اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

حرکت از مساله‌محوری به سمت پاسخ به مساله در مناظرات دانشجویی

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی از کیفی سازی مناظرات دانشجویی در دوره جدید خبر داد و گفت: باید ضمن ارتقای گفت‌وگو، فضای خوب شنیدن توسط دانشجویان را ارتقا دهیم.

حرکت از مساله‌محوری به سمت پاسخ به مساله در مناظرات دانشجویی

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس ،نشست خبری مرحله کشوری یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران صبح امروز شنبه ۶ خردادماه با حضور علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و رضا فریدزاده رئیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی و مهدی باصولی رئیس دانشگاه علم و فرهنگ منوچهر جهانیان معاون فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ در سالن شهید صبوری معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی برگزار شد.

علیرضا کلانتر مهرجردی معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در نشست خبری یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران ضمن تبریک دهه کرامت، گفت: سوالی که وجود دارد در حوزه‌های مناظرات دانشجویی این است که آیا الگوی انتزاعی است که در دسترس داریم، یکی از پاسخ‌های بسیار مطلق و اتفاق نظر صاحب‌نظران و الگوی معصومین ما دررابطه با منش و الگو در گفت‌و‌گو را دنبال می‌کردند. مناظرات رضوی به عنوان سرمایه وشایسته می‌توان مورد توجه و به عنوان الگو قرارگیرد.

وی درباره یازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره افرود: شاهد برگزاری یازدهمین رویداد مناظرات دانشجویی که سازمان جهاددانشگاهی متولی این رویداد بوده‌ است، هستیم.

مراحل استانی و منطقه‌ای  این رویداد پشت سر‌گذاشته شده است و درحال حاضر ما در دوره کشوری‌ و مرحله پایانی یازدهمین دوره مسابقات ملی رسیده‌ایم که دوره اختتامیه آن است.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با بیان اینکه ما یازده دوره از مسابقات ملی مناظره را اجراکرده‌ایم، گفت: آیا ما در مناظرات به دنبال گفت‌و‌گو هستیم یا تنها باید به دنبال مسأله گفت‌و‌گو باشیم؟ مناظرات دانشجویی باید مسأله گفت‌و‌گو را سرلوحه خود قرار دهند، به مرحله بلوغ رساندن این مراسم می‌تواند در واقع نوعی تحول و تغیردر رونداجرا مناظرات باشد.

کلانترمهرجردی با توجه به حضور مقام معظم رهبری در دیدار از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افزود: ایشان در بازدید از رویداد حاضر می‌شوند درفضای گفت‌و‌گو و طرح بحث و نظر است، وزارت ارشاد با توجه به متوالی اجرای تابلوهایی به منظور گفتگو در نمایشگاه قرار داده بودند  و افرادی که حاظر در نمایشگاه کتاب نظرات خود را بر تابلو حک می‌کرده‌اند. مقام معظم رهبری در کنار یکی از این تابلوها، از مسؤول آن جا که یک خانمی بود سوال کردند که آیا نسل جدید و جوانان ما فقط به گفتن علاقه دارند یا گوش شنوا هم دارند؟

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی با بیان اینکه علاوه بر ارتقاء و کیفی شدن گفت‌و‌گو گفت: ما علاوه بر فرهنگ گفت‌و‌گو را در دانشگاه ترویج می‌دهیم باید بتوانیم که فضای  خوب شنیدن را در جامعه ارتقاءدهیم و فضای مناسب برای خوب شنیدن را هم  نیز باید آماده کنیم.

کلانتر مهرجردی با اشاره به سخنان لقمان حکیم گفت: لقمان حکیم می‌گوید، خداوند دو گوش و یک زبان به من داده است که میزان شنیده‌هایم نسبت به گفته‌هایم بیشتر باشد. بازهم تاکید می‌کنم، در جهاد دانشگاهی تلاش می‌کنیم در موضوع برگزاری مناظرات، هر دو بال مناظره یعنی شنیدن و گفتن را تقویت کنیم.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی با توجه به سرعت تغیر تحولات افزود: از تحولات فرهنگی جهاددانشگاهی یک‌دهه ودو دهه گذشته با شیب بیشتری اتفاق افتاده است و مسائلی در حال اجرا است اجرای رویدادها و مناسبت برنامه ریزی مامیدان بازیگری و دانشجویان تدارک ندید‌ه‌اند.

کلانتر مهرجردی درباره ویژگی‌های جوانان گفت: جوانان دارای ایده‌های نوآور هستند باید مسائل و دیدگاه‌های جوانان را با مسائل جامعه پیوند دهیم و  دیدگاه‌های مطرح‌شده از سوی آنان را به مسئولان منتقل و تلاش کنیم که به گفتگو‌ها و مناظره‌ها هویت ببخشیم. جهاددانشگاهی وظیفه ما است که نظرات جامعه جوان و دانشجویان را به مسؤولان منتقل کند.

وی با بیان اینکه رهبری به بحث کرسی‌های آزاداندیشی در سال ۱۳۸۱ اشاره کردند، خاطر نشان کرد: بعد از صحبت های مقام معظم رهبری از آن بازه زمانی، جهاددانشگاهی به این موضوع پاسخ عینی داده است و در جهت برگزاری مسابقات ملی مناظره دانشجویی گام برداشته است. بر این باور هستیم، فرصت مناسبی مهیاست که تغییر طرح مفهومی و شکل اجرایی برگزاری مسابقات را در کانون توجه قرار دهیم، جهاد دانشگاهی مانند گلخانه ای است که اگر نتواند گل دهد در گلخانه می‌تواند فضای را برای دیگر دانشگاه‌ها قرار دهد تا آنها گلستان کنند.

کلانتر مهرجردی افزود: معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی در این مرحله در نظر دارد مسابقات مناظره دانشجویی را در سال آتی با همکاری وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و دانشگاه‌های سراسر کشور، با الگویی جدید از مساله‌محوری به سمت حل مساله سامان دهد. دانشجوی مطالبه­‌گر امروز، با یک دهه تمرین، به گونه‌ای آماده ورود به میادین اجتماعی، سیاسی و اقتصادی شده که خود، بخشی از راه حل است. نیروهای جوان و نوآور دانشجو با مساله‌محوری، به دنبال حل مشکلات محلی، استانی، منطقه‌ای و حتی ملی هستند.

وی گفت: برگزاری مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، ارجای یک «امر به معروف» است. ما از ابزار کلاسیک دانشگاه‌ها برای یک امر بنیادین زبان و گفتگو استفاده و تلاش می‌کنیم که در مسیر یک دانشگاه تراز گام برداریم.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول