اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گیلان

تأمین آب آشامیدنی ۱۶۵ روستا توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در رشت

به گفته فرماندار شهرستان رشت با جانمایی و تملک زمین برای احداث ۲۵ مجتمع آب‌رسانی توسط قرارگاه امام حسن (ع)، مشکلات ۱۶۵ روستای بالای ۲۰ خانوار شهرستان که فاقد آب آشامیدنی سالم بوده و یا نیاز به بازسازی تأسیسات و شبکه دارند، مرتفع می‌شود.

تأمین آب آشامیدنی ۱۶۵ روستا توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در رشت

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، حمیدرضا امام پناهی ظهر امروز در جلسه هم‌اندیشی با نمایندگان شهرستان در مجلس شورای اسلامی در سالن اجتماعات فرمانداری با تأکید بر ضرورت افزایش ضریب برخورداری روستاهای مرکز استان از نعمت آب آشامیدنی، اظهار کرد: با جانمایی و تملک زمین برای احداث ۲۵ مجتمع آب‌رسانی توسط قرارگاه امام حسن (ع)، مشکلات ۱۶۵ روستای بالای ۲۰ خانوار شهرستان که فاقد آب آشامیدنی سالم بوده و یا نیاز به بازسازی تأسیسات و شبکه دارند، مرتفع خواهد شد.

وی با بیان اینکه با توجه به اینکه هر یک از مجتمع‌های آب‌رسانی چندین روستا را تحت پوشش شبکه قرار خواهند داد، افزود: ضروری است تا با اولویت‌بندی مناطق درگیر با مشکل تأمین آب شرب در حوزه بخشداری‌ها و نیز روستاهای نوار ساحلی، اقدامات لازم صورت پذیرد.

فرماندار شهرستان شفت با تأکید بر تسریع در تکمیل خطوط انتقال آب بین بخش‌های تابعه و همچنین خطوط آب‌رسانی کمربندی شهر رشت، گفت: با تکمیل و بهره‌برداری کامل از خطوط انتقال، مشکل کیفیت پایین آب و عدم دسترسی به آب آشامیدنی مناسب در برخی مناطق شهرستان همچنین مشکل آب‌رسانی به بلوار گیلان و به‌تبع آن شهر پیربازار مرتفع خواهد شد.

به گفته امام پناهی بامطالعه و انجام خط انتقال آب بخش غربی شهر رشت به طول تقریبی ۲۰ کیلومتر، مشکلات تأمین آب شرب موردنیاز دهستان‌های لاکان و پسیخان مرتفع خواهد شد.

وی با اشاره به مشکلات مختلف حوزه آبی شهرستان رشت در حوزه روستایی بیان کرد: فرونشست چاه‌ها، میزان بالای آهن و منگنز که موجب تخریب و انسداد تأسیسات شبکه انتقال می‌شوند، فرسودگی شبکه توزیع و عدم امکان بازسازی چاه‌های روستایی به دلیل تک منبع بودن از عمده موانع در زمینه تأمین، تصفیه، انتقال و توزیع آب شرب روستایی است.

امام پناهی به مشکل آبی در حوزه سراوان اشاره کرد و افزود: بازسازی و بهره‌برداری از مخزن آب گلسرک و انتقال آب از چاه‌های فلمن امامزاده هاشم به این مخزن، تثبیت فشار دبی آب در دهستان و تثبیت کلر باقیمانده در شبکه ازجمله اقدامات انجام‌شده در راستای پایداری آب شرب دهستان سراوان است.

نماینده عالی دولت در رشت با اشاره به اینکه مشکل دفع فاضلاب، مختص به شهر رشت نبوده و سایر شهرهای تابعه نیز با این معضل دست‌به‌گریبان می‌باشند،‌ تصریح کرد: باید طرح مطالعاتی فاضلاب شهرهای لشت نشاء، کوچصفهان و سنگر با استفاده از اعتبارات شهرستانی در اولویت قرار گیرد تا زمینه استفاده از اعتبارات ملی برای طرح توسعه فاضلاب این شهرها فراهم شود.

امام پناهی با اشاره به‌ضرورت ارتقای ظرفیت تصفیه‌خانه فخب متناسب با جمعیت و تکمیل تصفیه‌خانه مسکن مهر، گفت: برای دستیابی به شرایط قابل‌قبول باید از ورود فاضلاب‌های تصفیه نشده شهر و شهرک صنعتی، بیمارستان‌ها و فاضلاب شهری به رودخانه‌های زرجوب و گوهر رود جلوگیری به عمل آورد.

تصفیه فاضلاب و ساماندهی رودخانه‌ها نباید غفلت شود

محمدرضا احمدی سنگر نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به مشکلات دسترسی روستاییان به آب شرب با کیفیت اظهار کرد: نمایندگان برای کمک در تسریع در پروژه‌های بهسازی شبکه و خطوط آب‌رسانی، آمادگی کامل دارند.

وی با بیان اینکه اهمیت تأمین آب شرب مناطق نباید موجب غفلت از تصفیه فاضلاب و ساماندهی رودخانه‌های زرجوب و گوهررود شود، گفت: زیرا با نفوذ فاضلاب و آلودگی سفره‌های زیرزمینی، آب حاصل از چاه‌ها نیز حامل آلودگی خواهند بود.

مطالعه و بازبینی طرح‌های جدید فاضلاب ضروری است

علی آقازاده دیگر نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به‌ضرورت استمرار جلسات کارشناسی با هدف شناسایی و دسته‌بندی مشکلات در حوزه آب آشامیدنی و ساماندهی فاضلاب، اظهار کرد: برای برون‌رفت از مشکلات آب و فاضلاب شهرستان رشت، نیازمند استفاده از ظرفیت‌های استانی و پیگیری و اخذ امکانات و اعتبارات ملی هستیم.

وی با بیان اینکه در اجرای طرح‌های آب‌رسانی و دفع اصولی فاضلاب، مناطق جمعیتی مانند نقاط حاشیه شهر رشت و سایر نقاط شهری تابعه، نیازمند نگاه ویژه می‌باشند، افزود: باید علاوه بر نگهداری و بهسازی خطوط موجود آب‌رسانی و شبکه دفع فاضلاب، شاهد مطالعه، بازبینی و اجرای طرح‌های جدید با توجه به نیازها و نرخ رشد جمعیت باشیم.

افزایش اختصاص منابع مالی از محل اعتبارات استانی

جبار کوچکی نژاد نمایندگان شهرستان‌های رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی نیز با تأکید بر لزوم چاره‌اندیشی عملی برای برطرف کردن کمبودهای موجود در شهرستان در حوزه آب آشامیدنی و جمع‌آوری، تصفیه و دفع بهداشتی فاضلاب، اظهار کرد: برای کسب نتایج بهتر ضروری است تا تلاش‌ها برای تأمین و جذب اعتبارات از منابع مختلف نظیر ماده ۵۶، تبصره‌های مختلف و اعتبارات سفر ریاست محترم جمهوری سرعت بیشتری یابند.

 وی افزایش اختصاص منابع مالی از محل اعتبارات استانی به پروژه‌های آب آشامیدنی و فاضلاب شهرستان را امری مؤثر در تسهیل امور برشمرد.

 کوچکی‌نژاد با بیان اینکه هر یک از مجتمع‌های آب‌رسانی قرارگاه امام حسن (ع) چندین روستا را تحت پوشش شبکه آب‌رسانی قرار خواهند داد، گفت: می‌توان با واگذاری زمین‌های مازاد آبفا در روستاهای تحت پوشش هر یک از مجتمع‌های آب‌رسانی، زمین موردنیاز برای اجرای طرح را در اختیار قرارگاه امام حسن (ع) قرار داد.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول