اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

پدیده‌ای که برخلاف تصورات رقم خورد

مشاهده گونه خرس سیاه در 5 منطقه غربی هرمزگان

خبرگزاری فارس: مدیرعامل موسسه زیست‌محیطی هرمزگان با بیان اینکه تاکنون مناطق شرقی هرمزگان به عنوان محل زیست خرس سیاه در این استان شناخته می‌شد، از مشاهده این گونه در خطر انقراض در مناطق غربی هرمزگان خبر داد.

مشاهده گونه خرس سیاه در 5 منطقه غربی هرمزگان

طاهر قدیری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بندرعباس با بیان اینکه خرس سیاه یکی از هشت گونه خرس در دنیاست، اظهار داشت: در ایران نیز دو گونه قهوه‌ای و سیاه زیست دارند.

وی با بیان اینکه طرح مطالعاتی خرس سیاه و پلنگ که از یک سال پیش توسط انجمن طرح سرزمین با همکاری اداره‌کل محیط زیست در استان هرمزگان و با بررسی مقدماتی برخی مناطق هم‌چون بشاگرد، میناب و رودان آغاز شده است، افزود: این طرح اکنون وارد مرحله جدیدی شده است.

مدیرعامل موسسه طرح زمین اضافه کرد: هدف اصلی این طرح، بررسی رژیم غذایی خرس سیاه و پلنگ، تهیه نقشه پراکنش خرس سیاه در استان هرمزگان و نیز بررسی میزان تعارض خرس سیاه با انسان در منطقه است.

به گفته قدیری، قرار است بعد از پایان این مطالعات که دو سال به طول می‌انجامد اقداماتی در راستای فرهنگ‌سازی به منظور کاهش تعارضات بین مردم محلی و خرس سیاه با اجرای برنامه‌های آموزشی آغاز شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر تعارضات زیادی بین مردم محلی و خرس سیاه به ویژه در منطقه رودان در استان هرمزگان وجود دارد و تلاش انجمن طرح سرزمین، به حداقل رساندن این تعارضات برای حفظ این گونه در خطر انقراض در کشور است.

قدیری خاطرنشان کرد: خرس سیاه در حال حاضر تنها در سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان زیست دارد.

مدیر انجمن طرح زمین تصریح کرد: هم‌چنین در قالب این طرح قرار است در منطقه حفاظت شده گنو در هرمزگان برآورد جمعیت و تعیین رژیم غذایی پلنگ هم صورت گیرد.

این مسئول با بیان اینکه منطقه حفاظت شده برای گونه خرس سیاه در استان هرمزگان وجود ندارد، یادآور شد: انجمن طرح سرزمین در تلاش برای ایجاد مناطق حفاظت شده زیست خرس سیاه در هرمزگان است.

مدیرعامل انجمن طرح سرزمین با بیان اینکه علاوه بر پژوهش‌ها باید آموزش‌های محلی نیز در دستور کار انجمن‌های زیست‌محیطی در رابطه با حفاظت از گونه‌های در حال انقراض قرار گیرد، ادامه داد: طی تمهیدات اندیشیده شده گونه خرس سیاه در مناطق غربی هرمزگان نیز دیده شده است.

قدیری با بیان اینکه تاکنون تصور بر این بود که گونه خرس سیاه تنها در مناطق شرقی استان هرمزگان زیست دارد، افزود: طبق تمهیدات یاد شده، این گونه در پنج نقطه دیگر استان نیز طی ماه‌های گذشته به ویژه شهرستا‌ن‌های غربی هرمزگان مشاهده شده است.

به گفته این مسئول طبق تخمین‌ها تعداد گونه خرس سیاه در کل استان به زیر 50 قلاده نیز نمی‌رسد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ثبت نخستین عکس خرس سیاه در هرمزگان طی سال 2011 و ارائه آن به سازمان ملل افزود: استقرار دوربین‌های تله‌ای و آنالیز رژیم غذایی خرس سیاه در کنار آموزش افراد محلی از جمله فعالیت‌های انجمن مذکور در حمایت از این گونه در خطر انقراض است.

خرس سیاه آسیایی با نام علمی Selenarctos thibetanus در طبقه‌بندی دفتر حفاظت از محیط زیست و طبیعی سازمان ملل (IUCN) جزو گونه‌های در معرض خطر انقراض قرار گرفته و زیستگاه آن در ایران، جنوب و جنوب شرق کشور است.

این گونه به دلیل دارا بودن دندان‌های نیش‌دار مخصوص (کارناسیل) به راسته گوشت‌خواران تعلق دارد، اما در طبیعت موجودی همه‌چیزخوار است و به لحاظ جثه از خرس قهوه‌ای کوچک‌تر و رنگ عمومی بدن آن سیاه و لکه‌ای سفید رنگ به شکل هفت روی سینه دارد.

انتهای پیام/ن10/ط4000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول