اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

قطب فناوری تولید «آلومینا» در کشور راه‌اندازی می‌شود

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران از راه‌اندازی قطب تحقیقاتی آلومینا برای توسعه فناوری‌ها و پژوهش‌های مربوط به تولید و فرآوری ماده آلومینا در کشور خبر داد.

قطب فناوری تولید «آلومینا» در کشور راه‌اندازی می‌شود

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران (آیروست)، این سازمان قرار است با راه‌اندازی مجموعه آزمایشگاهی تحقیقات نیمه‌صنعتی آلومینا، در راستای توسعه فناوری و رفع نیاز صنایع کشور به گریدهای مختلف آلومینا حرکت کند.

حسن زمانیان، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با اشاره به راهبردی‌بودن آلومینا و اهمیت ویژه گریدهای تجاری آن اظهار کرد: آلومینا برای صنایع مختلف کشور نظیر صنایع تولید آلومینیوم، سرامیک، فراورده‌های نسوز، صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع شیمیایی، پزشکی و مهندسی پزشکی و صنایع الکترونیک ماده‌ای استراتژیک است. حال حاضر بخش عمده‌ای از نیاز کشور به آلومینا با هزینه‌ای بیش از یک میلیارد دلار در هر سال از طریق واردات تأمین می‌شود و با توجه به توسعه صنایع آلومینیوم کشور تقاضای کشور برای آلومینا به میزان قابل ملاحظه‌ای در حال افزایش است.

معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری افزود: شرکت آلومینای ایران که در حال حاضر تنها تولید کننده آلومینا در کشور است فقط حدود 20% از نیاز کشور به آلومینا را تأمین می‌کند و مابقی نیاز صنایع کشور به آلومینا از طریق واردات مرتفع می‌شود. با توجه به محدودیت ذخایر بوکسیت کشور، شرکت آلومینای ایران در سال‌های آتی برای تولید همین میزان آلومینا هم با مشکل تأمین منبع اولیه مواجه خواهد شد.

وی با اشاره به این که سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران قطب تحقیقاتی و فناوری آلومینا در کشور است، گفت: پژوهشکده فناوری‌های شیمیایی به همراه پژوهشکده اکتشاف و فرآوری عناصر معدنی استراتژیک سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در راستای توسعه فناوری و رفع نیاز صنایع کشور به فازها و گریدهای مختلف آلومینا با راه‌اندازی مجموعه آزمایشگاهی تحقیقات نیمه‌صنعتی آلومینا و تأمین و ساخت انواع تجهیزات، سیستم‌ها و پایلوت‌های تحقیقاتی مرتبط از جمله سنگ‌شکن، خشک‌کن مقیاس بالا، گرانول‌ساز، پایلوت‌های لیچینگ، انحلال و ترسیب در مقیاس‌های مختلف، پایلوت فرآوری و کوره دوار نیمه‌صنعتی، پروژه‌های تقاضا‌محور متعددی را در جهت حل مسائل و مشکلات حوزه آلومینای کشور نظیر تولید نانو گاما آلومینا از لیکور، پایلوت آلفا آلومینا، توسعه دانش فنی تولید آلومینا، توسعه دانش فنی آلومینای خلوص بالا، تولید آلومینای پایه کاتالیست در مقیاس پایلوت، تولید آلومینای تبولار، استحصال اسکاندیم از گل قرمز، بررسی روش های همگن سازی بوکسیت و ...اجرا نموده و یا در دست اجرا دارد.

زمانیان افزود: با توجه به ذخایر چند میلیارد تنی آلونیت در کشور، در حال حاضر در حال توسعه فناوری تولید آلومینا از آلونیت هستیم تا نیاز بیش از یک میلیون تنی صنایع آلومینیوم کشور به آلومینا برطرف شود.

وی بیان داشت: این پروژه ملی که با همکاری شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و ایمیدرو در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در حال اجراست در فازهای آزمایشگاهی و طراحی مهندسی اولیه با موفقیت به انجام رسیده و هم‌اکنون در مرحله اجرای پایلوت پیوسته و بررسی‌های فنی و اقتصادی برای راه‌اندازی خط تولید صنعتی است.

گفتنی است، آلومینا که معمولاً اکسید آلومینیوم نیز نامیده می‌شود، یک ترکیب شیمیایی است که کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارد. بیشترین کاربرد این ماده در استخراج آلومینیوم است و همچنین به عنوان یک ماده شیمیایی خنثی به عنوان ماده پرکننده در پلاستیک‌ها، آجرها و سایر ظروف سنگین مانند کوره‌ها استفاده می‌شود. این ترکیب به دلیل مقاومت و سختی بالا اغلب به عنوان ساینده برای تولید کاغذ سنباده نیز استفاده می‌شود و یک جایگزین اقتصادی عالی برای الماس‌های صنعتی است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول