اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در بازدید از محله چهارمردان تاکید شد

بهسازی و مرمت بنای امامزادگان حمزه و احمد بن اسحاق

خبرگزاری فارس: در بازدید استاندار و جمعی از مدیران استانی از محله چهار مردان، بهسازی و مرمت بنای امامزادگان حمزه و احمد بن اسحاق مورد تاکید قرار گرفت.

بهسازی و مرمت بنای امامزادگان حمزه و احمد بن اسحاق

به گزارش خبرگزاری فارس از قم، حجت‌الاسلام محمدحسین موسی‌پور امروز در بازدید از محله چهار مردان که با همراهی مدیران دستگاه‌های استانی انجام شد در مرقد شریف امامزادگان حمزه و احمد بن اسحاق از نوادگان امام موسی کاظم حضور بهم رساند.

مرمت، کف‌سازی و بهسازی این مکان مقدس از مطالبات وی از دستگاه‌های ذی‌ربط بود تا بستر مناسبی برای حضور زائران و مجاوران کریمه اهل‌بیت(س) فراهم شود.

مرقد مطهر امامزاده حمزه در خیابان آذر (طالقانی) رو به روی میدان تره‌بار فروشی (میدان کهنه) قرار دارد.

بنا به تصریح علما، انساب وی در جوار پدر بزرگوارش حسین و جد ارجمندش احمد بن اسحاق مدفون است، ولی به واسطه شهرت و فضیلتی که حمزه داشته این مجموعه به نام وی شهرت یافته است.

بنا به تصریح تاریخ قم، امامزاده حمزه فرزند حسین در قم دارای موقعیت بزرگی بوده و در همین شهر وفات یافته و در همین مکانی که به نام وی است، دفن شده است.

بقعه امامزاده حمزه از سه بخش شمالی، جنوبی و شرقی، محاط به سه صحن و از جانب غربی محدود به رواق یا حسینیه است و صحن شرقی وسیع است، زیر گنبد بزرگ روضه مطهر امامزاده حمزه وجود دارد که دیوار و زوایای روضه مقرنس کاری و با آیینه‌های بزرگ و کوچک مزین است.

 

* احمد بن اسحاق جد امامزاده حمزه

امامزاده ابو علی احمد بن اسحاق موسوی جد امامزاده حمزه متوفای اواسط قرن چهارم هجری در بقعه‌ای جداگانه در طرف جنوب مرقد امامزاده حمزه مدفون است.

مرقد احمد بن اسحاق موسوی در  هفت متری مزار نوه‌اش امام‌زاده حمزه واقع است. روی قبرش که با کاشی‌کاری ملون، با رنگ‌های زرد و آبی لاجوردی مزین است چنین نوشته شده است «احمد بن اسحق بن ابراهیم بن موسی بن ابراهیم بن موسی بن جعفر علیهم‌السلام»

ضریح مشبک از جنس آلومینیم روی قبر قرار دارد و زیر گنبد آیینه‌کاری است؛ در کمربندی داخل گنبد با خط زرد و زمینه آبی نوشته شده است: «این بنا با همّت حاج میرزا علی بزرگ زاده و کمک افراد خیّر در سال 1397 ه . ق به اتمام رسید، با معماری حاج مهدی خداداد»، سپس اسما ائمه معصومین علیهم‌السلام با خطی زیبا نوشته شده است.

بر مزار این بقعه قبه‌ای عرقچینی و آجر پوش وجود دارد، مانند گنبد امامزاده احمد بن قاسم که در دروازه قلعه مدفون است.

انتهای پیام/ی30

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول