اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  همدان

اجرای سیستم هوشمند آبیاری در ۲۰ هکتار از اراضی تویسرکان

مدیر جهاد کشاورزی تویسرکان از اجرای سیستم هوشمند آبیاری در ۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان خبر داد.

اجرای سیستم هوشمند آبیاری در ۲۰ هکتار از اراضی تویسرکان

به گزارش خبرگزاری فارس از تویسرکان، سجاد محمداصغری ظهر امروز در جمع خبرنگاران در مزرعه مجهز به سیستم هوشمند آبیاری در شهرستان از اجرای سیستم هوشمند آبیاری در ۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی تویسرکان خبر داد و اظهار کرد: سیستم آبیاری هوشمند با استفاده از داده‌های مزرعه در هر لحظه، بهترین زمان آبیاری و حجم آب مصرفی را مشخص می‌کند. 

وی با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به کاهش نزولات آسمانی و کمبود منابع آبی بخش کشاورزی، استفاده بهینه از منابع آب، تسهیل کارهای کشاورزی، باغبانی و افزایش بازدهی اهمیت زیادی دارد افزود:  آبیاری هوشمند به عنوان یک راهکار مناسب برای دستیابی به این هدف شناخته می‌شود. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تویسرکان خاطرنشان کرد: سیستم آبیاری هوشمند داده‌محور است از همین رو با ارائه برنامه بهینه آبیاری با زبان ساده به کشاورز، تسهیل کارهای کشاورزی و باغداری را در پی دارد. 

وی با تاکید بر اینکه در این راستا به منظور اجرای این طرح کاربردی مساحت ۷۰ هکتار در نظر گرفته شده که از این مساحت ۲۰ هکتار به طرح اختصاص یافته است ادامه داد: ترکیب کشت مزرعه پایلوت شامل گندم، کلزا، سیر، چغندرقند، یونجه و باغ آلو است که به صورت رسمی عملیات پیاده‌سازی آبیاری هوشمندانه در این مزرعه آغاز شده است. 

محمداصغری خاطرنشان کرد: مراحل ساخت مزرعه هوشمند در سامانه هوش آب، کنترل و مورد ارزیابی قرار گرفت و آموزش‌های اولیه کار با سامانه به صورت حضوری به کشاورز ارائه شده است. 

وی با بیان اینکه این سیستم برای تسهیل فرآیند آبیاری گیاهان و بهینه‌سازی مصرف آب در حوزه کشاورزی طراحی شده است اضافه کرد: در این سیستم از شبیه‌سازی‌ها، داده‌های آب و هوا به صورت برخط و الگوریتم‌های هوش مصنوعی برای تعیین زمان مناسب آبیاری و تعیین حجم آب‌ مصرفی برای گیاهان استفاده شده است. 

مدیر جهاد کشاورزی همدان به مزایای این سیستم در مقایسه با روش مدیریت سنتی آبیاری اشاره کرد و گفت: در سیستم آبیاری سنتی معمولاً برنامه آبیاری در فواصل زمانی مشخص و به طور تقریبی انجام می‌شود که به تامین ناکافی حجم آب مورد نیاز گیاه یا آبیاری بیش از حد و در نتیجه کاهش رشد گیاهان یا هدررفت آب منجر می‌شود. 

وی در ادامه یادآور شد: در مقابل، سیستم هوشمند آبیاری به داده‌هایی که در هر لحظه از مزرعه جمع‌آوری می‌شوند، متکی است، بنابراین امکان آبیاری دقیق بر اساس رطوبت خاک، شرایط آب و هوا و نیاز گیاهان فراهم می‌شود. 

محمداصغری در پایان تاکید کرد: پس از اجرای این طرح و مشاهده نتایج مثبت اجرای آن در راستای توسعه این امر در شهرستان گام‌های بلندتری برخواهیم داشت.

پایان پیام/۸۹۰۳۳/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول