اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کهگیلویه و بویراحمد

«مته به خشخاش» نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد/ مقاومتی که از دولت قبل به ارث رسیده!

متاسفانه در سال های اخیر به دلیل کم کاری دولتی ها وضعیت مسکن بسیار آشفته بود و در چند ماه اخیر نیز همزمان با بالاتر رفتن نرخ اجاره بهای مسکن در استان کهگیلویه و بویراحمد بحرانی تر از سایر نقاط کشور شد.

«مته به خشخاش» نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد/ مقاومتی که از دولت قبل به ارث رسیده!

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، هر چند استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از کم جمعیت‌ترین استانهای کشور به شمار می رود که همین جمعیت کم می‌بایست شاخصی برای پیشرفت و توسعه باشد و مشکلات کمتری از این رهگذر در استان وجود داشته باشد اما وقتی آمار رسمی کشوری را نگاه کنیم در بسیاری از شاخص‌ها وضعیت کهگیلویه و بویراحمد نامطلوب‌تر از بیشتر نقاط کشور با جمعیت چند میلیونی است.

آمار عجیب بیکاری و قرار گرفتن در میان استان‌های اول تا پنجم کشور، نرخ اول تورم در کشور، قرار گرفتن در بین گران ترین استان های ایران و بالا بودن قیمت زمین و مسکن و اجاره بهای سرسام‌آور تنها تعداد انگشت‌شماری از مشکلات کهگیلویه و بویراحمد با جمعیت تنها کمتر از ۸۰۰ هزار نفر است.

متاسفانه در سال‌های اخیر به دلیل کم کاری دولتی ها وضعیت مسکن بسیار آشفته بود و در چند ماه اخیر نیز همزمان با بالاتر رفتن نرخ اجاره بهای مسکن در استان کهگیلویه و بویراحمد بحرانی تر از سایر نقاط کشور شد.

اجاره‌های ۵۰۰ هزار تومانی که به یکباره تا ۴ میلیون تومان رشد کرد و رهن های ۶۰ و ۷۰ میلیونی که به نرخ ۳۰۰ میلیون تومان هم رسید آن هم برای مردمی که جز محروم ترین مردم کشور به شمار می روند.

پس از گذار کشور از دوره ۸ ساله ای که آجر روی آجر برای ساخت مسکن در کشور گذاشته نشد به دولت فعلی رسیدیم که نهضت ملی مسکن را در دستور کار قرار داده و در بسیاری از نقاط کشور این طرح با شدت و جدیت هر چه تمام در حال اجراست.

اما در استان کهگیلویه و بویراحمد به رغم هشدارها و تاکیدات استاندار، نماینده ولی فقیه و مسئولان ارشد استانی به دلیل برخی موانع تاکنون اقدام چشمگیری صورت نگرفته است یاسوج به عنوان مرکز و پیشانی استان کهگیلویه و بویراحمد دچار انسداد در ساخت مسکن شده و مشکل اصلی هم کمبود زمین مورد نیاز برای ساخت و ساز است.

البته بسیاری از ادارات بنای همکاری لازم برای در اختیار قرار دادن زمین در طرح نهضت ملی مسکن را نداشته و در برابر واگذاری آنها جهت ساخت مسکن مورد نیاز مردم محروم مقاومت به خرج می‌دهند.

به گزارش فارس؛ شاید یکی از دلایل اصلی راکد بودن ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن در استان رکود در شهر یاسوج باشد که در صورت باز شدن گره ساخت این منازل در یاسوج در سایر نقاط استان نیز شاهد گشایش در کار خواهیم شد.

اما در نشست شورای مسکن استان کهگیلویه و بویراحمد به موضوعات مختلفی اشاره شد که نشان دهنده نوعی مقاومت در راه ساخت این واحدهای مسکونی است.

وقتی معاون عمرانی استاندار از اصطلاح «مته به خشخاش گذاشتن» برخی دستگاهها سخن به میان می آورد نشان دهنده مقاومت دستگاه‌ها و مدیران آنها در راه ساخت واحدهای مسکونی مورد نیاز مردم است.

دستگاه‌های خدمات رسان خدمات را گاه تا دل جنگل و در مناطق حفاظت شده برده‌اند، حال چگونه در این خصوص کوتاهی می کنند؟

در نشست شورای مسکن استان کهگیلویه و بویراحمد که به ریاست استاندار و با حضور معاون عمرانی، بانک ها و مسئولان مرتبط برگزار شد معلوم گردید که به جز بانک مسکن بقیه بانک‌ها توانستند همکاری لازم را در پرداخت تسهیلات داشته باشند.

همچنین در این نشست اعلام شد که برخی از دستگاه ها وظایف خود را به درستی انجام نمی دهند در صورتی که همگی باید پای کار بوده و دستور مقام ارشد اجرایی کشور را عملیاتی کنند.

در نشست شورای مسکن معلوم شد که برخی از جاهایی که حتی مشکل زمین ندارند کار را بر روی زمین گذاشته و به یاسوج نگاه می‌کنند در صورتی که در شهرهایی مانند گچساران و دهدشت نباید این کار معطل بماند.

در ادامه رئیس سازمان برنامه و بودجه استان نیز اینگونه نظر داد که باید دستگاه‌ها مطالبات خود را به شهرداری‌ها بپردازند و تا زمانی که پروانه شهرداری و انشعاب آب و برق و گاز تعیین تکلیف نشده کاری در این زمینه انجام نشود.

شهابی این را هم گفت که در شهر یاسوج و در کل استان ساختمان هایی داریم که ۷۰ درصد پیشرفت داشته و هیچگونه مجوز و پروانه ای ندارند که این معضل بزرگ برای یک استان است.

در ادامه این نشست کیامرث حاجی زاده که از برخی کم‌کاری‌ها به شدت انتقاد داشت گفت: باید از طرف راه و شهرسازی پیگیری شود اما چنین عزمی را نمی بینیم یا نمی‌خواهند کاری انجام دهند یا که می‌خواهند حرف خود را به کرسی بنشانند.

کیامرث حاجی‌زاده با بیان اینکه باید ظرف یک هفته آینده مشکل زیرساخت‌ها و آب و برق حل شود گفت: باید با نظر مثبت کار را شروع کنیم اما می‌بینیم که برخی‌ها در این راه مته به خشخاش می گذارند.

وی افزود: در حال بررسی هستیم تا یک شهرک جدید برای مرکز استان تعریف کنیم چند نقطه مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که مشکل آنها برطرف شود آن را اعلام خواهیم کرد همچنین باید چند دستگاه بنشینند و هرچه سریعتر پروانه ها صادر شوند.

سید علی احمدزاده در نشست شورای مسکن استان کهگیلویه و بویراحمد با قدردانی از همه افرادی که برای به ثمر نشستن نهضت ملی مسکن اقدام می‌کنند یادآور شد: این یک سیاست ملی است چرا که در سال‌های اخیر نوعی عقب‌ماندگی در ساخت مسکن در کل کشور و در استان ما وجود داشت و مردم دچار مشکل شدند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه ساخت ۴۰ هزار مسکن سهمیه استان است و باید هر سال ۱۰ هزار مسکن بسازیم گفت: در سفر دکتر قالیباف به استان کهگیلویه و بویراحمد و برای رفع مشکل نیازمندان قرار شد که ۱۰ هزار واحد برای این قشر نیز ساخته شود.

وی افزود: در نشستی که هفته گذشته در مجلس داشتیم از سوی ستاد محرومیت زدایی کشور اعلام حمایت بر این کار شد که باید زمین آنها را مشخص کرده تا ساخت و ساز انجام شود.

رئیس شورای مسکن استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: تعداد ۲ هزار واحد نیز از سوی بنیاد مستضعفان قرار است در استان ساخته شود که باید برای این تعداد نیز تعیین تکلیف شود و در کل باید در استان ۵۲ هزار واحد مسکونی بسازیم که ۱۲ هزار واحد آن مربوط به نیازمندان بوده و باید این کار سریعتر انجام شود.

وی افزود: مدیرکل راه و شهرسازی استان باید وضعیت نهضت ملی مسکن در یاسوج را مشخص کند در جاهایی که زمین وجود دارد باید سریعتر اقدام شود و هیچ مانعی هم سر راه قرار نگیرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در اول مهر و یا شاید در شهریور سفر دوم دولت را به استان داشته باشیم گفت: باید پروژه‌ها را هر چه زودتر برسانیم و دستگاهی که نرساند باید جوابگو باشد باید در آن زمان در خصوص طرح نهضت ملی مسکن حرف‌هایی برای گفتن داشته باشیم.

وی با تاکید بر این که شهرداری ها هم باید همگی پای کار باشند گفت: مردم استان در زمینه مسکن دارای مشکل هستند اجاره مسکن بالاست اگر این واحدهای مسکونی ساخته شود بار بزرگ از دوش مردم برداشته خواهد شد.

به گزارش فارس؛ با این همه دستورات اکید از سوی مسئولان ارشد استانی معلوم نیست که چگونه باید مقاومت برخی دستگاه‌ها در راه ساخت این واحدها شکسته شود و شاید یکی از دلایل آن تفکرات به جای مانده از دولت قبل در خصوص ساخت مسکن باشد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول