اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  یزد

احیای قنوات و آب انبار‌ها در شهر میراث جهانی یزد

رئیس کمیسیون گردشگری میراث فرهنگی صنایع دستی و روابط بین الملل شورای اسلامی شهر یزد گفت: احیای قنات ها و آب انبار ها می تواند باعث کاهش قابل توجه تخریب شهر در هنگام وقوع سیل شود.

احیای قنوات و آب انبار‌ها در شهر میراث جهانی یزد

به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، جلسه کمیسیون گردشگری میراث فرهنگی صنایع دستی شورای اسلامی شهر یزد با حضور مدیرکل میراث فرهنگی، شهردار بافت تاریخی، معاونت خدمات شهری، مدیر قنات میراث جهانی زارچ، مدیر گردشگری شهرداری، مشاور شورای شهر و گروه پایش مردمی بافت تاریخی ظهر امروز برگزار شد.

در این جلسه که با محوریت بررسی آسیب‌های وارده به بافت تاریخی یزد ناشی از سیل اخیر و پیشنهاد احیای ۱۲۲ آب انبار شهر یزد جهت ذخیره سیلاب و روان آب ها هنگام وقوع سیل و احیای ۵ قنات اصلی تشکیل شده بود، بی‌بی فاطمه حقیر السادات گفت: هنگام وقوع سیل پنج آب انبار اطراف مسجد جامع باعث شد  تا بنا دچار آبگرفتگی شدید و تخریب  نشود. آب انبارها میتوانند در زمان این حوادث سیلاب و روان آب های قابل توجهی را ذخیره کنند. احیای قنات های اصلی از جمله قنات زارچ، اشکذر و همت اباد نیز باعث میشود در هنگام وقوع حوادثی هچون سیل، شهر آسیب کم تری ببیند.  

به گفته وی برای احیای هر قنات تقریبا متری یک میلیون هزینه پیش بینی شد. با احیای این قنات ها میتوان زمان سیل، خروجی اب های سیلاب را از طریق ۵ قنات اصلی به خارج از شهر هدایت کرد تا آسیبی به شهر نرسد.

رئیس کمیسیون گردشگری میراث فرهنگی صنایع دستی و روابط بین الملل شورای اسلامی شهر یزد افزود: در سال های گذشته فاضلاب خانه ها به قنات وصل میشد و از رسیدن آب به شهر یزد جلوگیری میکرد و خوشبختانه برای حل این مسئله، ۳۸۰ انشعاب فاضلاب به قنات زارچ مسدود شد و حالا در حاضر آب تمیز داخل قنات وجود دارد.

تیم پایش مردمی که در زمان وقوع سیل به طور داوطلبانه، خدمت رسان و در کنار مردم بودند در این جلسه حضور داشتند و خواستار ارتباط و هم افزایی بیشتر تیم پایش مردمی با شهرداری یزد شدند.

اعضای پویش مردمی در خصوص ضرورت افزایش کفکش ها و موتور برق به تعداد کافی در محل بافت توسط شهرداری مباحثی را مطرح کردند و خواستار ارائه راهکار های کوتاه مدت مانند تعمیر چاه های جذبی، شیب بندی های سطح معابر، همچنین راهکار های بلند مدت از جمله طرح های خاصی در ستاد مدیریت بحران با در نظر گرفتن تمام ابعاد پایداری آن، تا جلوی مشکلات و خسارت های بعدی گرفته شود.

در این جلسه مقرر گردید طرح احیای قنات های پنج گانه و احیای ۱۲۲ اب انبار شهر توسط میراث تهیه و در جلسات بعدی کمیسیون گردشگری ارائه شود. ستاد مدیریت بحران شهرداری بافت تاریخی نیز برای رفع مشکلات و جلوگیری از وقوع حوادث دیگر هفته ای یک بار با نهاد های مختلف و نمایندگانی از تیم پایش مردمی جلسه برگزار کند.

انتهای پیام/الف

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول