اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  فارس

بسیجیان، جهادگرانِ جان بر کفِ روزهای سخت

جوان هستند و با انگیزه و برای انجام هر کاری آماده‌اند، گوش به فرمان رهبرشان هستند و وقتی پیامی صادر شود بی چون و چرا و با جان دل می‌پذیرند و ترسی به دل راه نمی‌دهند، شعارشان این است: استراحت برای بعد از شهادت...

بسیجیان، جهادگرانِ جان بر کفِ روزهای سخت

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، جهادگران بسیجی جوانانی بی‌ادعا هستند که راه شهدا را در پیش گرفته‌اند و برای گره‌گشایی از هیچ کاری دریغ نمی‌کنند.

یک روز بنّا می‌شوند و دست به خانه‌سازی می‌زنند، روز دیگر لباس پرستاری بر تن می‌کنند و در بیمارستان به کمک پرستاران می‌شتابند، یک روز در غسالخانه حاضر می‌شوند و بیمار کرونایی را غسل و کفن می‌کنند و اگر روزی نیاز باشد لباس رزم می‌پوشند.

اینها جوانان روزهای سخت و آسان این مرز و بوم هستند که با انگیزه و اراده آستین همت را بالا زده‌اند و بدون چشمداشت پا در رکاب خدمت‌گزاری به محرومان و نیازمندان گذاشته‌اند همان‌هایی که در بحرانی‌ترین روزها به توصیه رهبرشان لبیک گفتند و تا پای جان پای آرمان‌های انقلاب ماندند.

استان فارس یکی از استان‌های پیشرو در حوزه فعالیت‌های جهادی است، استانی که با بیش از ۵ هزار گروه جهادی فعالیت‌های بزرگی را در حوزه‌های مختلف محرومیت‌زدایی انجام داده و در برخی عرصه ‌ها در سطح کشور الگو شده است.

یکی از جوانان جهادگری که خود از بسیج دانش‌آموزی پا به عرصه جهاد گذاشته است، رئیس سابق بسیج سازمدگی سپاه فجر استان فارس است، فردی که از بسیج دانش‌آموزی کارش را آغاز کرد و پسپ در بسیج محلات و بسیج دانشجویی فعالیتش را ادامه داد و سپس در کسوت پاسداری به عرصه بسیج سازندگی قدم نهاد.  

اسماعیل قزل سفلی که در حال حاضر در تصدی معاونت سیاسی امنیتی استانداری فارس خدمت می‌کند به‌عنوان یک بسیجی جهادگر در گفتگو با خبرگزاری فارس با اشاره به اینکه بسیج یادگار ارزشمند امام راحل است که با آن نگاه راهبردی و معجزه ذهنی ایشان به وجود آمد، گفت: بسیج این شجره طیبه با معجزه ذهنی امام راحل شکل گرفت و بعد از ایشان هم رهبر معظم انقلاب با رهبری حکیمانه خود بسیج را به بلوغ و کمال رساندند.

رئیس سابق بسیج سازندگی سپاه فجر فارس ادامه داد: امروز بسیج در مرحله استکمال خود قرار دارد به این معنا که در عرصه‌های مختلفی که وارد می‌شود خود را به بلوغ می‌رساند، یک روز بسیج در عرصه نظامی فعال بود، یک روز در عرصه سلامت، یک روز در عرصه سازندگی و روز دیگر در عرصه امدادرسانی، روزی در عرصه علم و فرهنگ و هنر و روز دیگر در عرصه فناوری لذا بسیج که از  دل مردم بیرون آمده است در همه عرصه‌ها که وارد می‌شود چون هم مجهز به سلاح ایمان و هم عشق و اخلاص است خود را به بلوغ می‌رساند و منشا اثرات فراوانی می‌شود یکی از آن عرصه‌ها بسیج سازندگی است.

وی مردم یاری، خدمت رسانی و محرومیت زدایی را سه اصل مهم در خدمت‌رسانی بسیجیان دانست و عنوان کرد:  بسیج سازندگی به فرمان مقام معظم رهبری از بدنه بسیج به وجود آمد و ماموریت داشت تا به کمک مردم به محرومین و مستضعفین کمک کند و در عرصه‌های خدمت رسانی و محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال ورود جدی‌تری داشته باشد و بر این اساس به دولت‌های مستقر کمک کند. در این راستا بسیج سازندگی با محوریت گروه‌های جهادی ظهور و بروز پیدا کرد، بسیج سازندگی به وجود آمد تا با محوریت گروه‌های جهادی خدمت رسانی را هدفمندتر و موثرتر کند.

اقدامات کم‌اثر را کنار گذاشتیم

 قزل سفلی افزود: ما در مجموعه بسیج سازندگی چند راهبرد در ذهن داشتیم که تلاش کردیم آنها را هدف گذاری کرده و عملیاتی کنیم لذا اقدامات کم اثر را کنار گذاشته و نقاط هدف را در روستاها و حاشیه شهرها شناسایی کردیم.

وی ادامه داد: ما در روستاها به دنبال چهار مسئله بودیم یکی از آنها تامین آب شرب و کشاورزی برای مردم بود، دومین مورد ایجاد مسکن روستایی و سومین مورد ایجاد زیرساخت اشتغال و چهارمین مورد ساخت راه بود، همچنین در حاشیه شهرها برای شناسایی و رفع آسیب‌های اجتماعی زمان گذاشتیم و بر اساس نیاز هر منطقه پروژه‌های مختلف را همچون ایجاد سالن ورزشی، ساخت زمین چمن، تامین روشنایی، ساخت مسکن و غیره در دستور کار قرار دادیم.

او افزود: همچنین در حوزه‌های مختلف همچون بهداشت، سلامت، مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز ورود کرده و تلاش کردیم سبب آبادی منطقه و کاهش آسیب‌های اجتماعی شویم، در حوزه اشتغال نیز تلاش کردیم که با ایجاد کارهای خرد و کوچک و خانگی به اقتصاد مردم کمک کنیم از این رو به کمک گروه‌های جهادی محصولات مزیت‌دار در شهرستان‌ها را شناسایی کرده و با شناسایی ۳۷ محصول و ارائه تسهیلات بانکی که برابر قانون بودجه در اختیار داشتیم به صورت هدفمند به آنها برای ایجاد کسب و کار کمک کنیم.

توانمندسازی نقاط محروم در روستاها و تکمیل زنجیره ارزش از دیگر مواردی بود که قزل سفلی به آن اشاره کرد و ادامه داد: ساماندهی گروه‌های جهادی از دیگر اقداماتی بود که طی تصدی اینجانب در فرماندهی بسیج سازندگی انجام شد به گونه‌ای که در سال ۹۹ حدود ۲۰۰۰ گروه جهادی داشتیم و در سال ۱۴۰۲ این تعداد به ۵۰۰۰ گروه رسید و بر اساس سه عامل جغرافیا محور، محله محور و مسئله محور گروه‌های جهادی را تقسیم بندی کردیم تا هر یک در حوزه‌های تخصصی به فعالیت بپردازند برای مثال در حوزه آسیب‌های اجتماعی مواردی چون اعتیاد، طلاق، کشاورزی، دامپزشکی، سلامت، مشاوره حقوقی و خانواده و غیره ورود شد همچنین در گروه‌های تخصصی‌تر
گروه‌های جهادی مسکن ساز، مدرسه ساز، امدادرسان، آبرسان و غیره را شکل دادیم که متناسب با تقسیمات بخشی (۹۷ بخش در استان فارس) به صورت گروه‌های جهادی ۳۰ نفره در سطح استان گسترده شدند تا بر اساس این سازماندهی برای حوادث غیر مترقبه آماده باشند و جلوتر از سایرین وارد میدان شوند.

رفع موازی‌کاری

معاون سیاسی امنیتی استاندار فارس گفت: همچنین ظرفیت سازی‌های لازم برای فعالیت تخصصی موثر انجام شد همچون تشکیل قرارگاه محرومیت زدایی تا موازی کاری‌های موجود هم درون سپاه و هم در خارج از آن را از بین برده و به صورت یکپارچه فعالیت‌ها هدفگذاری شود که بر اساس آن برای مجموعه‌های رده‌های سپاه نقش تعیین کردیم که این اقدام در سطح کشور نمونه و الگو شد.

وی با اشاره به اینکه در یک قرارگاه با هدف مشخص کار بهتر پیش می‌رود، افزود: لذا در ۷ نقطه پهنه ‌هایی تشکیل شد تا تحت عنوان قرارگاه محله‌ای و شهرستانی در هر شرایطی نیروهای جهادی همواره جلوتر از همه در میدان باشند و با کمک مردم محله مشکلات را شناسایی و رفع کنند که حاصل آنها اقدامات خوبی شد، همچون ساخت ۳۰۰۰ مسکن طی ۲ سال.

وی افزود: بنا بر هدف گذاری ما قرار بود طی ۴ سال ۵ هزار مسکن ساخته شود که در طی تصدی اینجانب تعداد ۳۰۰۰ واحد ساخته شد، همچنین در حوزه آسفالت راه‌های روستایی نیز نهضتی به وجود آمد و حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار متر مکعب آسفالت راه‌های روستایی انجام شد، همچنین در قالب جهاد آبرسانی نیز به برای ۳۷۲ روستا هدف گذاری شد که تا زمان تصدی اینجانب ۲۳۰ مورد تمام شد و تعدادی نیز پیشرفت ۷۰ درصدی داشت که در این حوزه نیز جزء استان‌های پیشرو بودیم.

قزلسفلی افزود: همچنین در حوزه کشاورزی طرح‌های آبخیزداری را آغاز کردیم و در ادامه خرید تجهیزات و ماشین‌آلات مهندسی را جهن پشتیبانی تهیه کردیم.

این بسیجی جهادگر گفت: در بحث خدمت مومنانه هم اتفاقات خوبی افتاد  که سبب شد ۲۲۰۰ سری جهیزیه برای زوج‌های جوان تهیه شود و چند میلیون بسته معیشتی به نیازمندان اهدا گردد.

او در ادامه از شکل‌گیری رزمایش‌های تخصصی جهادی یاد کرد و گفت: بر این اساس ماموریت تعریف کردیم تا در مناطق مختلف بر اساس نیاز منطقه اقدامات تخصصی صورت گیرد و در قالب رزمایش جهادگران فاطمی بر اساس هر منطقه نیازمندی‌ها را تامین کنیم همچون تهیه بخاری برای مناطق سردسیر، تهیه کولر و وسایل سرمایشی برای مناطق گرمسیر، انجام رزمایش بزرگ واکسیناسیون ۲ میلیون دام سبک در کمتر از دو ماه که رکورد بی‌نظیری بود.

عارضه‌یابی واحدهای راکد

قزل‌سفلی با تاکید بر اینکه جهادگران در حوزه‌های تخصصی خود فعالیت می‌کنند و موجب تحرک و انسجام‌بخشی می‌شوند، گفت: در حوزه اقتصاد مقاومتی قرارگاه اقتصاد مقاومتی را تشکیل دادیم و تلاش کردیم تا برای احیای کارخانه‌های راکد و نیمه راکد قدمی برداریم بر این اساس با پایش و عارضه یابی به واحدهایی که می‌توانستند با تسهیلات یک تا ۴ میلیارد تومانی به چرخه تولید برگردند کمک کردیم، همچنین ۳۵ شرکت دانش بنیان نیز با حساب و کتاب و ارائه برنامه، مورد حمایت ما قرار گرفتند.

وی در ادامه این گفتگو با اشاره به اینکه یک قرارگاه پشتیبانی از گروه‌های جهادی در قالب ماشین آلات مهندسی نیز شکل گرفت گفت: حدود ۱۸ دستگاه ماشین برای پشتیبانی تدارکاتی ایجاد کردیم همچنین دو قرارگاه رسانه‌ای نیز برای شکل دادن تیم‌های چابک و فعال رسانه‌ای با هزینه کرد ۳۰۰ میلیون تومان جهت خرید تجهیزات ایجاد شد.

او در پایان خدمت در لباس بسیج و برای مردم را فرصتی الهی دانست و از جهادگران خواست تا هرکجا که توان دارند در این راه دشوار و البته شیرین و پرخیر و برکت قدم بردارند.

گزارش: راضیه نجار

پایان پیام/ن

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول