اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کهگیلویه و بویراحمد

آقای رئیس‌جمهور؛ پس از 870 روز سی‌سخت‌های دل نگران و زلزله‌زده را دریابید

بعد از زلزله سال ۱۳۹۹ شهر سی‌سخت؛ مسئولان به صورت کارشناسی شده این موضوع را مد نظر قرار ندادند و ندانستند و یا نمی‌خواستند بدانند که مردم شهر زلزله زده سی‌سخت که تعداد آنها هم زیاد نبود هرگز خانه‌های کوچک ۷۰ یا ۸۰ متری را برای زندگی نمی‌پسندند.

آقای رئیس‌جمهور؛ پس از 870 روز سی‌سخت‌های دل نگران و  زلزله‌زده  را دریابید

خبرگزاری فارس یاسوج- ترنم بهنیا- زلزله ۲۹ بهمن ماه سال ۱۳۹۹ در شهرستان دنا و شهر سی‌سخت موجب شد تا بسیاری از منازل مسکونی این شهرستان به خصوص در شهر سی سخت ویران گردد.

تعداد بسیار زیادی از خانه‌ها دیگر قابل سکونت نبود و تعداد بسیار زیادی از منازل مسکونی از ۱۰ تا ۵۰ یا ۶۰ درصد دچار آسیب شد که آنها نیز عملاً از چرخه سکونت خارج شدند.

یک زلزله و صدها مشکل

در همان ایام به غیر از رئیس جمهور تمامی مسئولان کشوری از معاون اول گرفته تا وزرا و همچنین فرمانده کل سپاه و سایرین به شهرستان دنا و شهر سیسخت سفر کردند هر چند امکانات خوبی نصیب مردم زلزله زده شهرستان دنا و شهر سی سخت شد اما از سوی دیگر بسیاری از مردم نتوانستند خانه‌های خود را تکمیل کرده و همچنان نیمه کاره باقی ماند.

به گزارش فارس؛ یک رسم همیشگی که در استان کهکیلویه و بویراحمد و به خصوص در میان قوم لر وجود داشته ساخت منازل مسکونی به مساحت زیاد بوده و اصولاً مردم لرنشین تمایلی به زندگی آپارتمانی و یا خانه‌ ویلایی کوچک ندارند که در شهر سیسخت مرکز شهرستان دنا نیز چنین وضعیتی حاکم است.

اما شهر سی سخت شهری زیبا و توریستی آرمیده در آغوش دنا میان ۴۰ قله بالای ۴ هزار متر بوده که مردمان این شهر از گذشته‌ها تاکنون حرفه و پیشه باغداری را برگزیده‌اند.

باغات انگور و سیب در شهر سی سخت زبانزد عام و خاص است و مردم در کنار باغات منازل خود را برپا کرده‌اند.

سی‌سختی‌ها نیز به مانند همه اقوام لر خانه‌های خود را بزرگ پیش بینی کرده‌اند چرا که اولاً با مهمان‌های زیادی در طول روز و یا هفته روبرو می‌شوند و همچنین می‌بایست اتاق‌های بیشتر و بزرگ‌تری برای انبار و ذخیره محصولات خود از جمله خشکبار داشته باشند.

تصمیم‌گیری بدون کارشناسی برای زلزله‌زدگان دنایی

اما متاسفانه بعد از زلزله سال ۱۳۹۹ شهر سی‌سخت؛ مسئولان به صورت کارشناسی شده این موضوع را مد نظر قرار ندادند و ندانستند و یا نمی‌خواستند بدانند که مردم شهر زلزله زده سی‌سخت که تعداد آنها هم زیاد نبود هرگز خانه‌های کوچک ۷۰ یا ۸۰ متری را برای زندگی نمی‌پسندند.


وعده‌های اسحاق جهانگیری به سی‌سختی‌ها و کارهایی که نیمه تمام ماند

مسئولانی که می‌بایست در همان اوان کار و بعد از اتفاق زلزله تدبیر بیشتری به خرج می‌دادند و با ارائه تسهیلات بیشتر به سی‌سختی‌ها برای ساخت خانه‌های بزرگتر کمک می‌کردند اما همین بی‌تدبیری در دولت گذشته موجب شد تا بسیاری از کسانی که تسهیلات و وام برای ساخت خانه گرفته بودند در وسط راه درمانده شوند.

آنها طبق عرف و رسم خود خانه‌هایی به مراتب بزرگتر از ۸۰ متر برای زندگی انتخاب کردند و با این پول نتوانستند منازل خود را تکمیل کنند.

متاسفانه اکنون آنها یا نتواسته‌اند خانه‌ها را تکمیل کنند و یا به دلیل اینکه آورده خود را برای تکمیل خانه‌ها هزینه مصالح و ساخت خانه کرده‌‌اند دچار مشکلات زیادی شده‌اند و نمی‌توانند اقساط را پرداخت کنند و همین موجب شده که میان مردم و بانک‌ها تعارض و مشکل بزرگ ایجاد شود.

پس لرزه زلزله بر جان مردم دنا با عدم‌ همکاری بانک‌ها

یک فعال سیاسی اجتماعی در خصوص عدم همکاری بانک‌ها با مردم زلزله‌زده دنا و سی سخت چنین می‌گوید که کشاورزان دیار زلزله‌زده دنا دستشان به جایی بند نیست نه می‌توانند در جایی تسهیلاتی برای شروع سال زراعی جدید فراهم کنند و نه حتی برای ضمانت بانکی درخواست آنها را می‌پذیرد.

 سخت‌گیری برخی بانک‌های کهگیلویه و بویراحمد برای استمهال وام های زلزله زدگان دنا باعث واکنش‌های مختلفی در این شهرستان شده است.

 محمد رئوفی‌پور از فعالان اجتماعی و سیاسی در نامه‌ای خطاب به استاندار و دادستان دنا چنین آورده است: قریب به دو سال است که از زلزله سخت سی سخت می‌گذرد ولی پس لرزه های زلزله جلوی آباد شدن را تقریبا گرفته است.


مردم زلزله‌زده سی‌سخت منتظر تصمیم ویژه رئیس‌جمهور پس از 870 روز تحمل سختی

آوار ناهماهنگی و ضعف مدیریت بر سر مردم دنا

علیرغم گذشت یکسال از اجرای قانون استمهال وام های مردم زلزله زده سی سخت و شهرستان دنا مردم این دیار که با زمستان و مصائب آن چند سالی است عجین شده اند آوار ناهماهنگی و یا مدیریت ضعیف برخی بانک ها منجمله بانک کشاورزی بر سر مردم دنا خراب شده است و هنوز پروسه کار تمدید و استمهال وام های این شهرستان به پایان نرسیده مردم این شهرستان را با مطالبه پرداخت وام ها و قرار دادن لیست نام این عزیزان در بین اسامی بدهکاران بانکی از زمستان و ابتدای سال آنها را از اکثر خدمات بانکی در سطح کشور محروم کرده اند.

جناب آقای استاندار، کشاورزان این دیار دستشان به جایی بند نیست ، نه می‌توانند در جایی تسهیلاتی برای شروع سال زراعی جدید فراهم کنند و نه حتی برای ضمانت بانکی درخواست آنها را می‌پذیرد، طبق قانون دو سال بعد از تشکیل پرونده و استمهال وام ها نباید سودی به وام تعلق بگیرد و نه کسی بدهکار معرفی شود،  بانک ها مگر از بدنه دولت نیستند و این مدیریت ضعیف بانک‌ها و یا زیر بار نرفتن و عدم تمکین از برخی‌ مباحث قانونی و ابلاغی ناشی از چیست؟.

 بعنوان مثال بانک کشاورزی با تمام اشخاصی که این قانون شامل حال آنها می‌شد و با سیر مراحل اداری از فرمانداری ‌گرفته تا جهاد کشاورزی، قرارداد استمهال امضاء کرده اند این موضوع هم بار حقوقی دارد و هم بار معنوی ، چرا که خداوند متعال می‌فرماید:(( یأیهَا الَّذینَ ءَامَنوا أَوفوا بِالعُقودِ)).

زبان بی زبانان این دیار شوید و آنها را بازخواست کنید خانه هایی که ناتمام مانده اند و مردمش باید به اجبار مستاجر باشند حتی وام ودیعه مسکن هم نمی‌توانند اخذ کنند.

در این موضوع ورود کرده و به بانک‌ها بفهمانید آنها وام دار مردمند نه مردم وام دار بانک ها و از دادستان محترم شهرستان دنا نیز تقاضامندم بعنوان مدعی العموم به این موضوع ورود کنند که این زلزله همچنان مردم دنا را می‌لرزاند. 

حرف‌های قابل تامل مدیر جوان و تازه‌کار!

به گزارش فارس جالب اینکه در نشست خبری اخیر مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان کهکیلویه و بویراحمد با اصحاب رسانه وقتی خبرنگاران از مدیر جدید در خصوص مشکلات شهر سی‌سخت و زلزله زدگان سالی را مطرح کردند جوابی را شنیدند که هرگز مردم این شهر را نمی‌توان با چنین پاسخ‌هایی قانع کرد.

او تنها به این موضوع بسنده می‌کند که در آن روزها وام‌ها تنها برای خانه‌های ۸۰ متری در نظر گرفته شده بود و مردم شهر سیسخت نباید خانه‌های بزرگ‌تری می‌ساختند.

مدیر جوان و تازه‌کار بدون اینکه برای این مشکل راه حلی پیدا کند این موضوع را مطرح می‌کند در صورتی که باید مسئولان استانی با همفکری مسئولان کشوری از جمله رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور که خود در دوره‌ای استاندار کهکیلویه و بویراحمد بوده و درد این مردم را بیشتر و بهتر از هر کسی احساس کرده برای رفع معضل بزرگ مردم شهر سی سخت وارد عمل شوند.

سخنی با آقای رئیس‌جمهور

قسمت اصلی داستان به سفر هیئت دولت و شخص رئیس‌جمهور در 22 تیرماه امسال به استان کهگیلویه و بویراحمد باز می‌گردد که دنانشینان زلزله‌زده و سی‌سختی‌های درمانده چشم انتظار دستور ویژه و فوق‌العاده رئیس‌جمهور برای رفع مشکلات و بازگشت آرامش دوباره به زندگی خود هستند و از رئیس دولت مردمی انتظار یک تصمیم انقلابی برای رفع مشکلات را دارند.

پایان پیام/  

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول