اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  شرق آسیا و اقیانوسیه

نیروی هوایی چین قدرت اول منطقه؛ ضعف مشهود هوایی تایوان

تحلیلگران نظامی براین باورند که علیرغم تجهیز تایوان به سامانه‌های دفاع موشکی، نیروی هوایی این جزیره توان ایستادگی برابر نیروی هوایی قدرتمند چین را ندارد.

نیروی هوایی چین قدرت اول منطقه؛ ضعف مشهود هوایی تایوان

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، ناظران و کارشناسان نظامی بر این باورند که علیرغم تجهیز تایوان به سامانه‌های پدافندی و دفاع موشکی، نیروی هوایی این جزیره توان ایستادگی برابر نیروی هوایی ارتش چین را ندارد.

وبگاه «وان ایندیا» روز شنبه نوشت، تایوان به چند سامانه‌ دفاعی مجهز شده که می‌تواند برابر هرگونه تجاوز احتمالی چین از خود دفاع کند. نیروی هوایی تایوان حدود ۷۰۰۰۰ نیرو و بیش از ۴۰۰ هواپیمای جنگی دارد. اینها شامل  ۱۸ جنگنده «اف-5» ۶۰ فروند جنگنده «میراژ-۲۰۰۰» ساخت فرانسه و بیش از ۱۰۰ جنگنده بومی است.

*تنوع جنگنده‌های تایوان

تایوان ۱۴۱ جنگنده اف-۱۶ ای  را به نوع اف-۱۶ وی تبدیل کرده است. تایوان البته ۶۶ فروند اف-۱۶ وی جدید سفارش داده که دارای سامانه‌های اویونیک، تسلیحات و راداری جدید هستند. با این حال، نیروی هوایی تایوان به سختی با همتای چینی خود قادر به مقابله است. نیروی هوا دریای چین ناوگانی متشکل از ۱۷۰۰ فروند هواپیمای جنگی است.

از اینها گذشته، نیروی هوایی تایوان در سال‌های اخیر متحمل یک سری سوانح  مرگبار شده است. حد نصابی که نگرانی‌هایی را در مورد آمادگی رزمی نیروهای مسلح جزیره همزمان با جولان جت‌های نظامی چین در منطقه ایجاد کرده است.

 

* سوانح متعدد و زمین گیر شدن جت‌ها و بالگردهای تایوان

نیروی دریایی این جزیره  اخیرا  از زمین گیر شدن ناوگان بالگردهای «سیکورسکی اس-۷۰» ساخت آمریکا بعد از یک سانحه هوایی خبر داد. پیشتر نیز  یک فروند جنگنده «اف-۱۶»، یک فروند «میراژ-۲۰۰۰» و یک فروند جت آموزشی «ای تی-۳»  تایوان دچار سانحه شدند .

این در حالی است که بر اساس آمار منتشر شده، نیروی هوایی ارتش چین بیش از ۳۳۷۰ فروند هواپیمای نظامی دارد. خلبانان رزمی نیروی هوایی  چین به طور میانگین ۱۰۰ تا۱۵۰ ساعت پرواز در سال انجام می‌دهند که میزان بسیار قابل توجهی است.

تحلیلگران نظامی بر رشد قابل توجه چین در ساخت ناوهای هواپیمابر و موشک‌های اتمی این کشور در تقابل با آمریکا و سایر رقبای منطقه‌ای نیز اشاره کرده‌اند.

* رشد خیره کننده نیروی هوایی و دریایی چین

به نوشته وبگاه «۱۹ فورتی فایو» ارتش چین در ۱۰ سال گذشته پیشرفت قابل توجهی درعملیات ساخت ناو هواپیمابر داشته است. «ژو یانگ» معاون ناو هواپیمابر «شاندونگ» در این زمینه گفت، پیشرفت در تکنیک‌های شبانه و تسلط بر فرود در شب به این معنی است که ما می‌توانیم وظایف را به هر روشی در هر شرایط جوی انجام دهیم، به ویژه در شب و در شرایط آب و هوایی پیچیده و در جنگ‌های احتمالی بعدی ابتکارعمل بیشتری خواهیم داشت (جزئیات بیشتر)

 

این وبگاه چندی قبل نوشت، جنگنده «جی-۲۰ » پیشرفته‌ترین جنگنده چین است. این جنگنده پس از اف-۲۲ و اف-۳۵ سومین جنگنده جهان با ویژگی‌های رادارگریزی است. بمب افکن «شیان اچ-۲۰» نیز می‌تواند به اهدافی از جمله پایگاه‌های ایالات متحده در ژاپن،گوام و فیلیپین حمله کند.

*توان موشکی متعارف و اتمی چین

گزارش اخیر اندیشکده «ارزیابی راهبردی و بودجه  آمریکا» نیز  نشان می‌دهد که ارتش خلق چین منابع لازم را برای ادامه نوسازی خود در دهه ۲۰۲۰ دارد. این اندیشکده هشدار داده که ارتش چین دارای منابعی است که تا سال ۲۰۳۰ می‌تواند تا پنج فروند ناو هواپیمابر و ۱۰ زیردریایی مجهز به پرتاب موشک اتمی را در اختیار داشته باشد.

ارتش چین در حال توسعه گسترده موشک‌های اتمی و متعارف نیز هست و این موضوع در گزارش دانشگاه هوایی نیروی هوایی ایالات متحده ذکر شده است. گزارش «موسسه مطالعات هوا فضای چین» وابسته به دانشگاه نیروی هوایی آمریکا نشان داده که نیروی موشکی چین هم از نظر پیچیدگی موشک‌ها و هم از نظر اندازه زرادخانه در حال گسترش است.

*جولان ناوها و جت‌های چین اطراف تایوان

تنش تایوان با چین کماکان ادامه دارد و روزانه جنگنده‌ها و ناوهای چین اطراف این جزیره جولان می‌دهند. مقام‌های این جزیره روز شنبه از حضور تعدادی از جنگنده‌ها و کشتی‌های جنگی چین در نزدیکی تایوان خبر دادند. وزارت دفاع تایوان اعلام کرد که ۸ فروند جنگنده و چهار ناو جنگی چین  نزدیک تایوان دیده شدند.

پایان پیام/.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول