به گزارش خبرگزاری فارس از شاهرود، حمید آقابیکی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: امسال از سطح باغهای بارور شهرستان شاهرود 33 هزار تن محصول سیب برداشت شده است.
وی افزود: ارقام سیب برداشت شده از باغهای شهرستان شاهرود شامل گلاب، گلدن دلیشز، رد دلیشز، گالا، فوچی، دلبار، جانا، گلد و گرانی اسمیت است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با بیان اینکه سیب یکی از مهمترین محصولات باغی این شهرستان است، عنوان کرد: سطح باغهای سیب در شهرستان شاهرود یکهزار و 950 هکتار شامل یکهزار و 600 هکتار بارور و 350 هکتار غیر بارور است.
آقابیکی با بیان اینکه 30 درصد محصول تولیدی سیب در شهرستان شاهرود معادل 9 هزار و 900 کیلوگرم از این محصول، سیبهای درجه یک و باکیفیت صادراتی است، افزود: 40 درصد سیب تولیدی در شهرستان شاهرود معادل 13 هزار و 200 کیلوگرم بهصورت تازهخوری و انبارداری در سردخانه استفاده میشود.
وی اضافه کرد: همچنین 20 درصد محصول سیب معادل 6 هزار و 600 کیلوگرم سیب تولیدی در شهرستان شاهرود را سیبهای درجه سه تشکیل میدهد که برای تهیه کنسانتره استفاده میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود اضافه کرد: همچنین 10 درصد نیز بهصورت فراوری ازجمله مربا، لواشک، برگه، رب سیب و سرکه سیب است که در کارگاههای کوچک خانگی تولید میشود.
آقابیکی عنوان کرد: برداشت سیب از سطح باغهای شهرستان شاهرود از اوایل تیرماه با ارقام زودرس آغاز شد و تا اواخر مهرماه با ارقام دیررس ادامه داشت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود افزود: سیب سرشار از کلسیم، ویتامین C، فیبر، آنتیاکسیدان بوده و دارای خواص بسیار زیادی ازجمله درمان سرماخوردگی، گرفتگی صدا، تقویتکننده معده و کبد و دفعکننده سودا و سموم بدن، اشتهاآور و از بین بردن حرارت بدن است.
آقابیکی بیان کرد: همچنین باغهای سیب پایه رویشی «پایه مالینگ» 45 هکتار با اجرای سیستم داربستی است.
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی و ترویجی برای بهرهبرداران این بخش گفت: رعایت توصیههای تغذیه مناسب برای ماندگاری بالای میوه و بازارپسندی مناسب، اصلاح روشهای آبیاری و استفاده از سامانههای نوین آبیاری در باغهای ازجمله مهمترین اقدامات که میتواند در افزایش راندمان تولید و کاهش مصرف آب تأثیرگذار باشد.
پایان پیام/2568/س/