اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

کهگیلویه و بویراحمد

از حوزه درمان ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد چه خبر؟/ از خبرهای خوب برای زمینگیرها تا همراهی تمام قد بیمه‌‌ها

نظام جمهوری اسلامی در قالب حدمات بنیاد شهید و امور ایثارگران خدماتی گسترده و متنوع را به خانواده بزرگ ایثارگری استان کهگیلویه و بویراحمد ارائه کرده که در حوزه درمان این خدمات قابل توجه و چشمگیر است.

از حوزه درمان ایثارگران کهگیلویه و بویراحمد چه خبر؟/ از خبرهای خوب برای زمینگیرها تا همراهی تمام قد بیمه‌‌ها

به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد در هشت سال دفاع چنان کارنامه روشنی از خود بر جای گذاشت که تا همیشه تاریخ این کارنامه ماندگار خواهد ماند.

حماسه تاریخی فرزندان استان کهگیلویه و بویراحمد در والفجر 8 و همچنین حماسه پد خندق هرگز فراموش نخواهد شد استانی که با کمترین جمعیت بیشترین اعزام نیرو را در میان همه استان‌های کشور به خود اختصاص داد و همچنین در آن زمان با داشتن تنها ۳۰۰ هزار نفر جمعیت بیشترین تعداد شهید از آن استان کهگیلویه و بویراحمد بود.

استانی که بیش از ۱۰ هزار جانباز نیز تقدیم انقلاب اسلامی کرد، رزمندگان استان کهگیلویه و بویراحمد بدون هیچگونه منتی در جبهه های جنگ حضور پیدا می کردند و از نوجوان ۱۲ ساله گرفته تا پیرمرد ۷۰ ساله به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

در این بین نظام جمهوری اسلامی در قالب بنیاد شهید و امور ایثارگران خدماتی را به خانواده بزرگ ایثارگری استان ارائه کرده که در حوزه درمان این خدمات قابل توجه و چشمگیر است.

در همین خصوص منوچهر هرمزپور معاون درمان اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران و جانبازان استان کهگیلویه و بویراحمد به مناسبت دهه مبارک فجر مهمان دفتر خبرگزاری فارس بود.

او می‌گوید: موضوع درمان بسیار مهم بوده و خانواده شهدا و جانبازان و آزادگان و در کل جامعه ایثارگری با حوزه درمان سر و کار زیادی دارند.

جامعه ایثارگری استان بیش از ۸۲ هزار نفر بوده و تعداد ۳۶۱۸ نفر آنها والدین شهدا و 706 نفر همسران شهدا و تعداد ۱۵۱۸ نفر هم فرزندان شهدا هستند.

اولویت درمان جامعه ایثارگری کدام قشر هستند؟

ما آمده‌ایم تا مشکلات جامعه ایثارگری را به بهترین نحو ممکن برطرف کنیم در بحث درمانی ایثارگران زمینگیر را در اولویت کار خود قرار داده ایم با شهرستانها مکاتبه شده که هر چه سریع تر لیست‌های مربوط به ایثارگران زمینگیر را به ما تحویل دهند.

طرحی به نام پایش سلامت را در استان فعال تر کردیم چند جلسه با پزشکان پایش سلامت برگزار شده نقاط ضعف و قوت را احصا کردیم در این طرح فقط و فقط به کارهای روزمره توجه نمی‌کنیم به پزشکان گفته‌ایم تنها به گرفتن فشار و سایر موارد ابتدایی بسنده نکنند باید بیماری آنها به صورت ریشه‌ای مورد بررسی قرار گرفته و آزمایش های لازم انجام شود.

‌در کنار این کارها طرح پرستار در منزل را راه اندازی کرده و با شرکت‌های بیمه قرارداد بسته‌ایم که مستقیماً وارد منزل شوند و پدر و مادر و همسر شهید را که زمینگیر شده خدمات‌دهی کنند و اکنون خدمات در داخل منزل به خوبی انجام می شود.

چه تعداد پایش داشته‌اید؟ در حوزه کمیسیون پزشکی چه کرده‌اید؟

 در مدت ۷ ماه تعداد ۱۷۴۲ نفر را پایش کردیم که تعداد پایش از این تعداد به 7265 مورد می‌رسد و اگر ایثارگری که زمین گیر شده و از قلم افتاده می توانند به ما معرفی کنند و به شهرستان ها اطلاع رسانی شده تا آنها را تحت پوشش قرار دهند تا بتوانیم در خصوص پایش سلامت برای آنها اقدام کنیم.

ما موضوع کمیسیون پزشکی را هم داریم امسال ظرف ۶ ماه دو کمیسیون پزشکی برگزار کردیم که تعداد ۵۰۰ جانباز و ۳۰۰ خانواده در کمیسیون پزشکی مورد بررسی قرار گرفتند و نتیجه را به جامعه ایثارگری هم اعلام کردیم و کمیسیون سوم هم در اسفند ماه امسال با تعداد ۲۴۰ جانباز و 300 خانواده مورد بررسی قرار می گیرد که با حضور ۱۰ پزشک متخصص و فوق تخصص از مرکز کار بررسی را انجام خواهند داد.

میزان همکاری دانشگاه علوم پزشکی چه اندازه بوده است؟

در بحث همکاری با مراکز درمانی ابتدا باید قبل از هر چیز از دانشگاه علوم پزشکی و شخص دکتر غلام نژاد رئیس دانشگاه و دکتر مرادیان و همچنین دکتر شهامت و روسای بیمارستانهای سطح استان قدردانی داشته باشم واقعاً در بحث درمان و خدمات رسانی به جامعه ایثارگری هیچ کوتاهی تاکنون نکرده اند.

همچنین باید از بیمه ها به خصوص بیمه دی و مدیرعامل آن قدردانی کنیم با ۳۰۰ مرکز درمانی این دانشگاه قرارداد بسته و خدمات درمانی به جامعه ایثارگری را تسهیل کرده‌اند.

اکنون که بیمه تمام قد پای کار آمده تا تسهیل در امر درمان شود از آنها از جامعه ایثارگری استان می خواهم که اجازه ندهند از بحث درمان آن‌ها سوء استفاده شود و شماره ملی جهت خدمات درمانی به افراد غیر داده نشود و مراکز درمانی هم بدون کارت ملی جامعه ایثارگری خدمات ارائه ندهند.

در زمینه ارائه تجهیزات چه کرده‌اید؟

در بحث تجهیزات پزشکی هر چند کمبودهایی داریم اما در حد امکان با توجه به دستور پزشک و آزمایشات و تست ها آماده‌ایم که تجهیزات را به داخل منزل خانواده‌های ایثارگران برده و در همان منزل به آنها تحویل دهیم اکنون ایثارگرانی را که مشکل داشته اند به آنها تجهیزات پزشکی ارائه کرده و اگر از هم اکنون خانواده‌ای ایثارگر دچار مشکل باشد و نیاز به تجهیزات پزشکی داشته باشند با دستور پزشک متخصص و فوق تخصص و ناظر و کارشناس درمان از مرکز استان تا شهرستان ارائه این گونه تجهیزات بلامانع است تجهیزاتی از قبیل تخت و ویلچر و تشک مواج و سایر موارد دیگر که با دستور پزشک تجویز می شود.

سرکشی از بیماران چه میزان و به چه نحوی بوده است؟

**سرکشی از خانواده شهدا یکی از موضوعات مهمی است که مورد توجه قرار داده‌ایم در یک سال اخیر اکثر خانواده شهدا و ایثارگران که در بیمارستان ها بستری بودند یا در منزل تحت نظر هستند را به همراه مدیرکل بنیاد و مسئولان استانی و روسای شهرستان های خود مورد سرکشی و تکریم قرار داده ایم و پیگیر خدمات دهی به آنها هستیم تاکنون بیش از ۳۰۰  ایثارگر زمینگیر را از نزدیک در خانه یا بیمارستان سرکشی کرده‌ایم و دستورات لازم توسط مدیرکل برای تسهیل در رفع مشکلات آنها صادر شده است.

جانبازان با کمبود و نبود دارو مواجه نشده‌اند؟

**در حوزه دارو با معتبرترین داروخانه های استان قرارداد داریم و مشکلات دارویی برای جانبازان ایثارگران و خانواده‌های آنها به کل وجود ندارد در زمینه داروهای خاص نیز مشکلی نداریم که باید از معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قدردانی شود که در بحث داروهای جامعه ایثارگری تاکنون کوتاهی نکرده‌اند هر کسی به ما مراجعه کرده در بحث تامین دارو برطرف کردیم و آمادگی داریم که اگر مشکلی وجود دارد در سریع ترین زمان ممکن برطرف کنیم.

موضوع مهم بیمارستان اعصاب و روان است در آن جا چه خدماتی می‌دهید؟

جلسات متعددی تاکنون در بیمارستان سلمان گرفته شده بخش اورژانس آنها شبانه روزی است تخت و تجهیزات در اختیار آنها قرار گرفته بخش رفاهی و اردویی آنها مشکلی ندارد.

جلسه‌ای در خود بیمارستان با حضور دکتر عباسپور معاون بهداشت و درمان بنیاد کشور برگزار کردیم جلسه‌ای با حضور مدیر بیمارستان های اعصاب روان کشور برگزار شد تا کلینیک تخصصی بنیاد شهید در فلکه ساعت و هم بیمارستان سلمان را بهتر و بیشتر در شان جامعه ایثارگری مورد توجه قرار دهند.

در حال حاضر تمامی تخت های ما در بیمارستان سلمان پر بوده و با توجه به تاکید مدیرکل بنیاد شهید استان خدمات هرچه بهتر به آنها ارائه می‌شود.

در بحث ساختمان بیمارستان نیز رایزنی‌های گسترده‌ای کرده‌ایم استاندار بازدید از این بیمارستان داشته و اذعان داشتند که ساختمان بیمارستان قدیمی است و وضعیت خوبی ندارد و با توجه به زلزله خیز بودن شهر یاسوج هر لحظه امکان دارد اتفاقاتی رخ دهد.

آنها قول دادند که ۵۰ درصد هزینه ساخت بیمارستان سلمان یاسوج را تقبل کنند و ۵۰ درصد را نیز شرکت متد تقبل کند و معتقدیم اگر دستگاه‌های خدمات‌رسان در بحث مجوزها سخت‌گیری نکنند قطعا می توانیم این بیمارستان و ساختمان آن را به سرانجام برسانیم.

برنامه‌ای برای جانبازان ویژه و شیمیایی داشته‌اید؟

 در خصوص جانبازان شیمیایی و گروه ویژه قطع نخاع و قطع عضو در تمام شهرستان ها از جانبازان شیمیایی دعوت کردیم که در اردوی یک روزه درمانی، تفریحی، ورزشی و فرهنگی حضور داشته باشد و در همین اردو پزشکان متخصص و فوق تخصص نیز حضور داشتند و پیگیر وضعیت سلامت آنها شدند این طرح اجرا شد و برای همه جانبازان شیمیایی چکاب کامل صورت گرفت.

و صحبت پایانی

در پایان باید از مدیرکل بنیاد شهید استان قدردانی کنم که توجه ویژه‌ای به معاونت درمانی داشته و اختیارات را به خوبی تفویض کرده‌اند تا بتوانیم بهترین خدمات را ارائه دهیم.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول