اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

بازدید زلنسکی از منطقه سیل‌زده در خرسون+فیلم

رئیس‌جمهور اوکراین از منطقه سیل‌زده در خرسون در حالی که عملیات تخلیه در آن بعد از تخریب سد «کاخوفکا» ادامه دارد، بازدید کرد.

بازدید زلنسکی از منطقه سیل‌زده در خرسون+فیلم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین پنجشنبه (هشتم ژوئن) از منطقه سیل‌زده خرسون در حالی که عملیات تخلیه در آن بعد از انفجار و تخریب سد «کاخوفکا» ادامه دارد، بازدید کرد. 

به گزارش خبرگزاری فرانسه، زلنسکی گفت او در سفر کاری به خرسون برای بحث درباره خارج کردن ساکنان از مناطق در معرض سیل، رفع وضعیت اضطراری ناشی از انفجار سد و حمایت از مردم مناطق سیل‌زده به سر می‌برد. 

پیش‌تر، «اولکساندر پروکودین» رئیس اداره نظامی منطقه خرسون که کی‌یف منصوب کرده، در پیامی تلگرامی اعلام کرد حدود ۶۰۰ کیلومترمربع از این منطقه در پی تخریب سد کاخوفکا زیر آب رفته و میانگین سطح اّب تا صبح پنجشنبه ۵.۶۱ متر بوده است. 

روسیه منطقه خرسون را در پی یک همه‌پرسی به خاک خود الحاق کرده اما همچنان بخش‌هایی از آن تحت کنترل اوکراین است.  

 رسانه‌های روس هم به نقل از «ولادیمیر لئونتیف» شهردار شهر «نووا کاخوفکا» که مسکو منصوب کرده، گزارش دادند پنج نفر در پی تخریب سد کاخوفکا در منطقه خرسون در جنوب اوکراین جان خود را از دست دادند. روسیه در پی انفجار و تخریب سد در خرسون، در این منطقه وضعیت اضطراری اعلام کرده است.

مقام‌های خدمات اضطراری روسیه گفته‌اند پس از تخریب این سد ۱۴ هزار خانه زیر آب رفته و حدود چهار هزار و ۳۰۰ نفر از منطقه خارج شده‌اند. 

سد مهم کاخوفکا روی رودخانه دنیپرو یک زیرساخت حیاتی است که حدود ۱۸ کیلومتر مکعب آب در مخزن کاخوفکا را در خود جای داده و آب بسیاری از بخش‌های جنوبی اوکراین و شبه‌جزیره کریمه که در سال ۲۰۱۴ به خاک روسیه الحاق شد را تامین می‌کند. 

این سد همچنین آب نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا را تامین می‌کند که در بخش بالای آن قرار دارد و تحت کنترل روسیه است. 

در پی این حادثه، کی‌یف انگشت اتهام را به سمت مسکو گرفته اما «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در اولین واکنش به حادثه رخ داده در سد کاخوفکا در منطقه خرسون، آن را اقدام وحشیانه خواند که اوکراین تحت هدایت غرب سازماندهی کرد. وی همچنین گفت این اقدام منجر به فاجعه زیست‌محیطی و انسانی در مقیاس بزرگ شده است. 

اکنون نگرانی‌های فزاینده به خطرات ناشی از آن برای حیات وحش، زمین‌های کشاورزی، خانه‌ها و منابع آب و آلودگی احتمالی رودخانه دنیپرو به دلیل نشت مواد شیمیایی صنعتی از نیروگاه برق آبی نووا کاخوفکا معطوف شده است. 

 

 

 

پایان پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول