اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان رضوی

افزایش ۲ برابری حجم مبادلات با ترکمنستان در دولت سیزدهم/مرز باجگیران به‌صورت مسافری باقی می‌ماند

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان گفت: دولت سیزدهم به دنبال افزایش مراودات با کشورهای همسایه بوده که این مسئله در ترکمنستان منجر به رشد ۲ برابر حجم مبادلات شده است.

افزایش ۲ برابری حجم مبادلات با ترکمنستان در دولت سیزدهم/مرز باجگیران به‌صورت مسافری باقی می‌ماند

مجید محمدنژاد رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مشهد با اشاره به رویکردهای دولت سیزدهم در تعامل با کشورهای همسایه، اظهار کرد: دولت‌های گذشته سعی در بهبود روابط با کشور ترکمنستان نداشته و حتی این روابط تیره‌وتار شد اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم هر چند کرونا موجب شده است ارتباط‌ها کم شود اما مراودات سیاسی بیشتر و اجلاس‌های مختلف همچون شانگهای فرصتی برای ارتباط مؤثر به وجود آورد.

وی با تأکید بر این موضوع که امروز از فضای به وجود آمده میان ایران و ترکمنستان به‌منظور افزایش مراودات و تسهیل در تجارت استفاده می‌شود، گفت: البته هنوز ترکمنستان فضای خود را به دلیل بیماری کرونا سخت گرفته است و شاید نتوان نتیجه این مراودات در حوزه سیاسی و تجاری را به‌ درستی احساس کرد.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان با اشاره به عملکرد دولت گذشته و دولت سیزدهم در زمینه میزان تبادلات تجاری و اقتصادی میان دو کشور، بیان کرد: همه کاستی‌ها و کم‌کاری‌های پیشین در پوشش این بیماری قرار گرفت نمی‌توان به‌درستی آنالیزی از عملکرد بخش خصوصی و دولتی در حوزه تبادلات تجاری و اقتصادی ارائه داد.

وی تصریح کرد: البته با روی کار آمدن دولت سیزدهم حجم مبادلات با ترکمنستان ۲ برابر شده است چون در شرایط پیش از کرونا حجم مبادلات به سقف ۱ میلیارد دلار صادرات می‌رسید که این رقم در دوران کرونا به حدود ۱۵۰ میلیون دلار کاهش پیدا کرد اما امروز شرایط بهتر شده و حجم مبادلات نسبت به قبل بهتر شده اما تا چشم‌انداز فاصله زیاد است.

محمدنژاد با یادآوری اینکه درب‌های جمهوری اسلامی ایران به روی کشور ترکمنستان همیشه باز بوده است و از فضای ترانزیت و تجارت میان دو کشور استقبال می‌شود، افزود: سیاست‌گذاری ترکمنستان درباره مرز باجگیران درواقع باقی ماندن این مرز به‌صورت مسافری و فعال بودن بازارچه آن است و بعید است تمایلی به توسعه این مرز در حوزه کالایی وجود داشته باشد.

رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان بابیان اینکه در مرز سرخس زیرساخت‌ها به‌صورت ریلی و کامیونی فراهم بوده و مرز مهمی درزمینه مراوده با اوراسیا به شمار می‌رود، گفت: مرز اینچه برون نیز یک مرز دارای اهمیت به شمار می‌آید زیرا می‌توان از طریق ترکمنستان به کشورهایی نظیر قزاقستان و اوراسیا متصل شده و شاید افزایش تبادلات تجاری بود.

وی تأکید کرد: هرچه میزان راه‌های ارتباطی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای هدف صادراتی بیشتر شود می‌توان تجارت منطقی داشته و با کاهش ترافیک و قیمت تمام‌شده، از ارسال کالا به‌درستی بهره‌برداری کرد.

محمدنژاد یکی از اصلی‌ترین وظایف اتاق مشترک را توسعه صادرات در حوزه‌های فنی و مهندسی، کالایی و غیره به ترکمنستان دانست و خاطرنشان کرد: امروز با برقراری ارتباط مطلوب و قوی میان ایران و ترکمنستان و بهبود روابط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی می‌توان بازارهای هدف را توسعه بخشید.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۳

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول