اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  تهران

«حاج قاسم» چگونه مردم را جذب می‌کرد؟

قائم‌مقام رئیس دانشگاه سوره از جذب مردم به حاج قاسم به‌خاطر رفتار اقناعی وی سخن گفت.

«حاج قاسم» چگونه مردم را جذب می‌کرد؟

به گزارش خبرگزاری فارس از تهران، یوسف خجیر قائم‌مقام رئیس دانشگاه سوره در نشست شناخت مکتب «شهید حاج قاسم سلیمانی» با بیان اینکه رفتار اقناعی حاج قاسم بود که مردم را در مناطق مختلف جمع و جلب به ایشان کرد، اظهار کرد: یک رویکردی اقناعی وجود دارد که خاص سردار سلیمانی است و در جای دیگری آن را ندیده‌ایم که من به آن اصول اقناع می‌گویم و آن در همه بحث‌ها از جمله وصیت‌نامه و سخنرانی‌های ایشان وجود دارد.

وی ارتباطات را به سه دسته اصلی ارتباطات عمومی، اقناع و تبلیغات تقسیم و بیان کرد: اقناع فرآیند ارتباطاتی دو سویه استدلالی منطقی به نحوی است که به عنوان مثال من با استدلال و منطق شما را با خود همراه می‌کنم و نتیجه کار هم برنده برنده است یعنی هم مشمول من منفعت مالی و معنوی می‌شوم و هم شما.

این کارشناس ارتباطات با بیان اینکه با این رویکرد می‌خواهیم سردار و ویژگی‌هایی از اقناع خاص ایشان را بررسی کنیم، گفت: وقتی حاج قاسم سلیمانی را بررسی و مطالعه می‌کنیم، می‌بینیم که یکسری خصلت‌هایی در ایشان وجود دارد که مختص خودشان است و در جای دیگر پیدا نمی‌کنیم. 

خجیر ادامه داد: این موضوع در خصوص بحث‌ها و کارکردهای اقناع ایشان است چون اقناع باعث می‌شود هنوز بعد چهار سال ایشان طرفدارانی داشته باشد که شهادت را چه در غزه، چه در لبنان و چه در سوریه و کرمان می‌پذیرند؛ چراکه اقناع ماندگار است و تبلیغات ماندگار نیست، اقناع مبتنی در رفتار است و تبلیغات در نگرش و عقیده و گرایش و معدود به رفتار ‌می‌رسد چون رویکرد احساسی فراموش می‌شود.

وی تصریح کرد: اقناع حاج قاسم بر خلاف اقناع‌های دیگر که در آن‌ها کارگزار داریم کاملا رفتار اخلاقی خودشان است و در آن اصل ساده‌زیستی و ساده‌گویی، بافت‌شناسی، اصل توجه به مخاطب، اصل زمینه مساعد رعایت می‌شود. 

قائم‌مقام رئیس دانشگاه سوره بیان کرد: این خصوصیات ایشان باعث می‌شود ایشان وقتی نیاز است همدلی ملی ایجاد کند، همدلی ملی ایجاد کند، وقتی نیاز است همدلی منطقه‌ای ایجاد کند، همدلی منطقه‌ای ایجاد کند و به طور مثال وقتی نیاز است همدلی حزبی ایجاد کند این کار را انجام دهد.

خجیر گفت: همچنین ایشان با رعایت اصل توجه به مخاطب در هر جمعی آنگونه که می‌طلبد سخنرانی می‌کند؛ در جمع فرماندان سپاه، در جمع مردم کرمان
و در هر جمع دیگری مخاطب خود را می‌شناسد؛ ایشان همچنین اصل تکرار را رعایت می‌کند اما تکرار ایشان باعث اشباع نمی‌شود و رویکرد آموزشی دارد و مبتنی بر نظام پاداش است. 

وی ادامه داد: سردار سلیمانی زبانی آشنا و رویکرد دو سویه و تعاملی دارد و هیچوقت کسی در سخنرانی‌‌های ایشان حس سخنرانی عمودی و دستوری ندارد و این موضوع حتی در مصاحبه فرماندهان سپاه و هم رده‌های خودشان هم وجود دارد.

قائم‌مقام رئیس دانشگاه سوره با بیان اینکه شهید سردار سلیمانی فراکلیشه‌ای هستند، افزود: ما برای اسطوره‌سازی از کلیشه استفاده می‌کنیم اما ایشان در ارائه مباحث اقناعی فرا کلیشه‌ای عمل می‌کنند؛ همچنین ایشان در اقناع هدف و نیت خیر دارند و گام برنمی‌دارند ولا برای معبود خویش. 

خجیر در ادامه از هم‌ترازی ایشان با مخاطب در سخنرانی‌ها سخن گفت و اظهار داشت: ایشان خودشان را با نشانه‌گاه هم‌تراز می‌کند؛ الزامات اقناعی ایشان به گونه‌ای است که در قسمت منبع پیام و نحوه انتقال و مخاطب سعی می‌کند مقبولیتی برای خود بخرد که این مقبولیت با آبروی دیگران است یعنی همیشه می‌گویند «من» سپس از ارادتش به ائمه و سالار شهدا و امامین انقلاب می‌گوید و مقبولیت را از ایشان کسب می‌کند و کاذب نیست؛ بر عکس ما رسانه‌ای‌ها که احساس مقبولیت کاذب داریم او مقبولیتش را اینگونه نگرفته است.

وی همچنین به مذاکرات شهید سلیمانی و پوتین و اقناعی پوتین برای حضور در جنگ سوریه اشاره و اعتبار شهید سلیمانی را به عنوان منبع معتبر در دیپلماسی مطرح کرد و گفت: به همین خاطر بود که وقتی ایشان گفت ما پیروز می‌شویم این شخص(پوتین) وارد میدان شد.

قائم‌مقام رئیس دانشگاه سوره بیان کرد: ایشان در پیام‌های خود سعی می‌کنند از چهار اصل استفاده کنند؛ اول اینکه پیامش قابل فهم است و مباحث ایشان همین الان هم برای نوجوان و اقشار مختلف با تحصیلات مختلف قابل درک است، چون برای نشانه‌گاهی مطرح می‌کند که استلالی است.

خجیر ادامه داد: سردار در پیام‌ها تقدم و تاخر را رعایت می‌کنند که این در سخنان رهبر انقلاب مطرح است یعنی اینکه ابتدا مقدمه با دال مطرح می‌شود و سپس استدلال و جمع‌بندی انجام می‌شود که سردار سلیمانی نیز در تمام سخنرانی‌های خویش این ویژگی را دارند و ایشان مخاطب‌شناس است.

وی با اشاره به سخنرانی سردار سلیمانی در خصوص موضوع حجاب گفت: ایشان می‌دانند که چطور لنگریابی و مخاطب را به انقلاب وصل کنند که این نیز از خصوصیات اقناع است؛ این ویژگی بارز ایشان است که در همه کارهایشان اثری از پروپاگاندا نیست. 

قائم‌مقام رئیس دانشگاه سوره افزود: اقناعی شهید سلیمانی دقیقا متضمن رفتار اخلاقی ایشان است، ایشان چیزی که بود را به صورت اقناع بروز داد نه جامعه‌ نمایشی که خیلی از ما و دیگران هستیم؛ ایشان اقناعی بود و اقناع کرد و اینگونه است که بعد از همه این اتفاقات ایشان طرفداران بسیار قوی دارد.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول