اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  یزد

کدام شکر بهتر است؟ سفید یا قهوه‌ای/ مصرف بیش از حد شکر زمینه‌ساز بروز بیماری‌های مختلف است

عضو هیات علمی دانشگاه شهید صدوقی یزد گفت: شکر قهوه‌ای نسبت به شکر سفید حاوی مقدار اندکی بیشتر مواد معدنی است، اما این مقدار آنقدر زیاد نیست که از لحاظ سلامت تفاوتی ایجاد کند.

کدام  شکر بهتر است؟ سفید یا قهوه‌ای/ مصرف بیش از حد شکر زمینه‌ساز بروز بیماری‌های مختلف است

به گزارش خبرگزاری فارس در یزد‌، شکر یا قند با مزه شیرینش که برای تقریبا همه افراد مطبوع است، به همه نوع غذا و نوشیدنی افزوده می‌شود، اما مصرف بیشش از حد آن هم به بیماری‌های مانند چاقی و دیابت می‌انجامد.

شکر سفید و قهوه‌ای از جمله معمول‌ترین شکرهای در دسترس هستند که از گیاهان مشابهی معمولا نیشکر یا چغندر قند به دست می‌آیند و ترکیب‌شان بسیار شبیه به هم است.

در واقع می‌توان گفت شکر قهوه‌ای شکر سفیدی است که مقداری «ملاس» در خود دارد. ملاس نوعی شربت تیره‌رنگ حاوی قند است که در فرآیند استخراج قند از گیاهانی مانند نیشکر یا چغندر قند تولید می‌شود و همین ملاس افزوده است که رنگ تیره‌تر شکر قهوه‌ای را ایجاد می‌کند و ارزش تغذیه‌ای آن را اندکی افزایش می‌دهد.

دکتر آزاده نجارزاده،‌ متخصص تغذیه در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در یزد،‌ با اشاره به این که قابل‌توجه‌ترین تفاوت‌ها میان دو شکر سفید و قهوه‌ای  این است که محتوای کلسیم، آهن و پتاسیم در شکر قهوه‌ای اندکی بیشتر از شکر سفید است اظهار کرد: توجه داشت که  میزان این مواد مغذی در شکر قهوه‌ای هم چندان زیاد نیست و نمی‌توان از آن به عنوان منبع هیچ ویتامین یا ماده معدنی استفاده کرد.

وی با بیان این‌که شکر قهوه‌ای همچنین نسبت به شکر سفید به میزان اندکی کالری کمتری دارد و  در این مورد هم این تفاوت بسیار اندک است، افزود:‌ یک قاشق چایخوری (۴گرم) شکر قهوه‌ای ۱۵ کالری دارد، در حالیکه همین مقدار شکر سفید ۱۶/۳ کالری دارد.

این استاد دانشگاه تصریح کرد:‌به جز این تفاوت‌های اندک تغذیه‌ای، تفاوت عمده این دو نوع شکر در اثری است که بر مزه و رنگ غذاها در آشپزی می‌گذارند، بنابراین این انتخاب نوع شکر به سلیقه شخص بستگی دارد.

این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد:‌گرچه شکر قهوه‌ای نسبت به شکر سفید حاوی مقدار اندکی بیشتر مواد معدنی است، اما این مقدار آنقدر زیاد نیست که از لحاظ سلامت تفاوتی ایجاد کند و  مصرف بیش از حد شکر چه سفید و چه قهوه‌ای زمینه‌ساز چاقی، دیابت نوع ۲ و بیماری‌های قلبی است.

انتهای پیام/ب

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول