اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

نامشخص

بیوتکنولوژی کشاورزی و جنرال ۳۲ درصد سهم فناوری‌های نوین را از آن خود کرد

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران گفت: در بین فناوری‌های نوین بیوتکنولوژی کشاورزی، بیوتکنولوژی جنرال حدود ۳۲ درصد سهم این فناوری را دارد.

بیوتکنولوژی کشاورزی و جنرال ۳۲ درصد سهم فناوری‌های نوین را از آن خود کرد

به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، غلامرضا صالحی جوزانی، رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، صبح امروز در آیین رونمایی از ۲ دستاورد حوزه نانوفناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی که همزمان با هفته دولت برگزار شد، با اشاره به احیای کمیته فناوری نانو در وزارت جهاد کشاورزی، گفت: امروز بخش کشاورزی در سراسر دنیا با چالش‌های زیادی روبرو است که تا سال ۲۰۵۰ به دلیل تغییرات اقلیمی و گرما افزایش می‌یابد.

وی به مشکلات پیش روی جهان در موضوع تامین غذا و تغییرات اقلیمی اشاره کرد و اظهار کرد:  بر اساس پیش بینی‌های انجام شده تا سال ۲۰۵۰ میلادی جمعیت ایران به بیش از ۱۰۰ میلیون نفر می‌رسد که باید در پی آن به دنبال افزایش رفاه جمعیت  بود.

این مقام مسؤول با بیان اینکه فناوری‌های جدید و مهمی روز به روز در جال افزایش است، گفت: این فناوری‌ها امیدبخش باید در راستای توسعه پایدار از آنها استفاده شود  که یکی از این فناوری‌ها بیوتکنولوژی و نانوتکنولوژی است.

صالحی جوزانی افزود: در بین فناوری‌های نوین بیوتکنولوژی کشاورزی، بیوتکنولوژی جنرال حدود ۳۲ درصد سهم این فناوری را دارد.

وی گفت: در زمان حاضر ۴۷ میلیارد دلار بازار جهانی نانوتکنولوژی است و هر سال  شاهد رشد ۳۴ درصدی این فناوری هستیم که تا سال ۲۰۲۶ این سهم به ۷۰ میلیارد دلار می رسد.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی با بیان اینکه گردش مالی نانو در فناوری های جدید حدود ۶ درصد است، گفت: این جایگاه تا سال ۲۰۳۰ میلادی باید به ۳۰ درصد برسد که با این رشد جایگاه فناوری نانو در حوزه کشاورزی و غذایی بسیار خوب خواهد بود که باید ما هم باید در این بازار جایگاه خود به دست بیاوریم.

وی افزود: در افق ۱۴۰۴ بایستی ایران جایگاه سهم ۲ درصدی به ارزش یک میلیارد دلار در بازار جهانی به دست بیاورد و رتبه پنجم در تولید علم و جایگاه ۱۵ ثبت اختراع را داشته باشد.

وی با بیان اینکه اکنون ایران جایگاهی بالاتر در تولید علم دارد، اظهار داشت: از لحاظ تولید علم اکنون رتبه چهارم جهانی را داریم ولی رتبه ثبت اختراعات ۲۰ است که باید به رتبه ۱۵ برسد.

رییس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران ادامه داد: هم اکنون ۳۳۰ شرکت دانش بنیان و غیردانش بنیان در حوزه فناوری نانو کار می کنند که ارزش تولید محصولات نانوفناوری ایران حدود ۱۲ میلیارد تومان است که سهم کمتر از یک درصد بازار جهانی است.

وی اضافه کرد: متاسفانه در حوزه کشاورزی کمتر از ۲۰ شرکت در حوزه نانوفناوری در ایران داریم ولی در حوزه ساخت و ساز و تجهیزات حوزه تجاری سازی در فناوری نانو خوب پیش رفته و تقریبا ۵۰ شرکت به ۴۵ کشور صادرکننده این محصولات هستند.

وی با بیان اینکه میزان صادرات این شرکت ها حدود ۷۰ میلیارد دلار است که باید تا ۱۴۰۴ به ۵۰۰ میلیارد دلار برسد، گفت: از فناوری نانو  در بخش کشاورزی در حوزه های مختلفی همچون واکسن ها و مکمل ها ، سازه ها و گلخانه ها، کیت های تشخیصی، نانو کودها، نانوسموم، مهندسی ژنتیک، نانوسنسورها، بسته بندی و ماندگاری، تجهیزات و مکانیزاسیون استفاده می شود.

صالحی جوزانی افزود: وزارت جهاد کشاورزی طبق سند گسرتش کاربرد فناوری نانو در افق ۱۴۰۴ در حوزه ایمنی فناوری نانو باید تدوین و تثبیت مقررات ها را داشته باشیم ضمن اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید در خرید این محصولات کمک کند تا بتوانیم سهم دو درصدی فناوری کشاورزی نانو را در سطح جهانی داشته باشیم.

وی بیان کرد: در زمان حاضر متاسفانه در بازار محصولات فناورانه نانوتکنولوژی کشاورزی سهم ۲.۵ درصد که ۳۰۰ میلیون تومان را از ۱۲ میلیارد تومان داریم.

وی گفت: پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی از فناوری های نو و نانو در رفع مشکلات بخش کشاورزی و توسعه پایدار استفاده کنیم که اولویت های ما در این بخش کاهش هزینه و افزایش بهره وری است.

صالحی جوزانی افزود: تاکنون ۳۶ پروژه تحقیقاتی در فناوری نانو در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کار شده ضمن اینکه ۲۰ پروژه جاری نیز داریم و علاوه بر آن ۱۱ ثبت اختراع و ۱۸ فناوری قابل تجاری سازی داریم که سه قرار داد تاکنون بسته ایم.

انتهای پیام/ج

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول