اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی

وقتی آمریکا در برگزاری نشست ضد ایرانی ناکام ماند

روز گذشته نشست غیررسمی و ضد ایرانی «آریا فرمولا» درباره اغتشاشات اخیر در ایران با کارگردانی آمریکا و آلبانی در نیویورک برگزار شد. نشستی که از سوی روسیه و چین دو عضو دائم شورای امنیت محکوم شد.

وقتی آمریکا در برگزاری نشست ضد ایرانی ناکام ماند

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فاس، چهارشنبه ۱۱ آبان ماه سالجاری نشست غیررسمی و ضد ایرانی (آریا فرمولا) به منظور بررسی اغتشاشات و ناآرامی‌های اخیر در ایران بنا به درخواست آمریکا و آلبانی در نیویورک برگزار شد. نشستی که بنا بر اعلام رویترز می‌خواست «سرکوب مستمر زنان و دختران و اعضای گروه‌های قومیتی و مذهبی در ایران را برجسته کند.» گفتنی است، مقامات آمریکایی از آغاز اغتشاشات اخیر در ایران نه تنها اظهارات مداخله جویانه‌ای مطرح کرده، بلکه تحریم‌هایی را نیز علیه مقامات و نهادهای ایران اعمال کردند و در آخرین تلاششان به همراه آلبانی بانی برگزاری این نشست شدند. نشستی که علیرغم همه سر و صداهایی که این مدت برایش به راه انداختند، ولی دستاوردی را برای برگزار کنندگانش به همراه نداشت.

پیش از برگزاری این نشست، «ناصر کنعانی» روز دوشنبه نهم آبان ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره این نشست گفت: نشست موسوم به «آریا فرمولا» است که یک نشست غیررسمی در شورای امنیت است و جلسه آن هم به درخواست آمریکا و آلبانی در سالنی غیر از سالن اصلی شورای امنیت برگزار می‌شود و هدف اصلی آن هم اعمال فشار سیاسی بر جمهوری اسلامی ایران است و در ادامه فعالیت‌های مداخله جویانه مشخصا دولت آمریکا در ارتباط با تحولات داخلی ایران است.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: متاسفانه امپراتوری رسانه‌ای دولت آمریکا در خدمت چنین هدفی همچنان به کار گرفته می‌شود و با تحریف و وارونه نمایی حقایق مرتبط با ایران تلاش می‌کنند فضای سیاسی را برای شکل گیری این نشست‌ها و رویکردهای سیاسی علیه ایران فراهم کنند و نکته جالب هم این است که از یکسری افراد معلوم الحال با هویت ایرانی می‌خواهند در این نشست دعوت کنند تا علیه ایران صحبت کنند. افرادی که به رغم هویت و تابعیت ایرانی خودشان در سالیان طولانی گذشته و در شرایطی که مردم ایران و هموطنان آنها و زنان و کودکان ایرانی در سخت‌ترین شرایط تحریم‌ها تحت تحریم‌های غیرقانونی و یکجانبه آمریکا بودند و حتی تامین واکسن برای شهروندان ایرانی در زمان شیوع کرونا به دلیل تحریم‌های یکجانبه دولت آمریکا مهیا نبود و حتی امکان تامین پانسمان‌ها برای کودکان پروانه‌ای ایران به دلیل تحریم‌های آمریکا فراهم نبود و این افراد معلوم الحال به ظاهر ایرانی هیچ صدای و موضعی در هیچ تریبونی نداشتند، الان قرار است از سوی دولت آمریکا به آن تریبون دعوت شده و علیه ایران از آن تریبون صحبت کنند.

وی گفت: رویکرد ضد ایرانی جاوید رحمان به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران در این زمینه بی تاثیر نیست و متاسفانه سایه سنگین رویکردهای سیاسی بر موضوعات حقوق بشری و انسانی سایه افکنده است و حقوق بشر به ابزاری برای پیگیری منافع سیاسی این کشورها از جمله دولت آمریکا تبدیل شده است. (اینجا بخوانید)

البته پیش از آن نیز نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد به برگزاری این نشست واکنش نشان داده بود و  ادعاهای آمریکا در حمایت از زنان ایرانی را فریبنده و فاقد حسن نیت خوانده و اعلام کرده بود: براساس گزارش جامعه اطلاعاتی ایران، آمریکا متهم ردیف اول اغتشاشات است.

«امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل هم در این خصوص به اعضای دائم و ناظر سازمان ملل نامه نوشت و اعلام کرد که آمریکا صلاحیت حقوقی، اخلاقی و سیاسی برای برگزاری نشست درباره شرایط داخلی ایران را ندارد و افزود: آمریکا با به راه انداختن جنگ روانی و عملیات فریب ادعا دارد که این جلسه هدفش حمایت از حقوق زنان ایران است. اما این امر کاملا ناشی از نفاق آمریکا بوده و سوءاستفاده از مفهوم ارزشمند حقوق بشر محسوب می‌شود. وی اضافه کرد: آمریکا ادعا می‌کند که از زنان ایرانی دفاع می‌کند، زنانی که به طور جدی از ده‌ها سال تحریم غیرانسانی آمریکا صدمه دیده‌اند. جنگ واقعی اکنون در مورد غذا و دارو است و این امر حتی از استاندارد دوگانه فراتر بوده و ضمن اینکه یک رویکرد سیاسی و گزینشی نسبت به حقوق بشر است، جنایت جنگی محسوب می‌شود.

 

بالاخره نشست مذکور که با هیاهوی بی.بی.سی فارسی و شبکه تروریستی ایران اینترنشنال و همچنین خبرگزاری رویترز به همراه بود، چهارشنبه برگزار شد.

نام نشست «آریا فرمولا» برگرفته از نام «دیگو آریا» سفیر وقت ونزوئلا در شورای امنیت سازمان ملل در سال ۱۹۹۲ است. این نشست همانگونه که ناصر کنعانی هم به آن اشاره کرده بود در محل جلسات شورای امنیت برگزار نمی‌شود و در حقیقت جزو فعالیت‌های این نهاد به حساب نمی‌آید و علاوه بر این، هماهنگی آن هم بر عهده رئیس دوره‌ای شورای امنیت نیست و بنا به درخواست یکی از اعضای شورای امنیت برگزار می‌شود که نشست روز چهارشنبه بنا به درخواست آمریکا عضو دائم و اوکراین عضو غیردائم این شورا برگزار شد.

گفتنی است، آلبانی، برزیل، چین، فرانسه، گابن، غنا، هند،‌ ایرلند،‌کنیا، مکزیک، نروژ، فدراسیون روسیه، امارات عربی متحده، انگلیس و آمریکا در حال حاضر ۱۵ عضو دائم و غیردائم شورای امنیت را تشکیل می‌دهند.

شرکت کنندگان در این نشست هم براساس تصمیم شخصی خود در این نشست حضور می‌یابند و جلساتش هم در ژورنال سازمان ملل اعلام نمی‌شود. آمریکا و آلبانی در نشست روز چهارشنبه در سطح سفیر حضور یافتند و «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز در این نشست حضور داشت و البته سخنرانی نکرد. «لیندا توماس گرینفیلد» نماینده آمریکا ریاست این نشست را برعهده داشت. انگلیس و ایرلند در سطح معاون نمایندگی و سایر اعضای دائم و غیردائم شورای امنیت هم در سطح کارشناسی در نشست مذکور شرکت کردند. در چنین نشست‌هایی حضور افراد یا سازمان‌های غیردولتی هم مجاز است، کما اینکه یکسری مدعو از سوی دولت آمریکا در این نشست حضور یافتند. 

نمایندگان چین و روسیه هم در این نشست اقدام آمریکا و آلبانی در برگزاری جلسه مذکور را محکوم کردند.

نماینده چین در سازمان ملل در اظهاراتی در این باره اعلام کرد: هدف نشست‌های آریا فرمولا، گزارش‌دهی غیررسمی به اعضای شورای امنیت درباره مسائل مرتبط با صلح و امنیت است، در حالی که مسائل اخیر ایران در حیطه مسائل داخلی این کشور است و نباید در دستورکار این نشست قرار گیرد. نماینده روسیه هم ضمن ابراز تأسف از مرگ «مهسا امینی»، برای نشان دادن رفتار دوگانه کشورهای غربی به مرگ «اشلی بابیت» اشاره کرد. (بابیت دختری بود که در جریان حمله به ساختمان کنگره آمریکا در روز ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به ضرب گلوله پلیس کشته شد.) (جزییات بیشتر)

*‌ آمریکا هرگز نگران حقوق بشر در ایران نبوده بلکه به عنوان ابزار سیاسی از آن سوءاستفاده می‌کند

«امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک هم در نشستی خبری به تشریح دیدگاه‌های ایران پرداخت و عنوان کرد: دولت ایران به دنبال راه‌حل برای مشکلات داخلی خود است و حق آزادی بیان و تجمع مسالمت آمیز از سوی قانون اساسی ایران به رسمیت شناخته شده است.

 

وی با بیان اینکه آمریکا در برگزاری نشست غیررسمی ضد ایرانی به کارزار عملیات روانی، فریب و نفاق آشکار متوسل شده، گفت: آمریکا ادعا می‌کند این نشست را با هدف حمایت از حقوق بشر ایران برگزار می‌کند، اما طنز کار آنجاست که  ایرانیان گسترده‌ترین صدمات را از ناحیه تحریم‌های ظالمانه آمریکا در طی ده‌ها سال متحمل شده‌اند، آن هم در یک جنگ واقعی که ابزار جنگی آن غذا و دارو بوده است. تاریخ گواهی می‌دهد که آمریکا هرگز نگران حقوق بشر در ایران نبوده بلکه به عنوان ابزار سیاسی از آن سوءاستفاده می‌کند. (بیشتر بخوانید)

برزیل، مکزیک، امارات عربی متحده، کنیا، غنا و گابن اعضای غیردائم شورای امنیت در این نشست موضعی معتدل اتخاذ کرده و علیه ایران به ایراد سخن نپرداختند. نماینده هند هم سخنرانی نکرد. علیرغم دعوت آمریکا از کشورهای غیر عضو شورای امنیت برای حضور در این جلسه، تنها نیوزلند در نشست مذکور شرکت کرد.

علاوه بر این، گروه دوستان منشور ملل متحد شامل ۱۹ کشور هم در این نشست بیانیه‌ای را در حمایت از جمهوری اسلامی ایران قرائت کردند. گفتنی است قرار است نشست گروه دوستان منشور ملل متحد هفته آینده در سطح معاونان وزرای خارجه در تهران برگزار شود.

سفیر و معاون نمایندگی ونزوئلا هم در این نشست حضور یافت، اما آمریکا به نماینده ونزوئلا اجازه سخنرانی نداد. نازنین بنیادی بازیگر ایرانی - بریتانیایی، شیرین عبادی و جاوید رحمان گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل از جمله کسانی بودند که بنا به دعوت آمریکا در این نشست شرکت کردند. البته حضور نازنین بنیادی با واکنش تندی در بین کاربران فارسی در توئیتر مواجه شده و بسیاری از کاربران او را نماینده ایران و زنان ایرانی ندانسته‌اند. 

شیرین عبادی هم در این نشست به صورت مجازی شرکت کرد و خواستار تشکیل گروه تحقیق شبیه میانمار برای ایران شد.

نازنین بنیادی بازیگر ایرانی - بریتانیایی هم طی سخنانی در این نشست در اظهاراتی مداخله جویانه عنوان کرد: افسانه است که نظام ایران اصلاح‌پذیر است.

نازنین بنیادی بازیگر ایرانی - بریتانیایی نیز در گفت‌وگویی با بی.بی.سی فارسی درباره این نشست گفت: این گردهمایی از این جهت مهم بود که اتحاد بین نهادهای مختلف به وجود بیاید. برای ما دلگرم کننده بود که کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا گفت که می‌خواهند ایران را از کمیسیون مقام زن سازمان ملل خارج کنند. مهم است جمهوری اسلامی از جامعه ملل خارج شود. باید قدرت را به مردم بدهیم. این جمهوری اسلامی است که مشکل ماست. امیدوارم این پیام را به مردم ایران بدهد که ما با شما هستیم و تا زمانی در خیابان‌ها هستید و می‌خواهید صدایتان را به جهانیان برسانیم ما می‌رسانیم و تنها کار ما این است. آنچه مردم ایران می‌خواهند را باید بیان کنیم و پشت آنها باشیم.

 

در این نشست همچنین خبرنگار بی‌.بی.سی فارسی تلاش کرد در محوطه سازمان ملل با سر و صدا و طرح اتهامات بی اساس توجهات را به سمت خود جلب کند. در همین خصوص نمایندگی ایران در سازمان ملل از این رفتارهای دور از ادب خبرنگار مذکور به سخنگوی سازمان ملل گلایه کرد و خواستار عدم تکرار اینگونه رفتارها شد.

گفتنی است «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرده است که این کشور برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل تلاش می‌کند. در این بیانیه آمده است: «امروز ایالات متحده قصد خود را برای همکاری با شریکان خود جهت حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد اعلام می‌دارد.» چند روز پیش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نامه‌ای سرگشاده را منتشر کرده بود که در آن برخی چهره‌های زن شناخته شده مثل هیلاری کلینتون وزیر خارجه پیشین آمریکا و میشل اوباما همسر رئیس‌جمهور اسبق این کشور خواستار اخراج فوری جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد شده‌ بودند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول