اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  سایر حوزه ها

ایروان: هیچ مسیری به عنوان «کریدور» در ارمنستان راه اندازی نمی‌شود

مقام ارشد دولت ارمنستان با رد اظهارات تازه باکو گفت، هیچ مسیر جاده‌ای یا حمل‌ونقلی نمی‌تواند به عنوان یک «کریدور» در خاک ارمنستان راه اندازی شود.

ایروان: هیچ مسیری به عنوان «کریدور» در ارمنستان  راه اندازی نمی‌شود

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «آرمن گریگوریان» دبیر شورای امنیت ارمنستان روز سه‌شنبه گفت که هیچ مسیر جاده‌ای یا حمل‌ و نقلی نمی‌تواند به عنوان یک «کریدور» در خاک ارمنستان  راه اندازی شود.

به نوشته خبرگزاری «پان آرمنیان» اظهارات گریگوریان پس از آن بیان شد که «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در گفت‌وگوی تلفنی با «رجب طیب اردوغان»  رئیس جمهور ترکیه، مدعی شد که در جریان دیدار اخیر با «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان، طرفین در مورد گشایش یک کریدور از طریق خاک ارمنستان از جمله به توافق رسیدند.گریگوریان گفت که هیچ تغییری در موضع ارمنستان در این مورد ایجاد نشده است.

وی اظهار داشت: «هیچ جاده یا مسیر حمل و نقل نمی تواند به عنوان یک کریدور در خاک ارمنستان عمل کند. همه توافقات حاصل شده در بروکسل مربوط به باز کردن ارتباطات منطقه‌ای است.»

وی ادامه داد: «در بیانیه رئیس شورای اروپا می‌بینید که توافقات در زمینه باز کردن ارتباطات منطقه‌ای مربوط به کنترل مرزها و گمرکات، هزینه جاده‌ها و سازماندهی ترانزیت بین المللی است.»

خبرگزاری «آناتولی» نیز در این زمینه گزارش کرد که علی‌اف تلفنی با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه گفت‌وگو کرده و وی را در جریان نشست سه جانبه خود، نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان و «شارل میشل» رئیس شورای اروپا در بروکسل قرار داده است.

در بیانیه باکو آمده است: «علی اف نتایج نشست سه جانبه را  مثبت ارزیابی ارائه کرد.»

طی روزهای گذشته «آرارات میرزویان» وزیر امور خارجه ارمنستان  با همتای روس خود «سرگئی لاوروف» تلفنی گفت‌وگو و برقراری صلح در منطقه و افزایش همکاری با مسکو تاکید کرد. در این گفت‌وگوی تلفنی، روند اجرای مفاد بیانیه‌های سه‌جانبه ۹ نوامبر ۲۰۲۰ و ۱۱ ژانویه ۲۰۲۱ مورد بررسی قرار گرفت. (جزئیات بیشتر)

بر اساس این گزارش، وزرای خارجه دو کشور درباره ایجاد کمیسیون تعیین مرز و امنیت مرزی بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان گفت‌وگو کردند. 

زنگزور بخشی از جمهوری آذربایجان بود، اما در دهه ۱۹۲۰، شوروی سابق این منطقه را به ارمنستان داد. پس از این اقدام، جمهوری آذربایجان ارتباط خود را با نخجوان از دست داد. جمهوری آذربایجان روی پروژه‌هایی در کریدور زنگزور متمرکز شده است که شامل بزرگراه‌ها و خطوط ریلی می‌شود.

جمهوری آذربایجان و روسیه برای ساخت یک خط آهن به طول ۴۳ کیلومتر در منطقه مذاکره خواهند کرد. بخش‌هایی از راه‌آهن  جمهوری آذربایجان و نخجوان که در دوران اشغال ویران شده بود، تعمیر می‌شود. جمهوری آذربایجان با تکمیل خط آهن می‌تواند بدون وقفه با قطار به ایران، ارمنستان و نخجوان برسد. این خط آهن همچنین ترکیه را از طریق آذربایجان به روسیه متصل خواهد کرد.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول