اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان شمالی

شاخص امید به زندگی در خراسان شمالی از متوسط میانگین کشوری پایین تر است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: یکی از شاخص‌های مهم در حوزه سلامت، امید به زندگی است که علی رغم افزایش آن در کشور، شاخص امید به زندگی در خراسان شمالی از متوسط میانگین کشوری پایین تر است.

شاخص امید به زندگی در خراسان شمالی از متوسط میانگین کشوری پایین تر است

به گزارش خبرگزاری فارس از بجنورد، سیدجواد پورنقی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، ظهر امروز در نشست خبری هفته سلامت در گفت‌وگو با رسانه‌ها اظهارکرد: در سال‌های گذشته حوزه سلامت در کنار سایر حوزه ها به رشد و بالندگی در نظام جمهوری اسلامی حرکت پویا و رو به جلویی داشته است.

وی با اشاره به اینکه توجه به شاخص‌های بهداشتی و درمانی می‌تواند شرایط استان را در مقایسه با میانگین کشوری و نقاط ضعف و قوت نشان دهد، گفت: ضرب آهنگ شاخص‌های حوزه سلامت بعد از انقلاب شاهد افزایش چشمگیری در این حوزه بوده، به طوری که مرگ و میر کودکان زیر پنج سال به ازای هر یک هزار تولد زنده در کشور ۶۰ نوراد بوده‌ که امروز این عدد به ۱۴ رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: یکی از شاخص‌های مهم دیگر که در حوزه سلامت، به برکت نظام جمهوری اسلامی ایران رقم خورده، امید به زندگی است که در سال های قبل امید به زندگی حدود ۶۹ سال بوده اما امروز این شاخص به صورت متوسط کشوری ۷۸ سال رسیده است که باید به ازای هر سال افزایش امید به زندگی باید برنامه ریزی و سیاست گذاری های مهمی انجام شود.

پورنقی بیان داشت: در استان خراسان شمالی شاخص امید به زندگی از متوسط میانگین کشوری پایین تر است.

وی با بیان اینکه یکی از مسائلی که حوزه سلامت را متحول می کند، شاخص نیروی انسانی است که رشد قابل قبولی در کشور داشته، گفت: شاخص نیروی متخصص در استان در مقایسه با میانگین کشوری پایین تر است به طوری که این جایگاه در کشور ۵ و در استان ۳۳ است.

این مقام مسئول اضافه کرد: استان خراسان شمالی با وجود تمام مشکلات و مسائلی که در رابطه با زیرساخت ها دارد،  با تمام تلاشی که به کار گرفته شده و همراهی مردم استان، در واکسیناسیون در جایگاه نخست کشور قرار گرفت.

پورنقی یکی از شاخص‌های عدالت در سلامت در ایام کرونا را در دسترس قرار گرفتن واکسن به صورت رایگان برای تمام اقشار مختلف جامعه خواند و افزود: روند واکسیناسیون به گونه‌ای بود که در کمتر از سه ماه پوشش مطلوبی در سطح استان و کشور ایجاد کرده است.

وی اظهار داشت: با وضعیت مطلوب در حوزه واکسیناسیون، بیماری کرونا در پیک ششم علی رغم اینکه مسری تر و کشندگی بالایی دارد، اما در در این دوره کرونا به خوبی کنترل شد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به اینکه از ابتدای واکسیناسیون تاکنون در استان خراسان شمالی بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار دوز واکسن تزریق شده است، گفت: از این میزان  ۶۰۰ هزار در دوز اول، ۵۵۰ دوز در مرحله دوم و ۲۵۰ هزار دوز در مرحله سوم بوده است.

پورنقی ادامه داد: در حال حاضر شرایط بیمارستان‌های استان پایدار هستند و در خیلی از روزها فوتی ناشی از کرونا به صفر رسیده و عدد بستری در ۲۴ ساعت گذشته به عددهای خیلی پایین و تک رقمی رسیده است.

این مقام مسئول در رابطه با وضعیت بیمارستان ارتش در رازو جرگلان توضیح داد: مقرر شد، زمانی که این سازه به مرحله بهره برداری و به دانشگاه علوم پزشکی‌ واگذار شود، چالش نیروی انسانی رفع خواهد شد، به طوری که در حال حاضر نیز خدماتی همچون داخلی، اطفال و زنان ارائه می شود.

وی با اشاره به اینکه پروژه بیمارستان پورسینا آشخانه مدتی متوقف شده بود و در شرایط کنونی روند کار به خوبی پیش می رود، گفت: تعداد تخت های تعبیه شده در این بیمارستان کفایت جمعیت را ندارد و استان در شاخص پزشک عمومی و متخصص شرایط مطلوبی ندارد، براساس برنامه‌ ریزی انجام شده با استفاده از فارغ التحصیل شدن پزشکان عمومی دانشگاه علوم‌پزشکی استان و بهره‌مندی از آنها، قطعا پوشش خدمات درمانی استان کمک بزرگی خواهد شد.

انتهای پیام/س

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول