اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  قم

آیت‌الله جوادی آملی: حماسه 6 بهمن آمل حماسه‌ای بود که از فطرت مردم برخاست

استاد عالی تفسیر قرآن در پیام تصویری خود به سومین همایش ملی حماسه اسلامی 6 بهمن سال ۱۳۶۰ آمل گفت: حماسه شش بهمن آمل حماسه‌ای بود که از فطرت مردم برخاست.

آیت‌الله جوادی آملی: حماسه 6 بهمن آمل حماسه‌ای بود که از فطرت مردم برخاست

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آیت‌الله جوادی آملی در پیام تصویری خود به سومین همایش ملی حماسه اسلامی ششم بهمن سال ۱۳۶۰ آمل که در دوم بهمن 1402 در بابلسر پخش شد، گفت: حماسه 6 بهمن آمل حماسه‌ای بود که از فطرت مردم برخاست نه از سابق کسی پیش‌بینی می‌کرد و نه لاحقاً کسی چنین دستوری داد.

وی خاطرنشان کرد: این‌گونه از مقاومت‌ها، مقاومت مردانی است که در حال خواب بیدار هستند، آن‌هایی که شب خواباند و می‌خوابند از آن‌ها کاری ساخته نیست؛ آن‌هایی که شب می‌خوابند و در حال خواب بیدارند از این‌ها می‌گویند «حی بن یقظان» این‌ها همواره بیدارند.

این استاد عالی حوزه ادامه داد: از اینجا معلوم می‌شود اینکه خدا در قرآن کریم در سوره مبارکه «انفال» فرمود: ﴿اسْتَجِیبُوا لِلّهِ وَ لِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاکُمْ لِمَا یُحْیِیکُمْ﴾ معلوم می‌شود چیست؛ فرمود حرف قرآن و دعوت و راهنمایی قرآن را اجابت کنید، درست است که قرآن آمده دنیای و آخرت شما را تأمین بکند اما مهمتر از همه این است که شما را زنده بکند؛ معلوم است که شما غیر از این حیات ظاهری یک حیات دیگری دارید، غیر از اقتصاد یک چیز دیگری دارید غیر از رفاه چیز دیگری دارید غیر از فرهنگ چیز دیگری دارید و آن حیات است.

وی تصریح کرد: اصل دوم این است که فرمود نگویید شهید مرده است ﴿وَ لاَ تَقُولُوا لِمَن یُقْتَلُ فِی سَبِیلِ اللّهِ أَمْوَاتٌ بَلْ أَحْیَاءٌ وَ لَکِن لاَ تَشْعُرُونَ﴾، اصل سوم اینکه فرمود ولو حرفش را نمیزنید، خیالش را هم نکنید ﴿وَ لا تَحْسَبَنَّ الَّذینَ قُتِلُوا فی‏ سَبیلِ اللَّهِ أَمْواتاً بَلْ أَحْیاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُون‏﴾، اصل چهارم آن است که این کسی که به این مقام رسیده است محصول بنان و بیان امام و نویسندهای مثل امام است که آن قلم و آن بیان و آن اعلامیهها و آن دستورها شهیدپور است؛ مداد یعنی مرکّب. مرکّب امام بالاتر از خون شهید است؛ او این را تربیت کرده است. «مِدَادِ العُلَمَاء اَفضَل مِن دِمَاءِ الشُّهَدَاء».

آیت‌الله جوادی آملی ادامه داد: این‌ها جزو ره‌آوردهای قرآن کریم است که برای همیشه زنده است؛ اینکه فرمود: «مِدَادِ العُلَمَاء اَفضَل مِن دِمَاءِ الشُّهَدَاء»، یک راهنمایی است به علما و حوزه و دانشمندان؛ یعنی دانشمندان حوزه دانشمندان دانشگاه باید اثر قلم شما اثر بیان شما شهیدپرور باشد، وقتی که تعریف میکند که مداد علما مرکّب علما از خون شهید بالاتر است یعنی «ایها العلماء» بکوشید که شهیدپرور باشید.

پایان پیام/ 78041/ض

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول