اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  صنعت ، تجارت ، بازرگانی

رشد 17.7 درصدی صادرات در 10 ماهه امسال/ توازن منابع و مصارف خانواده از 10 سال گذشته به هم ریخته است

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: توازن منابع و مصارف خانواده از 10 سال گذشته به هم ریخته و قدرت خرید کاهش یافته است.

رشد 17.7 درصدی صادرات در 10 ماهه امسال/ توازن منابع و مصارف خانواده از 10 سال گذشته به هم ریخته است

‌به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سید رضا فاطمی امین امروز در همایش «پیشران‌های اقتصادی فرصتی برای توسعه ملی» اظهار داشت:‌ صادرات کشور امسال در ۱۰ ماهه ابتدای سال نسبت به ۱۰ ماهه سال گذشته ۱۷.۷ درصد‌ و واردات ۱۶.۹ درصد رشد داشته است.

وی بیان کرد: ‌نکته مهم این است که واردات کالاهای واسطه‌ای۱۶ درصد رشد داشته است و در واردات کالاهای سرمایه ۵۱ درصد رشد داشته‌ایم‌.

فاطمی امین اظهار داشت: براساس آمار مرکز آمار، در موضوع رشد اقتصادی، در ۶ ماهه اول، بخش صنعت ۴.۹ درصد رشد داشته است بنابراین وضعیت اقتصادی در قالب شاخص‌های کلان اقتصادی خوب است اما این بدان معنا نیست که مسائل ما حل شده است. 

وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: مسائل ما سلسله مراتبی دارد که ریشه اصلی آن مسائل، به هم‌ریختگی‌ها در ساز و کار‌هاست یعنی نهادها قوانین و ساز و کارها دچار مشکل است که نتیجه آن بی‌ثباتی و ناترازی است به طوری که ما در مخارج و مصارف خانوار ناترازی داریم. 

وزیر صمت بیان کرد: سال گذشته رشد اقتصادی اندک بوده است بنابراین درآمدها زیاد نشده و تورم بسیار بالا بوده است بنابراین توازن منابع و مصارف خانواده از 10 سال گذشته به هم ریخته و قدرت خرید کاهش یافته است.

فاطمی امین اظهار داشت: برای حل ناترازی در تولید قطعا نمی‌توان همه مسائل را با هم حل کرد، اما می توان همه آنها را باهم تحلیل کرد و با یک نقشه راه آنها را یک به یک حل کرد لذا در نقشه راه وزارت صمت یک سری کارها را برای خودمان تعریف کرده‌ایم و جلو می رویم البته افت و خیز هم وجود دارد و در کارها همواره مقصر آن پنهانی وجود دارد که هیچگاه دیده نمی‌شوند. 

وی بیان کرد: بنابراین در نقشه راه یکسری مسائل را برعهده گرفته‌ایم و در مجموع حرکت های قابل قبولی انجام شده است اما یک سری مسائل را شما باید حل کنید و به عبارتی باید یک همکاری و هماهنگی بین حاکمیت و کسب و کار وجود داشته باشد. 

فاطمی‌ امین اظهار داشت: به سه دلیل صادرات دارای اهمیت است در درجه اول تامین منابع ارزی برای واردات است؛ دومین اهمیت صادرات حضور در صحنه های بین المللی است، باید کالاهایی را تولید کنیم که کمتر کشوری آن را تولید می‌کند و این مسئله و صادرات چنین کالاهایی به ما قدرت می‌بخشد، در این زمینه هدف گذاری های انجام شده است تا شاخص پیچیدگی تولید در اقتصاد ایران که اکنون بالای ۶۵ درصد است را به زیر ۴۰ درصد برسانیم و باید نسبت به صادرات و به ویژه صادرات کالاهای پیچیده تمرکز شود.

وی به اهمیت سوم صادرات کشور گفت: از آنجا که الان دچار تله کاهش قدرت خرید شده‌ایم‌ توانایی خرید وجود ندارد بنابراین تقاضا محدود است و به همین دلیل اشتغال محدود شده است، بنابراین کارکرد سوم صادرات این است که در دوران گذار تولید کالاهای صادراتی داشته باشیم تا ایجاد اشتغال شود و اشتغال تقاضا ایجاد کند و بخش های تولیدی به حرکت درآید و بنابراین یکی از پیشران‌ها‌ی که وضعیت ناترازی را اصلاح می‌کند همین موضوع صادرات است

وی بیان داشت: همچنین سرمایه‌گذاری با توزیع جغرافیایی مناسب و در تکمیل زنجیره ارزش و تامین باید مورد اهمیت قرار گیرد.

وزیر صنعت معدن و تجارت اظهار داشت: در برخی از شهرها مشکل ما کمبود نیروی کار و در برخی دیگر مشکل‌ما کمبود شغل است بنابراین‌ توزیع جغرافیایی سرمایه‌گذاری را در استان‌ها دنبال می‌کنیم.

‌وی بیان داشت: همچنین احیا و فعال‌سازی واحد‌ها در دستور کار قرار دارد.‌

وزیر صمت گفت:‌ فناوری در چند سطح تعریف می شود که سطح اول فناوری نوآورانه است و پس از آن نوآوری در فرایند تولید است اما عالی‌ترین سطح نوآوری، مدیریت است که ما به شدت محتاج نوآوری در مدیریت هستیم و لذا باید بر آن تمرکز شود.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول