اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

تعلیم و تربیت  /  پنجره تربیت

وصیت به یاد مستمر خدا/ توصیه تربیتی امیر المومنین علی (ع) به فرزندشان امام حسن علیه السلام- بخش دوم

امیر المومنین پس از سالیان دراز تلاش در راه خداوند و تجربیات فراوان در زندگی شان، به بینشهای عمیقی دست یافتند که سعی می کنند چکیده پر مایة آن تجربیات را برای فرزند عزیزشان امام حسن علیه السلام بنویسند. شاید پیروان آن بزرگواران نیز بتوانند به گوشه ای از این بصیرت ها دست یابند و بر اساس تذکرها و نصایحِ مولا علی علیه السلام زندگی خود را تنظیم کنند و بهترین سبک زندگی را برای خود رقم زنند. حمیدرضا آیت اللهی

وصیت به یاد مستمر خدا/ توصیه تربیتی امیر المومنین علی (ع) به فرزندشان امام حسن علیه السلام- بخش دوم

حمیدرضا آیت اللهی

این متن در نهج البلاغه آمده است. همانگونه که می دانیم محدودیتهای نشر معارف در زمان مولا بسیار بود ولذا برای ماندگار شدنِ آن دستورالعمل های زندگی سعی می شد که در مختصر ترین کلام، مقصود خود را بگویند تا اندیشمندان بتوانند با حافظه خود در حفظ آنها توفیق یابند. اما در حال حاضر که امکانات نشر معارف فراوان گردیده است، ضرورت داشت که این توصیه ها در قالبی متناسب با ادبیات روز و کمی بدور از اختصار و قابل فهم تر برای جوانانمان تهیه گردد. ذیلا این نصیحت های مبتنی بر چکیده زندگی مولایمان در قالب بیان زمانه مان تقدیم می گردد.

در یاداشت قبلی، به بخش اول وصیت تربیتی امیر المومنین علی (ع) به فرزندشان امام حسن علیه السلام پرداختیم. در این یادداشت، به قسمت دوم این وصیت می پردازیم.

فرزند عزیزم، در زندگی پر از فراز و نشیب تو هیچ چیز مهم تر از رابطه تو با خداوند نیست.

در زندگی پر از فراز و نشیب تو هیچ چیز مهم تر از رابطه تو با خداوند نیست.

 

در طول زندگی ات در موارد بسیار به تنهایی در دریای مشکلات بی پناه و در کج راهه ها سردرگم می شوی و با تمام وجودت به پناهگاهی مطمئن و اتصال به پایگاهی استوار احتیاج پیدا خواهی کرد. به یاد داشته باش که هیچیک از پناهگاه ها و پایگاه ها غیر از ارتباطت با خداوند نه قدرت محافظت از تو را از خود دارند و نه چنان که می نمایند استوار هستند. پس برای آرامش و اطمینان از راهی که در پیش داری فقط به خداوند تکیه کن و دست خود را در دستان پر مهر و توانای او مستحکم کن. اینگونه است که جز به توصیه های دلسوزانه او از کسی راه زندگی طلب نخواهی کرد و افتخار خود را اجرای  این دلسوزی ها خواهی دانست.

برای آرامش و اطمینان از راهی که در پیش داری فقط به خداوند تکیه کن.

 

اگر خدای تو با عظمت است و کاملا بر هر چه رخ می دهد آگاهی دارد چاره ای نیست جز آن که همواره در مقابل او در ترس آمیخته با احترام باشی و به آنچه او را دل نگران می کند پشت کرده و تا می توانی دوری کنی.

دل انسان باید پر طراوت و شکوفا گردد و بنای زیبا و استواری را در خود بسازد و این امر جز با یاد مداوم خداوند عزیز آباد نمی گردد.

همواره در مقابل او در ترس آمیخته با احترام باش. 

 

دل پر شور انسان در زندگی روزمره اش رخوت پیدا می کند و سرزندگی خود را ازدست می دهد.

اگر می خواهی دلت همواره با نشاط و سرزنده بماند خود را در معرضِ یاد داشتن مکرر خداوند قرارده.

 

اگر می خواهی همواره با نشاط و سرزنده بماند، با توفیق موعظه پذیری، خود را در معرضِ یاد داشتن مکرر خداوند قرارده.

دل گاهی به سرکشی روی می آورد در آن صورت با زهد و دنیاگریزی او را رام نما.

 

اما همین دل گاهی به سرکشی روی می آورد در آن صورت با زهد و دنیاگریزی او را رام نما.

*****

انتهای پیام/

از شما صاحبنظر گرامی در حوزه تعلیم و تربیت هم دعوت می کنیم، از نویسندگان، ممیزان و اعضای هیئت تحریریه پنجره تربیت باشید. برای ارسال مطالب و عضویت در هیئت تحریریه، از طریق ایمیل FarsPanjarehTarbiat@gmail.com مکاتبه فرمائید.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول