اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  همدان

840 دانشمند ایرانی در جمع یک درصدی‌های جهان

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: 840 دانشمند در جمع یک درصد و ۲ هزار و ۲۴۰ نفر در جمع دانشمندان دو درصدی جهان قرار دارند.

840 دانشمند ایرانی در جمع یک درصدی‌های جهان

به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، محمدعلی زلفی‌گل ظهر امروز در سخنان پیش از خطبه‌های نماز جمعه در حسینیه امام خمینی(ره) این شهر اظهار کرد: روز ۱۱ اسفندماه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری به واسطه رای مردم انتخاب می‌شوند که حیف است از این اختیار استفاده نکنیم، چرا که هر چه میزان حضور مردم بیشتر باشد فرد اصلح نیز انتخاب خواهد شد.

وی با بیان اینکه در ۴۵ سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته باید بدانیم از چه نقطه‌ای به امروز رسیده‌ایم افزود: یادمان نرفته که زیرساخت‌های کشور به چه شکلی بود و صنایع، خیابان‌ها و راه‌های مواصلاتی در چه شرایطی بودند، فراموش نکردیم که در دوران طاغوت پزشکان فیلیپینی و هندی مردم را درمان می‌کردند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی۱۷۰ هزار دانشجو تنها در دوره کارشناسی و ارشد داشتیم و دوره دکترا در کشور وجود نداشت تصریح کرد: امروز به یمن پیروزی انقلاب اسلامی و تلاش مردم در حوزه‌های مختلف در همه عرصه‌ها حرف برای گفتن داریم و در منطقه رتبه‌دار هستیم.

وی با بیان اینکه در زمینه پزشکی و سلامت جزو کشورهای پیشرفته هستیم و از کشورهای همسایه توریست سلامت داریم ادامه داد: دانشمندان ما در حوزه علوم طبیعی و انسانی در دنیا مرجعیت علمی دارند، فناوری خود را نیز در حوزه‌های مختلف از جمله سدسازی، تجهیزات پزشکی، فنی و علمی صادر می‌کنیم.

زلفی‌‌گل با بیان اینکه در حال حاضر ۸۴۰ دانشمند ایرانی در جمع یک درصد جهان حضور دارند خاطرنشان کرد: در جمع دو درصد نیز ۲ هزار و ۲۴۰ دانشمند ایرانی حضور دارند که نشان دهنده اهمیت دانشمندان کشور ما در سطح جهان است.

وی از وجود ۱۱ هزار هسته فناور و‌ ۸ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور خبر داد و گفت: در حوزه تسلیحات نظامی، پرواز، الکترونیک و میکرو الکترونیک، نانو و نانو تکنولوژی ایران حرف برای گفتن دارد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ایران در حوزه بیوتکنولوژی نیز موفقیت‌های بسیاری به دست آورده است گفت: در دوران شیوع کرونا، کشور ایران را تحریم کردند و واکسن نمی‌دادند اما ما خودمان آن را تولید کردیم و حتی به صادرکننده آن نیز تبدیل شدیم.

وی با تأکید بر اینکه وقتی سرنوشت حاکمیت توسط مردم تعیین می‌شود، بهره‌وری بالا رفته وحیف و میل از بین می‌رود اظهار کرد: در یک برهه زمانی تعداد دانشجویان ایرانی به ۴.۵ میلیون نفر رسید و امروز ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف در حال تحصیل هستند که ۲۵ درصد آن در سطح تحصیلات تکمیلی و دکترا حضور دارند.

زلفی‌گل با بیان اینکه بیش از ۹۵ درصد داروهای مورد احتیاج بیماران در داخل تولید می‌شود و تمام تلاش دانشمندان ما بر این است که در زمینه دارو خودکفا شویم افزود: با توجه به اتفاقاتی که اخیرا رخ داده است، بیماران خاص مشکلات کمتری برای تامین دارو دارند.

وی با اشاره به اینکه پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، استعدادهای کشور را به خارج برای تحصیل در مقطع دکترا می‌فرستادیم و اغلب به خاطر نبود شرایط کشور بازنمی‌گشتند اما امروز اساتید ما دانش آموخته داخل هستند تصریح کرد: امروز ۳۷ درصد تولیدات علمی با مشارکت دانشمندان بین‌المللی صورت می‌گیرد واین بدان معناست که اساتید ما را در جهان به رسمیت می‌شناسند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه ۳۶۵ مجله علمی کشور تحت نمایه‌های بین‌المللی قرار دارد گفت: این یعنی پایگاه‌های علمی دنیا، مجلات علمی ما را به رسمیت می‌شناسند و دانشمندان جهان یافته‌های علمی خود را در داخل مجلات ما منتشر کنند.

وی با بیان اینکه از این تعداد مجلات ۲۵ مورد به زبان فارسی است یعنی مرجعیت یافتن زبان فارسی جهان به طوری که زبان فارسی زبان نهم علمی در جهان است خاطرنشان کرد: بسیاری از دانشگاه‌های ما در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی مطرح هستند و استانداردهای علمی ما به گونه‌ای است که در همه دنیا دانش‌آموختگان ما را جز‌و برترین‌ها می‌دانند.

زلفی‌گل با بیان اینکه همین مسأله باعث شده تا میزان مهاجرت و پذیرش دانش‌آموختگان ایرانی به خارج افزایش یابد گفت: به همین منظور در تلاشیم تا زمینه جذب این افراد در داخل را فراهم کنیم تا مهاجرت نکنند و حتی  مهاجرت معکوس انجام شود.

وی با تأکید بر اینکه امروز هیچ عرصه علمی وجود ندارد که دانشمندان ما آن را ندانند و یا در آن فعالیت نکنند در ادامه سخنانش اظهار کرد: در دولت سیزدهم چندین ماهواره به فضا پرتاب شد به طوری که نظام سلطه این موضوع را برنتابید و دست به اعتراض کرد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: قطعاً اگر یک نظام پادشاهی و ارباب رعیتی بر کشور حاکم بود اجازه نمی‌داد این دستاوردها در کشور حاصل شود و نقش مردم دیده شود.

پایان پیام/۸۹۰۴۰/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول