اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

تل‌آویو: در جنگ اکتبر 2688 نظامی و 150 تانک را از دست دادیم

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با صدور بیانیه‌ای در سالروز جنگ اکتبر، به خسارات سنگین این رژیم در جنگ مذکور اعتراف کرد.

تل‌آویو: در جنگ اکتبر 2688 نظامی و 150 تانک را از دست دادیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در صفحه رسمی فیسبوک خود (به زبان عربی) بیانیه‌ای در خصوص جنگ ۱۹۷۳ میان این رژیم و سوریه و مصر صادر کرد.

بر اساس این گزارش، در بیانیه مذکور آمده، جنگ اکتبر ۱۹۷۳ غافلگیرانه بوده و رژیم اسرائیل بهای سنگینی برای آن داد؛ تل‌آویو زمان کافی برای آماده کردن نیروهای ذخیره خود نداشت.

در ادامه بیانیه مذکور اینطور آمده است: ارتش‌های مصر و سوریه در ابتدا به برخی دستاوردهای مهم مانند عبور ارتش مصر از کانال سوئز و استقرار در امتداد شرقی آن دست یافتند اما ارتش اسرائیل به سرعت اوضاع را برگرداند....  .

وزارت خارجه رژیم صهیونیستی افزود، این رژیم در جنگ مذکور ۲۶۸۸ نظامی و ۱۵۰ تانک را از دست داد و بهای سنگینی متحمل شد.

از سوی دیگر روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» از اسناد دفتر رئیس ستاد مشترک ارتش این رژیم طی جنگ ۱۹۷۳ پرده برداشت، اسنادی که حالت ناامیدی نیروهای اسرائیلی طی جنگ را نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش، فرماندهان ارتش رژیم صهیونیستی در ابتدای جنگ از الفاظ و اصطلاحاتی استفاده کرده‌اند که نشان دهنده میزان ناامیدی، یأس و ترس آن در روزهای ابتدایی جنگ مذکور است.

هاآرتص افزود، از جنگ اصطلاحات بکار برده شده توسط فرماندهان نظامی در آن زمان «فاجعه، «شکست»، «فروپاشی»، «پریشانی» و «جنگ به خاطر سرزمین اسرائیل» بوده است.

جنگ اکتبر ۱۹۷۳ یا جنگ رمضان یا جنگ «کیپور» (به روایت صهیونیست‌ها) از ششم تا بیست و پنجم اکتبر ۱۹۷۳ میان مصر، سوریه و رژیم صهیونیستی رخ داد.

جنگ اکتبر نبردى استثنایى بود و کشورهای عربی پس از تحمل چندین شکست از رژیم اسرائیل ، در یک تبانی مخفیانه تصمیم به جبران شکست‌های قبلی گرفتند و در یک عملیات غافلگیرانه در اکتبر سال ۱۹۷۳ اقدام به حمله به استحکامات خط بارلو واقع در جنب کانال سوئز و ارتفاعات جولان کرده و موفق شدند بخشهای قابل توجهی از مناطق ۱۹۶۷ را پس بگیرند.

اما رژیم صهیونیستی پس از شوک حمله غافلگیرانه توانست نتیجه جنگ را در هفته سوم به نفع خود تغییر دهد و آمریکا و شوروی آن زمان در چارچوب توافق ها و بر اساس منافع خود به کشورهای عرب فشار آوردند تا آتش بس را بپذیرد. بر اساس قراردادهای منعقده این جنگ در نهایت آزاد سازی شهر قنیطره و بخشی از سرزمین‌های جولان و بخشهای از صحرای سینا را به‌دنبال داشت.

پایان پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول