اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس اداره بهزیستی آبیک:

معلولان سربار جامعه نیستند

رئیس اداره بهزیستی شهرستان آبیک با بیان اینکه معلولان سربار جامعه نیستند، خواستار توجه مسئولان به مشکلات این قشر به خصوص در زمینه مناسب‌سازی مبلمان و خدمات شهری برای آنها شد.

معلولان سربار جامعه نیستند

به گزارش خبرگزاری فارس از آبیک، فضا و محیط شهری باید توانایی پذیرش افراد و تأمین خدمات رفاهی به همه اقشار جامعه را دارا باشد، در غیر این صورت می‌توان گفت محیط نامناسب بوده و می‌بایست نسبت به مناسب‌سازی آن اقدام شود.

از طریق مناسب سازی محیط شهری، همه افراد جامعه امکان دسترسی به محیط و عناصر شهری و فعالیت در عرصه‌های مختلف زندگی را که حق طبیعی و لازمه حیات انسان است، خواهند داشت.

گاه یک پله، یک گذرگاه باریک و یا یک کف خاکی از جمله عوامل بازدارنده خروج معلولان از منزل به شمار می‌رود و همین مسئله عمده‌ترین عامل انزوای معلولان است.

نابسامان بودن فضاهای شهری و عدم انطباق آن با نیازها و خواسته‌های معلولان علاوه بر منزوی کردن آنان سبب می‌شود تا در بلند مدت خسارت‌های اجتماعی و اقتصادی عظیمی بر کشور وارد شود.

سازگار ساختن محیط شهر با نیازهای معلولان جسمی و حرکتی در واقع بازگرداندن معلولان به اجتماع، زندگی و فعالیت است. رفع این موانع از پر اهمیت‌ترین اقدام‌هایی است که ضامن مشارکت هرچه بیشتر معلولان در امور مربوط به جامعه خودشان است.

با توجه به اهمیت مناسب‌سازی فضا، محیط و مبلمان شهر آبیک برای معلولان این شهرستان و گلایه‌های معلولان با بهلول کشاورز هدایتی رئیس اداره بهزیستی شهرستان آبیک گفت‌وگویی ترتیب دادیم که در ادامه می‌آید.

مبلمان شهری برای معلولان باید چگونه باشد؟

آنچه مسلم است علاوه بر پیاده‌روها باید مبلمان شهری نیز متناسب با نیاز این قشر بهسازی شود و در این راستا مناسب‌سازی ساختمان‌های دولتی و عمومی برای امکان تردد ویلچر الزامی است و در صورتی که آسانسوری برای این افراد در ساختمان تعبیه نشده باشد، باید پایان کار صادر نشود.

الزام انجام این کار در همه ساختمان‌های شهر، معابر و مبلمان شهری برای تردد این افراد ضروری است.

چند نمونه از مشکلات معلولان را بیان کنید؟

نداشتن رمپ در ورودی بانک‌ها و ادارات، عدم وجود آسانسور در ادارات، عدم استفاده از فضای سبز و پارک‌ها به دلیل مسدود کردن ورودی پارک‌ها و وجود موتوری‌ها، بلند بودن باجه‌های تلفن همگانی و عدم دسترسی معلولان به این باجه‌ها از مشکلاتی است که معلولان شهر آبیک با آنها دست و پنجه نرم‌ می‌کنند که مطلوب است مسئولان شهری و مسئولان شهرستان تدابیر لازم را برای رفع این مشکلات و موانع معلولان به کار بندند.

آیا برای مناسب‌سازی شهر آبیک جلسات جداگانه‌ای تشکیل شده است؟

بله. در 25 شهریور ماه سال گذشته جلسه مناسب‌سازی فضای شهر آبیک تشکیل شد و مقرر شد که شهرداری‌ها و دهیاری‌ها برای مناسب‌سازی فضای شهرها و روستاها برای معلولان اقدام کرده و بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز بر این امر نظارت داشته باشد.

در ضمن در این جلسه مقرر شد بانک‌ها نسبت به رمپ و مخابرات برای کوتاه کردن برخی از باجه‌های تلفن همگانی اقدام کند که تا امروز هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

لازم به ذکر است که در این جلسه مقرر شده بود هر چهار ماه یک بار جلسه مذکور تشکیل شود تا عملکرد مسئولان مورد بررسی قرار گیرد که حدود یک سال است هیچ خبری از تشکیل این جلسه نیست و به همان یک جلسه بسنده شد.

چرا مجددا این جلسه تشکیل نشده است؟

حتما ضرورت احساس نشده است ولی باید گفت که چون من بسوز که دانی چه می‌کشم.

علت بیشتر معلولیت‌ها چیست؟

بخش زیادی از معلولیت به مسایل بیرونی مربوط است گرچه ناکارآمدی روابط جامعه معلولیت را ایجاد کرده است شاید اگر پدر و مادر فامیل با هم ازدواج نمی‌کردند و تصادفی نمی‌شد و سیستم ایمنی دچار مشکل نمی‌شد، کسی معلول نبود.

پیشگیری اولیه در زمینه معلولیت چیست؟

این نوع نگاه پیشگیرانه نگاه قوی‌تری است بنابر این باید آموزش پیش از ازدواج مورد توجه قرار گیرد و بسترهای لازم برای تأسیس مرکز مشاوره ژنتیک در شهرستان آبیک فراهم شود.

در سیستم بهداشت و درمان باید آگاه‌سازی لازم صورت گیرد گرچه آگاه‌سازی در حوزه رفتاری هم ضروری است.

ارائه خدمات تساوی و برابر برای افراد سالم و معلول نیز باید در جامعه به صورت جدی صورت گیرد.

البته نصب بنر و تابلوهای تبلیغاتی در زمینه پیشگیری از معلولیت هم می‌تواند موثر باشد که بهزیستی این آمادگی را دارد و مسئولان شهری باید همکاری لازم را برای تحقق این موضوع داشته باشند.

چه راهکارهایی را برای رفع مشکلات معلولان پیشنهاد می‌کنید؟

مناسب‌سازی محیط شهر آبیک که اصلی مهم و ضروری است را نباید در این زمینه فراموش کرد.

آگاه‌سازی مناسب در حوزه ژنتیک و فراهم کردن سازوکارهای لازم برای تحقق این موضوع لازم است.

با تدبیر شهردار آبیک ارتقای کیفیت محیط و منظر شهری از اهداف عمده ماست که مناسب‌سازی شهر برای زندگی و تردد معلولان جسمی و حرکتی و همچنین جانبازان از جمله آنها است.

فرهنگسازی در این زمینه از اصولی است که باید مورد توجه قرار گیرد ولی آنچه مهم به نظر می‌رسد، این است که این نگاه و نگرش در سازندگان و معماران ایجاد شود تا ساختمان‌هایی که ساخته می‌شود با در نظر گرفتن وضعیت این افراد باشد و باید برای نهادینه کردن این فرهنگ تلاش کرد.

مدیریت شهری آبیک باید در زمینه بهسازی معابر ویژه افراد نابینا، معلول، جانباز و نیز سالمندان برنامه‌ها و اقدامات زیادی را به انجام برساند و این هدف را نیز با جدیت دنبال کند.

البته باید نگاه مسئولان ادارات شهرستان آبیک نسبت به ساخت و سازهای ادارات نیز تغییر یابد و آسانسور و فضای مناسب برای حضور معلولان در ادارات فراهم شود تا معلولان مجبور نشوند در ورودی ادارات منتظر مسئولان باشند تا مشکلات خود را بیان و رفع کنند.

انتهای پیام/77006/س40/ظ1004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول