اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

تعلیم و تربیت  /  پنجره تربیت

چگونگی تشخیص پیامبر/تبیین باورهای بنیادین دینی در تربیت دینی - بخش بیست و ششم

اولین معیار برای تصدیق و پذیرش پیامبران، سابقه راستگویی آن هاست. معجزه دلیل پیامبری نیست بلکه آخرین نشانه برای پیامبری است. حمیدرضا آیت اللهی

چگونگی تشخیص پیامبر/تبیین باورهای بنیادین دینی در تربیت دینی - بخش بیست و ششم

حمیدرضا آیت اللهی

تربیت دینی ما توسط مربیانی انجام می شود که برخی مفاهیم و باورهای بنیادین دینی برای آنها هنوز واضح و روشن نشده است به همین جهت سلسله گفتارهایی بر اساس تجربیات علمی و فلسفی چند دهساله تنظیم شده است تا قدم قدم این مفاهیم و باورها روان و بدور از اصطلاحات فنی بگونه ای بازگو شود که بتواند راهنمایی برای مربیان و نحوه انتقال آن ها به متربیان بگردد.

اولین معیار برای تصدیق و پذیرش پیامبران، سابقه راستگویی آن هاست.

 

درگفتار قبل، گفته شد که خداوند پیام های خودش را از طریق پیامبران به مردم انتقال می دهد تا به آنها راه درست زندگی کردن را نشان دهد.

برای اطمینان مردم از پیامبری یک نفر خداوند نشانه هایی را در نظر می گیرد.

 

سپس چگونگی انتقال پیام از جانب خدا به پیامبرانش از طریق وحی توضیح داده شد. در این گفتار، چگونگی تشخیص پیامبر تبیین می شود.

مربیان دقت کنند که تمامی عناصر نبوت به درستی با یک منطق به متربی آموخته شود. حال مردم چگونه یک پیامبر را به عنوان انتقال دهنده پیام خدا بپذیرند؟ اولین معیار برای تصدیق و پذیرش پیامبران، سابقه راستگویی آن هاست.

معجزه دلیل پیامبری نیست بلکه آخرین نشانه برای پیامبری است.

 

برای اطمینان مردم از پیامبری یک نفر خداوند نشانه هایی را در نظر می گیرد. لذا خداوند به آنها توانمندی هایی را برای انجام کارهای خارق العاده می دهد که دیگران از انجام آن ناتوان هستند. معجزه دلیل پیامبری نیست بلکه آخرین نشانه برای پیامبری است.

دلیل اصلی پذیرش پیامبر اسلام برای اغلب مسلمانان صداقت و منطقی بودن و فطری بودن پیام او بود.

 

دلیل اصلی پذیرش پیامبر اسلام برای اغلب مسلمانان معجزه نبود، بلکه صداقت و منطقی بودن و فطری بودن پیام او بود. علی علیه السلام هیچوقت برای پذیرش نبوت پیامبر از ایشان معجزه نخواست و هیچگاه بر آن اساس به پیامبر ایمان نیاورد.

در گفتار بعد، تفاوت معجزه با کرامات و کارهای خارق العاده دیگر تبیین می شود.

 

 

ادامه دارد

انتهای پیام/

از شما صاحبنظر گرامی در حوزه تعلیم و تربیت هم دعوت می کنیم، از نویسندگان، ممیزان و اعضای هیئت تحریریه پنجره تربیت باشید. برای ارسال مطالب و عضویت در هیئت تحریریه، از طریق ایمیل FarsPanjarehTarbiat@gmail.com مکاتبه فرمائید.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول