اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

شهادت شهید مهدی نصیری‌لاری در یکی از بی‌سابقه‌ترین اقدامات تروریستی جهان

شهید مهدی نصیری‌لاری، یکی از ۷۳ نفری است که در ۷ تیر ۱۳۶۰ با انفجار بمب بدست منافقان در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسید.

شهادت شهید مهدی نصیری‌لاری در یکی از بی‌سابقه‌ترین اقدامات تروریستی جهان

به گزارش خبرگزاری فارس از لارستان، در حادثه ۷ تیر سال ۱۳۶۰ در دفتر حزب جمهوری اسلامی یکی از بی‌سابقه‌ترین اقدامات تروریستی جهان رخ داد و در این جنایت ۷۳ نفر از مسئولین یک کشور در یک لحظه جان خود را از دست دادند.

این شهدا شامل؛ یک رئیس قوه (شهید بهشتی)، ۴ وزیر (شهید عباسپور وزیر نیرو، شهید فیاض‌بخش وزیر مشاور و سرپرست بهزیستی، شهید قندی وزیر پست، تلگراف و تلفن و شهید کلانتری وزیر راه و ترابری)، ۲۷ نماینده مجلس شورای اسلامی (از جمله شهید دیالمه، شهید محمد منتظری، شهید نصیری‌لاری و...) و ۱۲ معاون وزیر بودند. 

این عملیات توسط سازمان منافقین و به دست فردی به اسم محمدرضا کلاهی طراحی و اجرا شد. البته کلاهی در سال ۹۴ در هلند به دست سربازان گمنام امام زمان (عج) به درک واصل شد؛ اما هنوز آمران اصلی یعنی سرکردگان سازمان منافقین به سزای اعمال خود نرسیده‌اند.

هفتمین روز بهار سال 1312 هجری شمسی، خانه میرزا حبیب الله نصیری لاری در روستای سلطان آباد از توابع ارزوئیه بافت شاهد تولد کودکی بود که پدر و مادرش به یمن وجود مبارک حضرت صاحب الزمان (عج) نام مهدی را برای او برگزیدند.

میرزا حبیب الله که از لارستان به سیرجان آمده بود افزون بر موعظه و ارشاد مردم به کار کشاورزی نیز مشغول بود. 

مهدی دارای هوش و استعداد سرشاری بود،‌به همین دلیل میرزا حبیب الله او را به مکتب فرستاد تا با آموختن قرآن، راه درست زیستن را نیز بیابد و پس از مهاجرت به شیراز، همزمان با تحصیل، از مباحث اخلاقی و دینی شهید‌آیت الله دستغیب نیز استفاده کرد. او در دانشسرای مقدماتی نیز توانست طی دو سال با رتبه ممتازی دیپلم بگیرد.

پس از آن شهید مهدی نصیری لاری به سبب موفقیت در کسب رتبه ممتازی دانشسرای مقدماتی محل خدمتش را خودش انتخاب کرد. از این رو به مهد شاعران پارسی گو وارد شد و تعلیم و تربیت نوباوگان میهن را در کنار فراگیری علوم حوزوی و روش مبارزه عقیدتی مبتنی بر اسلام آغاز کرد.

در شهریور سال 1341 چند روز مانده به امتحانات دانشسرای عالی،‌از زمان آزمون مطلع شد و علیرغم فرصت کم در میان همه شرکت کنندگان استان کرمان باز هم رتبه نخست را به خود اختصاص داد و برای ادامه تحصیل رهسپار تهران گردید و در یکی از مناطق جنوب تهران (خیابان گرگان) سکونت گزید.

شهید مهدی نصیری لاری پس از پایان تحصیل مقطع کارشناسی در دانشگاه به همراه همسرش به سیرجان بازگشت و فعالیت های آموزشی،‌اجتماعی،‌سیاسی و فرهنگی خود را با قوت ادامه بخشید.

همزمان با آغاز مبارزه در جریان ملی شدن صنعت نفت،‌نوشتن روزنامه دیواری و اشعار با مضامین انقلابی، حرکت در مسیر نهضت حضرت امام خمینی از سال 1341، پنج بار دستگیری توسط عمال رژیم و تبعید و بازنشستگی اجباری، مبارزه با جریانهای فاسد فکری نظیر حزب توده و منافقین، تشکیل سخنرانی در ساماندهی اعتراضات مردمی و غیره در زمره سوابق مبارزاتی شهید نصیری‌لاری دیده می‌شود.

وقتی حضرت امام خمینی(ره) از زندان آزاد شد نصیری لاری جزو نخستین دیدار کننده ها بود و تا مدتی که حضرت امام راحل در قم بودند، بارها به دیدار ایشان شتافت.

شهید نصیری لاری در طول مبارزه همواره از سوی ساواک تهدید می شد. او بواسطه مبارزه با ظلم و بیداد پنج مرتبه توسط ساواک دستگیر و زندانی شد.

وی در تیرماه سال 1357 در لار پس از چند جلسه سخنرانی دستگیر و حدود 10 روز زندانی شد و بعد از آزادی هم شدیداً،‌زیر نظر مأمورین ساواک بود و بارها قصد ترور وی را داشتند که نا فرجام ماند.

با پیروزی انقلاب اسلامی و دمیده شدن طلوع فجر بر سرزمین پهناور ایران،‌مهدی نصیری لاری بواسطه سه دهه سابقه مبارزاتی و فرهنگی، با نظر انقلابیون مسلمان و روحانیت مبارز بعنوان فرماندار سیرجان منصوب شد.

شهید نصیری لاری پس از تاسیس حزب جمهوری اسلامی، ‌حضور در آن را به منزله جهادی دیگر پذیرفت و با افتخار در کنار شهید بهشتی و یارانش به مبارزه علیه استکبار و ایادی داخلی آن پرداخت.

در آستانه تشکیل نخستین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، به پیشنهاد جمعی از انقلابیون و تأیید جامعه روحانیت مبارز و حزب جمهوری اسلامی، ‌آمادگی خود را برای نامزدی از حوزه انتخابیه لارستان اعلام کرد.

مردم لارستان با شناختی که از او داشتند او رابه عنوان وکیل خود راهی خانه ملت کردند. وی در مجلس شورای اسلامی به عضویت کمیسیون امور اقتصادی و دارایی درآمد و در طول خدمت در این سنگر منشأ خدمات فراوانی شد.

مهدی نصیری لاری، مرد مبارز درد کشیده و انقلابی متعهد در قربانگاه سرچشمه تهران با 72 همرزم صدیق، در شامگاه هفتم تیر سال 1360 (هـ.ش) جاودان تاریخ شد.

پیکر شهید نصیری لاری در سیرجان بخاک سپرده شد. از او یک دختر به نام زینب(1357) به یادگار مانده است.

به گزارش فارس، حقیقتا داغ سنگینی را به دل ملت ایران گذاشتند. منتظریم که ان‌شاءالله به زودی این جنایتکاران به کشور بازگردانده و مجازات شوند.

پایان پیام/خ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول