عکس شهدا چرخید و حس خوبی داشتم.،کشاورزی با همان آرامش و سربه‌زیری خاص و معصومانه گفت: ما اول کار به برگزاری سه‌شنبه‌های مهدوی با پیوست فرهنگی خاص فکر می‌کردیم و در ادامه نیازمندان بیشتری معرفی شدند و ما هم به این فکر افتادیم که با نظم بیشتری کار را دنبال کنیم.

آقایان گشتاسبی و اکبری و نیما کشاورزی و سلمان احمدی و خانم‌ها ستوده و همتی از جمله افرادی بودند که جوان خادم المهدی از آنان نام برد.

در میان این افراد یک نام برای من و خیلی از اهالی شهرم، نام‌آشناتر از بقیه بود، خانم ستوده همکارم در خبرگزاری فارس است، نام او را که شنیدم جرقه این گزارش به ذهنم خورد و چون هوا داشت تاریک می‌شد، از آقای کشاورزی خداحافظی کردم.

با مریم ستوده تماس گرفتم و پس از احوالپرسی گفتم این هفته معرفی گروه جهادی دارم و می‌خواستم بپرسم کدام‌یک از گروه‌های جهادی و فرهنگی شهرستان در خبرگزاری معرفی نشده است؟ با آرامشی که همیشه در لحنش دارد گفت: بیشتر گروه‌ها را معرفی کرده‌ایم، پرسیدم گروه خودتان چی؟ گفت: بخشی از زیر مجموعه خدام‌المهدی(عج) معرفی شده اما کامل خیر.

با شنیدن این صحبت خانم ستوده و از اینکه سوژه‌خوبی برای نوشتن دارم خوشحال شدم و از او خواستم با توجه به روال گزارش‌ها اطلاعات لازم را برایم بفرستد و با مهربانی قبول کرد و گفت: می‌فرستد.

بالاخره مطلب رسید و برای تکمیل شدن گزارشم باز به آن پاساژ رفتم، یک مغازه کوچک حجاب و عفاف روبروی کافی‌نت آقای کشاورزی بود، بوی عطر خاصی به مشام می‌رسید وارد شدم و به گفتگو نشستیم.

مجمع از سال ۹۶ شروع به فعالیت کرده و گروه‌های تحقیق، تدارکات، آشپزی، جهادی و ساخت و ساز، ازدواج و جهیزیه، واحد مشاوره و رسانه و تولید محتوا از جمله زیر مجموعه‌های این مجمع است.

شناسایی نیازمندان برنامه اصلی مجمع است

ستوده در ادامه گفت: فعالیت مجمع در شهرستان‌های ممسنی و رستم بوده و شناسایی نیازمندان یکی از برنامه‌های مجمع است که به صورت محله به محله در شهر و روستاها انجام می‌شود و وقتی افراد معرفی می‌شوند مشخصات آنان در فرم ویژه‌ای که داریم ثبت و پس از تحقیق و اطمینان از نیازمند بودن افراد در سیستم ثبت می‌شود.

وی افزود: کمک‌ها در قالب بسته‌های معیشتی، پوشاک، لوازم‌التحریر و... به صورت چرخشی و با اولویت تحت حمایت امداد یا بهزیستی نبودن خانوارها توزیع می‌شود.

این فعال فرهنگی بیان داشت: دارو و شیر خشک و پوشک نیز به صورت ثابت برای موارد ثبت شده به صورت ماهیانه ارسال می‌شود.

پرداخت کمک هزینه بیماران نیازمند و همکاری با مددکاری بیمارستان ولیعصر (عج) ممسنی، تهیه بخاری و پتو در فصل سرد و کولر و یخچال برای نیازمندان در فصل گرم نیز از جمله فعالیت‌هایی است که توسط این گروه مردمی انجام می‌شود.

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه گفتگو به چگونگی فعالیت گروه خیرین ازدواج پرداخت و گفت: تا کنون موارد زیادی معرفی و به ازدواج ختم شده است و در بحث جهیزیه نیز به لطف خدا و عنایت ویژه حضرت حجت(عج) کمک‌هایی به نیابت از ایشان جمع‌آوری و با تحقیق به زوج‌های نیازمند تقدیم می‌شود.

وی افزود: در واحد مشاوره نیز روزانه مراجعات زیادی در سنین مختلف داریم که به تفکیک جنسیت، مشکلاتشان توسط کارشناسان خواهر و برادر مورد بررسی قرار می‌گیرد.

ساخت مسکن نیازمندان یکی از اهداف اصلی مجمع

همراهی گروه جهادی شهید صدرزاده به مدیریت محمدرضا اکبری با مجمع و ساخت و تکمیل مسکن نیازمندان یکی دیگر از فعالیت‌های مجمع خدام‌المهدی(عج) نوراباد است که تاکنون در بسیاری از روستاهای دو شهرستان اقدام به تکمیل و ساخت سرپناه و سرویس بهداشتی برای نیازمندان نموده‌اند.

گفتگویم با مریم ستوده ادامه داشت که تعدادی از برادران برای راه اندازی ایستگاه شادی عید مبعث وارد مغازه شدند و وسایل مورد نیاز را از آنجا برداشتند.

در گوشه‌ای از مغازه کوچک و مرتبشان که در بین صحبت متوجه شدم بخش زیادی از سود فروششان در خیریه هزینه می‌شود و ماهیانه نیز مقداری لباس به فقرا هدیه می‌دهند، تعدادی جعبه و بسته لباس بود که گویا برای نیازمندان تهیه و بسته بندی شده بود و بر اساس اعلام نیاز برایشان ارسال می‌شود.

یکی از ابتکارات مجمع خدام المهدی(عج) جمع شدن گروه‌های مختلف و کوچک خیریه زیر یک پرچم است که با توجه به توضیحات خانم ستوده متوجه شدم که حدود ۱۰ گروه در این مجمع عضو هستند و در گوشه و کنار دو شهرستان ممسنی و رستم مشغول کمک‌رسانی به نیازمندان می‌باشند.

گروه شکرانه سلامت و خیر اموات که به منظور جلوگیری از اسراف در روزهای پنجشنبه و رسیدگی بهتر به نیازمندان فعالیت می‌کند با تلاش مرضیه همتی که معلم است اداره می‌شود.

گروه محبان حضرت علی اصغر(ع) با مدیریت سید جواد در دشمن زیاری مشغول رسیدگی به امور فقرا است.

گروه دانش‌آموزی را خانم فرهادی و گروه محبین اهل بیت(ع) را سلمان احمدی مدیریت می‌کنند و خانم حسینی در شهرستان رستم فعالیت‌های چشمگیری دارد.

گروه‌های دیگر نیز در دیگر نقاط شهرستان در حال فعالیت هستند.

واحد رسانه یکی از پرتلاش‌ترین و پویاترین واحدهای مجمع 

واحد رسانه یکی از پرتلاش‌ترین و پویاترین واحدهای این مجمع است که در فضای مجازی نیز کانال‌های متعدد و متناسب با فعالیت‌ واحدهای مختلف دارند.

ایستگاه صلواتی با مدیریت برادرگشتاسبی و اکبری و کشاورزی و با حمایت و همراهی خیر نام آشنا داریوش دارابی اداره می‌شود و علاوه بر فعالیت در مناسبت ها، در ایام کرونا ایستگاه سلامت را نیز با توزیع بسته‌های بهداشتی و فشار خون و... برگزار می‌نماید.

ستوده همراهی گروه‌های مختلف و جلوگیری از موازی کاری و تشکیلاتی بودن فعالیت مجمع خدام المهدی(عج) را یکی از نقاط قوت این مجمع برشمرد و گفت: امیدوارم با اخلاصی که از دوستانم سراغ دارم و با همراهی مردم فعالیت‌های فرهنگی مجمع نیز به رشد و رونق لازم برسد تا در این مسیر هم بتوانیم فرهنگ‌سازی صحیح را به انجام برسانیم.

مسؤول جشنواره عمار استان فارس، پخش فیلم‌های جشنواره در کافی‌نت و هیات حیدریون که با همت برادر پناهی و مشارکت اعضای مجمع فعالیت دارد را نیز بسیار موثر خواند و گفت: همکاری ستاد عمار شهرستان در فعالیت‌های مختلف مجمع قابل تقدیر است و از این جهات خداوند را شاکریم که توفیق حضور در این جمع را داریم.

وی از تعدد تماس‌ها و معرفی نیازمندان و بیماران در شرایط سخت هم گفت. برای من جالب بود که این گروه با بسیاری از فعالان فرهنگی دیگر شهرستان‌ها و استان‌ها نیز در تماس است و نیازمندان مراجع را به این گروه‌ها معرفی می‌نماید و علاوه بر این، مدیران و اداری‌‌ها نیز نیازمندان را به گروه‌های مردمی معرفی می‌کنند.

فعالیت‌های فرهنگی و مهدوی و شهدایی این گروه و پیوست‌های فرهنگی که در کنار بسته‌های معیشتی دارند و شیوه جذبشان و حضور نوجوانان در مجمع نیز از دیگر مواردی بود که برای من بسیار دلنشین بود.

لبیک به درخواست مواسات مومنانه رهبری و توکل این جوانان و اقدامات درخور تقدیرشان یکی از زیباترین درس‌هایی بود که در این ایام آموختم.

جوانان تحصیل‌کرده‌ای که نام و نشان و موقعیت اجتماعی برایشان معنایی ندارد و هر کدام بر اساس داشته‌ها و توانمندی‌هایشان نشان خادمی مولایمان را بر دل نشانده‌اند و امیدساز در مسیر ظهورش می‌باشند.

لذت دیدار امروز را با چای و شیرینی ایستگاه شادی تکمیل و از دوستان جدیدم در مجمع خدام‌المهدی(عج) خداحافظی کردم.

انتهای پیام/ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول