اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

فرماندار گلپایگان:

خرده مالکی آفت بزرگ کشاورزی امروزی است

فرماندار گلپایگان گفت: خرده مالکی آفت بزرگ کشاورزی امروزی است و انتقال آب و کشت سنتی با روش‌های نوین کشاورزی سازگار نیست.

خرده مالکی آفت بزرگ کشاورزی امروزی است

به گزارش خبرگزاری فارس از گلپایگان، محسن حسین میرزایی ظهر امروز در نشست قرارگاه آب که در سالن اجتماعات فرمانداری تشکیل شده بود، به مشکلات و تنگناهای حوزه آب کشاورزی اشاره و اظهار کرد: اولویت اصلی و محوری مسئولان بررسی مشکلات کشاورزان باشد و به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که منافع کشاورزان به خطر نیفتد.

وی همچنین افزود: گلپایگان از سالیان دور از آب کشاورزی کافی برخوردار بوده است و همین امر نیز موجب آبادانی و رشد این شهر شده بود، ولی حالا ما مرعوب شهرهای دیگر در زمینه آب هستیم.

فرماندار گلپایگان با انتقاد از اینکه چرا مسئولان حوزه آبی قم اجازه برداشت کامل از آب را نمی‌دهند، تصریح کرد: در حالی که کشاورزان گلپایگانی با دستانی پینه بسته و صورت‌های آفتاب سوخته یک چشم به آسمان دارند و چشم دیگر به جوی‌های کم آب زمین‌های خود، مسئولان حوزه آب شهر قم اجازه برداشت نمی‌دهند و استدلال آن‌ها برای ما منطقی نیست.

وی با اشاره به اینکه گلپایگان از دیر باز مهد علما و فقها و قطب کشاورزی کشور محسوب می‌شده است، افزود: آبی که از سر شاخه‌های دز وارد سد کوچری می‌شود و باید به مصرف شرب و کشاورزی مردم گلپایگان برسد، با اما و اگرها و تصمیمات غیرکارشناسانه مسئولان شهر قم مواجه است.

میرزایی تاکید کرد: بر اکثر تصمیمات غیر کارشناسانه نهر هارون با قدمتی چندین صد ساله تخریب شد و سهم و حق آب گلپایگان هم پرداخت نشد و در حال حاضر هیچ کس در قبال این ظلم پاسخگو نیست.

وی با اشاره به اینکه کشاورزان ولی نعمتان و سروران ما هستند، گفت: توزیع آب باید عادلانه صورت گیرد و تحت هیچ شرایطی کشاورزان لطمه نبینند.

فرماندار گلپایگان آموزش ترویجی به کشاورزان را در اولویت برنامه‌های کاری جهاد کشاورزی برشمرد و خاطرنشان کرد: کشاورزان باید از خرده مالکی به سمت یکپارچه سازی اراضی حرکت کنند و روش‌های سنتی کشاورزی را تغییر دهند.

وی در ادامه به راه نجات شهرستان گلپایگان اشاره و تصریح کرد: خرده مالکی آفت بزرگ کشاورزی امروزی است و انتقال آب و کشت سنتی با روش های نوین کشاورزی سازگار نیست.

میرزایی به جایگزینی روش‌های نوین آبیاری اشاره کرد و گفت: با توجه به اقلیم آب و هوایی گلپایگان کشاورزان باید الگوی کشت را تغییر دهند و به سمت کاشت محصولات کم آب پیش روند و در این راه از کارشناسان کشاورزی بهره‌مند شوند.

در ادامه نخبگان کشاورزی گلپایگان به مشکلات حوزه آب کشاورزی اشاره کردند و خواستار رسیدگی به مشکلاتشان شدند.

انتهای پیام/63014/ب30/ژ1001

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول