مرتضی صفوی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار کرد: اگر بخواهیم یک برنامهای برای فرهنگ سازی غذایی تبیین کنیم باید مقدار سهمهای غذایی برای گروههای مختلف سنی را تنظیم کنیم و آموزش بدهیم.
وی افزود: سهم گروههای غذایی برای کودکان و نوجوانان در حال رشد به ترتیب کربوهیدرات 11 سهم، پروتئین بین دو تا سه سهم، سبزی سه تا پنج سهم، میوه دو تا چهار سهم و لبنیات دو تا سه سهم است.
استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه گفت: اگر کودکان و نوجوانان این گروههایی غذایی را دریافت کنند، دچار مشکل نمیشوند اما باید سعی شود که این میزان را رعایت کنند، به عنوان مثال در حال حاضر سبزی و میوه کم مصرف میشود و عواقب این مصرف کم سبب سرعت گرفتن بیماریها شده است.
وی با بیان اینکه فرهنگ سازی برای بهبود تغذیه به پذیرش افراد بستگی دارد، تصریح کرد: در مدت زمان کوتاه نمیتوان کل فرهنگ را عوض کرد و به مردم گفت، تنقلات استفاده نکنند، اما میتوان این آگاهی را داد که یک فرد معمولی اگر شکلات مصرف کند هیچ اشکالی ندارد، اما مصرف همین شکلات برای یک کودک بیش فعال به دلیل کافئین زیاد تأثیرات بدی دارد.
صفوی با تبیین این امر که هر گروه غذایی را باید در حد معین مصرف کرد، تصریح کرد: مواد غذایی را نباید به طور کامل حذف کرد، زیرا افراد ممکن است به دلیل ناآگاهی از مسائل تغذیهای دچار گمراهی شوند و از مصرف برخی مواد غذایی استنادهای نادرست کنند، به همین دلیل ممکن است دچار بیماری یا عوارض مختلف شوند.
وی گفت: یکی از راه کارهایی که میتوان برای اصلاح الگوی تغذیه جامعه داشت، این است که متخصصان تغذیه با صنعت تعامل داشته باشند و بر تولیدات غذایی نظارت کنند و بهترین راه برای تعامل با صنعت این است که بتوانیم در صنعت غذا رعایت موارد بهداشتی و سلامتی تغذیه را انجام دهیم.
متخصص تغذیه در پایان در مورد مصرف مکملها گفت: مکمل برای افرادی که کمبود دریافت دارند، ضرورت دارد و اگر شخصی بیمار باشد یا از نظر غذایی کمبود دریافت داشته باشد، مکمل با مجوز متخصص تغذیه باید تجویز شود.
انتهای پیام/2301/صا/ژ1001