اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

سرپرست میراث فرهنگی کردستان خبر داد

ثبت هفت غار طبیعی تاریخی کردستان در فهرست آثار ملی

خبرگزاری فارس: معاون میراث فرهنگی کردستان از ثبت هفت غار طبیعی ـ تاریخی سطح استان در فهرست آثار ملی کشور در سال‌جاری خبر داد.

ثبت هفت غار طبیعی تاریخی کردستان در فهرست آثار ملی

محسن علوی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج، اظهار کرد: این غارها شامل غار باشقلان، کول‌تاریکه، گولان گوژ قلعه روتله، کنه تاته گل قباغ، کنه‌شمه شمه‌تراق تپه، غار درویش خاکی و غار کم‌تیار زیویه سقز است که پرونده آنها تهیه شده تا به‌عنوان میراث طبیعی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت برسد.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر پرونده 2 غار گلستانه و غار طبیعی سهراب‌آباد نیز برای ثبت در فهرست آثار ملی در سال 91 آماده شده است.

به گفته علوی پرونده 5 اثر منقول شامل قرآن‌های سلین، مولان‌آباد، هفتاش، نجنه سفلی، کانی‌مشکان و همچنین پرونده فرش‌های حسینیه بیجار و میراث منقول بنای حمام صلاحی نیز در حال تهیه و تکمیل برای ثبت در فهرست آثار ملی کشور است.

معاون میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کردستان همچنین به بافت‌های روستاهای هدف گردشگری اشاره کرد و گفت: روستاهای اورامان تخت، پالنگان، ژیوار، کماله، ریوری و ویسان نیز به‌زودی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت خواهند رسید.

علوی گفت: پرونده 5 اثر معنوی شامل خراطی، نازک‌کاری، گلیم سنه، موج‌بافی و شالبافی نیز برای ثبت در فهرست آثار ملی آماده شده‌اند که با این کار شاهد افزایش ثبت آثار تاریخی در سطح استان کردستان هستیم و این تلاش‌ها موجب حفظ میراث فرهنگی و طبیعی استان و جلوگیری از تخریب آن خواهد شد.

بررسی‌ها، پژوهش‌ها و کاوش‌های باستانی‌شناسی در کردستان نشان می‌دهد که این استان از نظر باستان‌شناختی از اهمیت بسزایی برخوردار است، بررسی‌های اخیر در غار" کرفتو" و غار " کانی میکاییل" شهرستان دیواندره، سکونت انسان های اولیه را به اثبات رسانده است. به‌ویژه در کاوش های غار" کانی میکاییل" در فاصله 2 هزار متری غار" کرفتو" که احتمال ارتباط این دو غار را مطرح می‌سازد، سکونت انسان‌های اولیه به اثبات رسیده و استقرارهای فصلی در داخل غار، کاوش‌های فصل اول و دوم داخل و بیرون غار کرفتو، کشف بقایای آثاری از تیغه‌های سنگی، سفالی و ... و آثار دوره نوسنگی به وضوح مشخص شده است.

نکته قابل توجه، وجود آثار قبل از دوره نوسنگی در داخل غار " کانی میکاییل " است که بقایای استقرارهای فصلی، اجاق، خاکستر و دست افزارهای(ابزارهای دستی) سنگی در آن به دست آمد. نشانه‌ها و آثار به‌دست آمده تاریخی، مسائل حدود 7 تا 8 هزار سال قبل را برای کاوشگران روشن نموده است، نتایج این تحقیقات در دست انتشار است و قطعاً ارتباط فرهنگی با غارهای "شانیدر" و سایر اماکن پیش از تاریخ در کردستان عراق، کرمانشاهان و همچنین آذربایجان‌غربی نیز مشخص خواهد شد، تپه‌های " توبره ریزه" و" تیانه" و غار " کله کان" که آثاری قدیمی از آنها به‌دست آمده نیز وضعیت پیش از تاریخ کردستان را تا حدودی روشن ساخته است.

انتهای پیام/غ10/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول