اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

ارزیابی آنی تومور مغزی در حین جراحی با هوش مصنوعی

محققان دانشکده پزشکی هاروارد ابزار جدیدی را با استفاده از هوش مصنوعی برای کمک به جراحان مغز در مبارزه با سرطان عرضه کرده‌اند.

ارزیابی آنی تومور مغزی در حین جراحی با هوش مصنوعی

به گزارش خبرنگار گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، ابزار چارم یا CHARM به سرعت بافت تومور را در طول جراحی ارزیابی می‌کند تا به متخصصان کمک کند در مورد چگونگی ادامه جراحی تصمیم‌گیری کنند.

به طور سنتی، در طول جراحی سرطان مغز، پزشکان نمونه‌ای از بافت تومور مغزی را برمی‌دارند، آن را منجمد می‌کنند و این بافت را برای تعیین نوع و میزان تهاجمی بودن تومور تجزیه و تحلیل می‌کنند. با این حال، طی این فرآیند تغییر شکل ظاهری سلول ها از دقت ارزیابی کم می‌کند. همچنین این روند متکی به مشاهدات انسانی است و انجام آن حتی با میکروسکوپ‌های پرقدرت، برای تشخیص تغییرات ژنومی کوچک که می‌تواند میزان تهاجمی یا غیرفعال بودن تومورهای مختلف را شناسایی کند، به اندازه کافی دقیق نیست.

محققان دانشکده پزشکی هاروارد برای حل این مشکلات از یک مدل هوش مصنوعی برای کمک به ارتقای ارزیابی کمک گرفته اند. این ابزار که Cryosection Histopathology Assessment and Review Machine یا CHARM نامیده می شود، بر روی 2334 نمونه تومور مغزی متعلق به 1524 فرد مبتلا به گلیوما، شایع ترین و کشنده ترین شکل سرطان مغز استفاده شد. طی آزمایشات، این سیستم قادر به رمزگشایی از ساختار ژنتیکی تومور و یافتن جهش در سطح مولکولی در تومورها و بافت اطراف آن با دقت 93 درصد بود.

این بدان معنی است که در طول جراحی، پزشکان می توانند نمونه های بافت را با استفاده از سیستم هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل کنند و بازخورد فوری را در مورد ترکیب مولکولی تومورهای گلیوما دریافت کنند. بنابراین پزشکان در مورد رفتار تومور، پاسخ بالقوه آن به درمان های خاص و مهمتر از همه، میزان تهاجمی بودن آن اطلاعاتی کسب می کنند. این سیستم نه تنها دقیق بلکه سریع است و اطلاعات را در عرض چند دقیقه و نه چند هفته به جراحان ارائه می دهد.

برای مثال، اگر معلوم شود تومور بسیار تهاجمی است، جراحان ممکن است تصمیم بگیرند بافت بیشتری را از ناحیه اطراف مغز بردارند، حتی اگر این امر باعث اختلالات شناختی خاصی شود. اگر مشخص شود که تومور کندتر رشد می کند، پزشکان می توانند تصمیم بگیرند که رویکرد جراحی محافظه کارانه تری را اتخاذ کنند.

اگرچه CHARM برای بررسی سرطان گلیوما آموزش دیده، اما می توان آن را برای تشخیص سایر اشکال سرطان مغز و نیز کمک به درمان آنها نیز آموزش داد. این ابزار باید به طور مداوم پس از تحقیقات جدید در مورد سرطان به روز شود.

پایان پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول