اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

۳۵ درصد مردم لارستان کتابخوان هستند

رئیس اداره کتابخانه های لارستان کتابخوانی در لارستان را مطلوب دانست و گفت: براساس شاخص های ارزیایی ۳۵ درصد از مردم شهرستان کتابخوان هستند.

۳۵ درصد مردم لارستان کتابخوان هستند

به گزارش خبرگزاری فارس از لارستان، به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی نشست خبری رئیس اداره کتابخانه های عمومی لارستان با اصحاب رسانه شهرستان برگزار شد.

محمد معتمدیان در این نشست خبری طی سخنانی اظهار کرد: بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جامعه، حوزه کتابخوانی است حوزه کتاب حوزه مهجوری است دغدغه کتاب و کتابخوانی کم شده است.

وی افزود: رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت کتابخوانی می فرمایند که کتاب باید در سبد کالای خانواده ها قرار بگیرد و فرمان نهضت مطالعه مفید را دادند. سال ۱۳۹۵ فرمان نهضت مطالعه داده شد به دلیل اینکه فقر فرهنگی در حوزه کتابخوانی فاجعه ای به بار خواهد آورد.

رئیس اداره کتابخانه های لارستان گفت: هر ده سال فعالیت در حوزه کتاب و کتابخوانی می تواند ده دقیقه به سرانه کتابخوانی اضافه کند، سرانه کتابخوانی و سرانه مطالعه با یکدیگر متفاوت هستند. آمار خوانش و مطالعه بسیار زیاد است اما سرانه کتابخوانی پایین است. 

معتمدیان افزود: تلاش ها برای ارتقا کتابخوانی بسیار زیاد بوده است، خوشبختانه تکنولوژی به رشد کتابخوانی کمک کرده است جامعه به سمت تکنولوژی در حرکت است و ما از این فرصت برای گسترش کتابخوانی استفاده می کنیم.

رئیس اداره کتابخانه های لارستان با اشاره به وضعیت مطلوب کتابخوانی در لارستان تصریح کرد: قطار کتاب و کتابخوانی در سطح شهرستان  روی ریل بسیار خوبی افتاده است، ۳۵ درصد مردم کتابخوان هستند، سه شاخصه برای بررسی وضعیت کتابخوانی داریم شامل میزان عضویت در کتابخانه ها، میزان امانت کتابها در شش ماه اول امسال بیش از ۱۰ هزار میلیون کتاب به امانت رفته است که نسبت به سال گذشته ۳۵ درصد رشد داشته است و سومین شاخصه فروش کتابها در فروشگاه های کتاب است آمار قابل توجهی از فروش کتاب ها به ویژه در حوزه کودکان و نوجوان داریم.

معتمدیان از رشد کتابخوانی در میان کودکان چنین گفت: نسل جدید به سمت کتابخوانی رفته اند، حتی کودکان هم به این عرصه کتابخوانی وارد شده اند و به کتاب و داستان ها علاقه مند هستند‌. فرهنگ جدیدی که در میان خانواده ها رشد پیدا کرده است ساعتِ کتابخوانی است و یک ساعت را به مطالعه اختصاص می دهند.

وی گفت: انتظار داریم که برای شهرستان یک شعار فرهنگی داده شود، اینجا شهر عالمان و نویسندگان بزرگی است باید به این مقوله اهمیت داده شود. 

رئیس اداره کتابخانه های لارستان نسبت دادن پایین بودن سطح کتابخوانی به مسائل اقتصادی را نادرست دانست و گفت:  اینکه می گویند سرانه پایین کتابخوانی به دلیل مشکلات اقتصادی و روان پریشی جامعه است این عامل درصد تأثیرش بسیار کم است، در هند و آفریقا فقر زیاد است اما سرانه کتابخوانیشان چند برابر ماست علت اصلی عدم فرهنگ سازی است، نگاه ها به کتاب و کتابخوانی سطحی است.

۵۲ برنامه به مناسبت هفته کتابخوانی در لارستان اجرا می شود

معتمدیان در تشریح برنامه های هفته کتاب و کتابخوانی لارستان بیان داشت: به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی ۵۲ برنامه را برنامه ریزی کرده ایم از برگزاری نمایشگاه ها، نشست های کتابخوانی، کالاهای آموزشی، بازید مدارس و دانش آموزان و برنامه های دیگر.

وی افزود: افتتاح کتابخانه  ها در شهر لطیفی و روستای شرفویه را در همین هفته خواهیم داشت، در شهر لطیفی کتابخانه ای به نام آیت الله سید مجتبی موسوی لاری با همت شهرداری این شهر راه اندازی شد و کتابخانه روستای شرفویه به همت خیر نیک اندیش حاج فتح الله برزین ساخته شده است، از دیگر برنامه های هفته کتابخوانی مراسم رونمایی از اثر نویسندگان لارستانی است.

آزمون فرماندار از مدیران!

رئیس اداره کتابخانه های لارستان از برگزاری مسابقه کتابخوانی ویژه مدیران شهرستان خبر داد و گفت: مسابقه کتابخوانی از سوی فرماندار ویژه لارستان برای مدیران شهرستان تدارک دیده شده است، این ابتکار آقای دهقان حرکت مؤثری در بالا بردن سطح بینش و نهادینه کردن فرهنگ مطالعه است، امسال کتابی که برای مطالعه و آزمون مدیران معرفی شده است کتاب«من و کتاب» نوشته رهبر معظم انقلاب  و تحلیل و تفسیرهای رهبر انقلاب از کتابهایی است که مطالعه فرموده اند.

معتمدیان گفت: برنامه دیگری با عنوان تقدیر از کتابداران شهرستان داریم و در این برنامه تقدیری خواهیم داشت از آموزش و پرورش لارستان به دلیل اهدای بیش از ده هزار نسخه کتاب به کتابخانه های شهرستان و این کتابها میان تمام کتابخانه های سطح شهرستان توزیع خواهد شد.
رئیس اداره کتابخانه های لارستان گفت: در حال حاضر در سطح شهرستان حدود ۱۸ کتابخانه و بیش از ۲۰۰ هزار نسخه کتاب داریم، دو کتابخانه غنی ما کتابخانه های حسینیه اعظم و گنج شایگان است، کتابخانه حسینیه اعظم دارای۷۰۰ نسخ خطی است و یک گنجینه ارزشمند در سطح استان است.  برای کتابخانه حسینیه اعظم و  احداث مکان سربسته ای جهت نگهداری این نسخ خطی اعتباری ۲۵۰ میلیون از محل سه درصد نفت و گاز مصوب شده است که با تخصیص شروع به آماده سازی می کنیم.

ساخت کتابخانه مرکزی گرفتار در رکورد ۱۵ سال

معتمدیان با گلایه  از طولانی شدن روند ساخت کتابخانه مرکزی لارستان خواستار توجه بیشتر مسئولین به این پروژه شد و گفت: کتابخانه مرکزی لارستان از پروژه های در حال احداث است که از سال ۱۳۸۷ کلنگ زنی شد و با کم کاری مسئولین وقت و مشکلات ساختش بسیار طولانی شده است. حضور فرماندار ویژه لارستان و پیگیری هایشان برای این کار بسیار مؤثر بوده است و همچنان حمایت می کنند، به پایان یافتن این پروژه تا پایان بهمن ماه چندان خوش بین نیستم، وعده پایان آن در بهمن توسط مدیرکل راه و شهرسازی لارستان داده شده است اما تخمین ما به افتتاح در سال آینده است.

وی درخصوص ساخت کتابخانه بنارویه نیز افزود: ساختمان کتابخانه بنارویه نیز که از سال ۸۸ کلنگ زنی شده بود پس از یک وفقه و رکود دو ساله با پیشرفت ۶۰ درصدی در حال ساختن است و با اعتبار یک و نیم میلیاردی شروع به کار کرده است و تخمین ما برای پایان آن سال آینده است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول