اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  بورس

آغاز شفاف‌سازی ارزی شرکت‌های صادرات‌محور بورس/ محتمل‌ترین گزینه‌های‌ رشد بازار سرمایه

پس از آغاز به کار مرکز مبادله ارز و طلا و حذف ارز نیمایی، شرکت‌های صادرات محور در حال شفاف‌سازی در زمینه نرخ ارز آورده خود به این بازار هستند.

آغاز شفاف‌سازی ارزی شرکت‌های صادرات‌محور بورس/ محتمل‌ترین گزینه‌های‌ رشد بازار سرمایه

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه پس از دو روز طوفانی، امروز کمی آرام گرفت، روند صعودی شاخص کل در جریان معاملات امروز ادامه پیدا کرد تا بیشتر از پیش به مقاومت یک میلیون و 840 هزار واحدی نزدیک شود.

بازار سهام طی روزهای گذشته دو کانال بالاتر آمده است و همین مساله نیز موجب فعال شدن حمایت ها و مقاومت‌ها از این شاخص شده است.

امروز بازار با چند چالش دست و پنجه نرم کرده است. در نیمه ابتدایی بازار سرمایه با ریزش همراه شد. علت این ریزش نیز کاهش قیمت دلار بوده است، در نیمه دوم با رشد نمادهای خودرویی در بورس، ریزش 8 هزار واحدی جای خود را به رشد داد.

البته رشد شاخص کل در کنار ریزش شاخص کل هم‌وزن بوده است. یعنی نمادهای بزرگ و شاخص ساز امروز روندی صعودی داشتند. شاخص کل هم‌وزن بورس در روز گذشته با رشد 10 هزار و 700 واحدی به یک قدمی محدوده 540 هزار واحدی رسیده است. محدوده ای که آخرین بار در مرداد ماه سال 1399 دیده شد و پس از آن بازار سرمایه مسیر اصلاحی و نزولی را انتخاب کرد.

* علت خروج نقدینگی از بورس

رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: بازار دارایی‌ها با التهاب و هیجان مواجه هستند که می‌ تواند در بازار سهام به صورت خرید یا فروش هیجانی جلوه کند.

وی ادامه داد: با توجه به تورم حاکم بر اقتصاد و انتظارات تورمی موجود در جامعه، رشد بورس محتمل ترین گزینه پیش روی این بازار است. البته این موضوع فقط در شرایطی محقق می‌شود که قوانینی که وضع یا اجرا می‌شود، حاشیه سود شرکت‌ها را تهدید نکند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: در معاملات روز قبل و امروز به ‌جز سهام صادرات محور تا حدودی شاهد ریزش بودیم که این موضوع به همراه افزایش عرضه منجر به کاهش رشد بازار سرمایه شد، برنامه‌های وزارت صمت برای ثبت‌نام خودروهای خارجی و ثبت‌نام بدون قرعه ‌کشی خودروسازان داخلی می‌تواند منجر به جذب نقدینگی شود و بخشی از نقدینگی بازار خارج خواهد شد.

* آغاز شفاف سازی ارزی شرکت های صادرات محور

به دنبال سیاست‌های جدید دولت و بانک مرکزی در خصوص عرضه ارز شرکت‌های پتروشیمی در مرکز مبادله ارز و طلا، شرکت‌های بورسی نیز در خصوص نحوه قیمت‌گذاری ارز حاصل از صادرات شفاف سازی کردند.

اولین شرکت هم شرکت پتروشیمی پردیس بود که اعلام کرد نرخ فروش ارزهای صادراتی شرکت های پتروشیمی در سامانه نیما افزایش یافته و این نرخ ها در سامانه نیما از تاریخ ۲ اسفند‌ اصلاح و با شیوه جدید قیمت‌گذاری خواهد شد.

شرکت پتروشیمی نوری نیز بیان کرد از تاریخ ۳ اسفند‌، مبادلات ارزی شرکت های پتروشیمی به عنوان عرضه کنندگان ارزهای صادراتی و متقاضیان ارزهای مزبور به جای اعمال نرخ ثابت ۲۸۵۰۰ هزار تومان به ازای هر دلار، بهای ارزها روزانه بر اساس میزان عرضه و تقاضای آن در بازار مذکور تعیین و معامله خواهد شد.

* حرکت برعکس شاخص های عملکردی بورس

در پایان امروز معاملات بورس، شاخص کل پس از افت و خیز چندباره، در پایان با افزایش 4 هزار و 835 واحدی نسبت به روز کاری قبل تا سطح یک میلیون و 809 هزار و 135 واحد بالا آمد. بازدهی این شاخص مثبت 27 صدم درصد بوده است.

شاخص کل هم‌وزن با افت هزار و 910 واحدی در رقم 534 هزار و 462 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص منفی 36 صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس با ریزش 42 واحدی در سطح 22 هزار و 714 واحد قرار گرفت.

* برابری میانگین خرید و فروش حقیقی ها در بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 224 هزار و 200 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 205 هزار و 980 میلیارد تومان بود که 91 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل می شود.

ارزش معاملات خرد نیز همچنان در سطوح مطلوبی قرار دارد و امروز ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش 23 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 12 هزار و 112 میلیارد تومان رسید.

سرانه خرید و فروش حقیقی ها امروز با رقابت تنگاتنگی رو به رو بود و در نهایت سرانه خرید ۲۷ میلیون تومان و سرانه فروش ۲۷.۵ میلیون تومانی ثبت شده که سرانه خرید حقیقی ها  نسبت به روز های کذشته کاهش چشمگیری داشته است.

* خروج پول حقیقی از بازار سرمایه

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای دومین روز پیاپی منفی بود و 721 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که نسبت به روز گذشته افزایش قابل توجهی داشته است.

در معاملات روز دوشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فولاد (شرکت فولاد مبارکه)، فملی (ملی صنایع مس ایران) و فخوز (فولاد خوزستان) اختصاص داشت. در سوی دیگر، خودرو (ایران خودرو)، وثوق (سرمایه گذاری وثوق امین) و خساپا (سایپا) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

* کاهش ارزش صف های خرید و فروش بورس

در پایان معاملات ‌روز دوشنبه، 235 نماد رشد قیمت داشتند و 420 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 36 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 64 درصد بازار افت قیمت داشتند.

در جریان معاملات امروز، 81 نماد صف خرید داشتند و 56 نماد با صف فروش مواجه بودند. ارزش صف‌های خرید با افت 50 درصدی به 682 میلیارد تومان رسید و ارزش صف‌های فروش نیز 10 درصد کاهش یافت و 320 میلیارد تومان بود.

در پایان معاملات نمادهای کچاد (شرکت چادرملو) خزامیا (شرکت زامیاد) و فپنتا (شرکت سپنتا) بیشترین صف خرید را داشتند.

در سوی دیگر در پایان معاملات کساپا (سایپا شیشه)، غدانه (پنبه و دانه های روغنی خراسان) و ثعمرا (عمران و توسعه شاهد)، نمادهایی بودند که بیشترین صف فروش را داشتند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول