اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  صنفی فرهنگی

جهاد تبیین نیازمند تلاش مستمر برنامه ریزی شده است

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: در جهاد تبیین اگر تلاش مستمر برنامه ریزی شده نداشته باشید، ممکن است شکست بخورید. یعنی در واقع یک سوی جهاد این است که اگر در جهاد تلاش به اندازه کافی نباشد، ممکن است مجبور به عقب نشینی شویم.

جهاد تبیین نیازمند تلاش مستمر برنامه ریزی شده است

عبدالله معتمدی رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در نشست «نقش دانشگاهیان در جهاد تبیین؛ عرصه‌های پیش رو برای تبیین و روایت‌گری دستاوردهای کشور» که در خبرگزاری فارس برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، گفت: تببین در لغت یعنی آشکار شدن، پیدا و هویدا شدن، علل یک پدیده را تشریح کردن و پرداختن به علت آن. در جهاد تبیین اگر تلاش مستمر برنامه ریزی شده نداشته باشید، ممکن است شکست بخورید. یعنی در واقع یک سوی جهاد این است که اگر در جهاد تلاش به اندازه کافی نباشد، ممکن است مجبور به عقب نشینی شویم.

*مقام معظم رهبری شخصیت جهادگر تبیینی است

وی افزود: واقعیت این است که من فکر می‌کنم مقام معظم رهبری خیلی هوشمندانه یک جهادگر تبیینی هستند، گاهی اوقات بدیهی‌ترین مسائل را که عده ای فکر می‌کنند، خیلی بدیهی است را ایشان تببین می‌کنند، به عبارتی به معنای واقعی تشریح می‌کنند و به عوامل علی آن پدیده‌ها  توجه می‌کنند. به عنوان مثال معلوم است که رابطه با آمریکا درست نیست یا رابطه ما با آمریکا در واقع هیچ حسنی ندارد اما مقام معظم رهبری به این کفایت نمی‌کنند و به شکل تحلیلی نشان می‌دهند که آنهایی که رابطه داشتند چه اتفاقی برایشان افتاده است و آنهایی که رابطه نداشتند چه اتفاقی را تجربه کرده‌اند. ایشان دقیقا موضوع را شفاف می‌کنند.

معتمدی با تاکید بر اینکه امروز بیش از هر وقت دیگری انسان‌ها قدرت تحلیل و خردمندی و تجزیه پیدا کرده اند، گفت: امروز جوامع انسانی به حدی از  بلوغ رسیده‌اند که بتوانند مفاهیم را تحلیل و در مورد آن اندیشه کنند و این را مقام معظم رهبری به عنوان یک  ظرفیت مورد استفاده قرار داده‌اند. 

وی ادامه داد: بنابراین مقام معظم رهبری خردمندی و قدرت تحلیل انسان‌ها را مد نظر قرار داده‌اند و می‌فرمایند که با عقل و اندیشه مردم ارتباط برقرار کنید. باید دید که مبانی تجزیه و تحلیل ذهنی افراد چیست و شناخت آنها براساس چه داده‌هایی است. آیا داده‌ها، واقعیت‌ها و فکت‌ها واقعی است یا تحت تاثیر شبه فکت‌ها و شبه واقعیت‌ها قرار گرفته‌اند، بنابراین وقتی صحبت از جهاد تبیین می‌شود یعنی  اینکه ما پذیرفته‌ایم با انسان‌های بالغی سر و کار داریم که این انسان‌ها خردمندند، اندیشه ورزند و بر اساس اندیشه عمل می‌کنند، اگر شما خواستید با  آنها تعامل داشته باشید با خرد و اندیشه آنها باید ارتباط برقرار کنید.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: جهاد تبیین یعنی با عقل مردم کار کردن، یعنی با فکر مردم مواجه شدن و به فکر مردم کمک کردن، در فرمایشات مقام معظم رهبری یک نکته که خیلی برجسته است این است که ایشان در بیانیه گام دوم انقلاب جوان‌ها را مخاطب قرار می‌دهند، یعنی تکیه مقام معظم رهبری روی جوان‌هاست. یکی از روش‌های تبیین بکارگیری جوان‌هاست، راه دیگر مواجهه دادن آنها با پیشرفت‌های کشور است.

وی با تاکید بر اینکه ما باید با ادبیات روز آشنا باشیم و ادبیات جوان‌ها را بدانیم، خاطرنشان کرد: ما باید با عواملی که اذهان جوان‌ها را شکل می‌دهد آشنا شویم، یعنی بفهمیم که امروز منابع اندیشه و منابع خردورزی دانشجویان از کجا شکل می‌گیرد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول