اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

یادداشت  /  تاریخ نگار

33 سال پیش در چنین روزی

صانعی: نظر شورای نگهبان بر نظریه فقها مقدم است

صانعی : این شورا( نگهبان) محال است نسبت به اسلام تخلفی کند و محال است افرادی که امام می گوید مجتهدند تخلفی کنند چگونه ممکن است این افراد قانونی را مغایر قانون اساسی ببینند و ساکت باشند؟ نظر شورای نگهبان نظر قاطع است و نظریه شورای نگهبان بر نظریه خبرگان و فقها مقدم است.

صانعی: نظر شورای نگهبان بر نظریه فقها مقدم است

رخدادهای 30 آبان 1359

چکیده

  • آیت الله خامنه ای: ما دو محور برای اداره این مملکت و این انقلاب داریم امام و قانون اساسی سخن امام و نظر امام ، رهنمود اما را قدر بدانیم .
  •  این قانون اساسی مخصوص ایران هم نیست این قانون اساسی به درد همه انقلابات عالم و همه کشورهای اسلامی جهان می خورد و مردم ما باید تک تک [اصول] قانون اساسی را حفظ باشند.
  • آیت الله صانعی عضو شورای نگهبان: این شورا محال است نسبت به اسلام تخلفی کند و محال است افرادی که امام می گوید مجتهدند تخلفی کنند چگونه ممکن است این افراد قانونی را مغایر قانون اساسی ببینند و ساکت باشند؟
  • نظر شورای نگهبان نظر قاطع است و نظریه شورای نگهبان بر نظریه خبرگان و فقها مقدم است.
  • آیت الله منتظری : حتی رئیس جمهور هم که ملت انتخاب می کنند بایستی رهبر انقلاب و امام روی او صحه بگذارد تا بتواند شروع به کار کند .
آیت الله خامنه ای : دشمن اگر مسلط شود این و آن نمی شناسد

آیت الله خامنه ای در خطبه های نمازجمعه این هفته تهران با اشاره به ضرورت حفظ وحدت در شرایط کنونی جامعه اظهار داشتند : وقتی دشمن مسلط بشود این گروه و آن گروه را نمی شناسد. دشمنی که در کمین شما است استکبار جهانی است یک نمونه کوچکش را در رفتار مزدوران صدام یزید در روستاهای سوسنگرد و بخش اشغالی خرمشهر ببینید و ببینید وقتی دشمن مسلط بشود چه می کند.

ایشان ادامه دادند: دشمن اگر مسلط بشود آزادی را از این ملت خواهد گرفت اسلام را از این ملت خواهد گرفت جمهوری اسلامی را از این منطقه برخواهد افکند بازهم میان قشرهای مردم درقانون در حدود در حقوق نابرابری ایجاد خواهد کرد .این نعمت بازیافته را آسان از دست ندهید.

آیت الله صانعی عضو شورای نگهبان  : این شورا حکم است اما ممکن است واقع را نیابد اما اگر واقع را نیافت هیچ مقامی حق ندارد بگوید آن خلاف قانون اساسی است . قانون اساسی طوری پیش بینی کرده که حتی دلیل از شورا نمی خواهد و وکلا نمی توانند شورای نگهبان را مورد سوال قرار دهند.
دو محور اداره جامعه ؛ امام و قانون اساسی

آیت الله خامنه ای افزودند : بگذارید اختلاف انگیزان و اختلاف کنندگان هر چه می کنند بکنند شما وارد نشوید ما دو محور برای اداره این مملکت و این انقلاب داریم امام و قانون اساسی سخن امام و نظر امام ، رهنمود اما را قدر بدانیم نمی گویم اطاعت خشک بکنید بالاتر از این می گویم  به خدا این سخن الهام خدا و آهنگ وحی خدا است این را در زمین قدر بدانید.این صدای آسمانی می ترسم یک روز در میان ما نباشد .

خطیب جمعه تهران تاکید کردند : حضور امام را در جامعه قدر بدانید مردم سعی کنید نظر امام، رای امام، خواست امام را محترم بشمارید کاری نکنید که دنیا بگوید رهبر انقلاب اسلامی ایران نظرش، خواسته اش، رای اش در میان مردم و یا بعضی از مردم از آن حرمت واقعی که شایسته آن هست برخوردار نیست.

قانون اساسی متخذ از کتاب و سنت است / این قانون معتبر و منبع است

ایشان محور دوم بعد از امام را قانون اساسی خوانده و اظهار داشتند : این قانون اساسی آن چنان قانونی است که اکثریت قاطع این ملت به آن رای داده است. این قانون معتبر و محترم و منبع است. قانون اساسی ملاک و معیار است باید بر طبق قانون اساسی عمل بشود .

آیت الله خامنه ای افزودند : مردم باید بدانند قانون اساسی متخذ از قرآن و سنت است این قانون اساسی مخصوص ایران هم نیست این قانون اساسی به درد همه انقلابات عالم و همه کشورهای اسلامی جهان می خورد و مردم ما باید تک تک [اصول] قانون اساسی را حفظ باشند.(1)

آیت الله صانعی : یک انسان متدین حق اعتراض به دولت را ندارد !

آیت الله صانعی عضو شورای نگهبان طی سخنانی پیش از خطبه های نمازجمعه امروز تهران گفت : فرد متدین هیچ اعتراضی به برنامه های دولت نداشته و ندارد . وی گفت : هر برنامه ای که دولت جمهوری اسلامی به ملت ایران ارائه بدهد به عنوان یک وظیفه دینی به آن عمل می کند و هیچ گاه از مذهبیون نسبت به برنامه هایی که دولت اجرا می کند اعتراضی به وجود نخواهد آمد.

مردم همه مسئولین را وابسته به ولایت فقیه می دانند

وی ادامه داد : ملت ایران همه مسئولین امور را در این کشور وابسته به ولایت فقیه یعنی ولی عصر می داند . آیت الله صانعی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت : مگر ممکن است در این کشور در اجرای قوانین در رده های بالا تخلفی پیش بیاید در حالتی که رئیس دولتش فرزند مجلس ، مقلد امام و برادر رئیس جمهور است. قانون اساسی به وکلای مجلس آزادی بیان و فکر داده و وکلا با هم بحث می کنند و لایحه پس از بحث و بررسی به شورای نگهبان فرستاده می شود که دانشمندان اسلامی متخصص در مسائلی که امام به اجتهاد و عدالتشان گواهی داده در این شورا هستند.

آیت الله خامنه ای: ما دو محور برای اداره این مملکت و این انقلاب داریم امام و قانون اساسی سخن امام و نظر امام ، رهنمود اما را قدر بدانیم نمی گویم اطاعت خشک بکنید بالاتر از این می گویم  به خدا این سخن الهام خدا و آهنگ وحی خدا است این را در زمین قدر بدانید.این صدای آسمانی می ترسم یک روز در میان ما نباشد .

شورای نگهبان محال است از اسلام تخلف کند/ نظر شورای نگهبان قاطع و نهایی است

وی افزود : این شورا محال است نسبت به اسلام تخلفی کند و محال است افرادی که امام می گوید مجتهدند تخلفی کنند چگونه ممکن است این افراد قانونی را مغایر قانون اساسی ببینند و ساکت باشند؟ نظر شورای نگهبان نظر قاطع است و نظریه شورای نگهبان بر نظریه خبرگان و فقها مقدم است.

عضو شورای نگهبان افزود : این شورا حکم است اما ممکن است واقع را نیابد اما اگر واقع را نیافت هیچ مقامی حق ندارد بگوید آن خلاف قانون اساسی است . قانون اساسی طوری پیش بینی کرده که حتی دلیل از شورا نمی خواهد و وکلا نمی توانند شورای نگهبان را مورد سوال قرار دهند.

حکم رهبر واجب الاطاعه و حکم خدا است

آیت الله صانعی حکم رهبر را مستثنی از این قاعده دانست و گفت : رهبر می تواند به همه نیروها فرمان دهد و فرمان او به عنوان یک فرمان الله واجب الاطاعه است.(2)

آیت الله منتظری : رئیس جمهور بدون نصب ولی فقیه مشروع نیست

آیت الله منتظری خطیب جمعه قم نیز در نمازجمعه امروز این شهر با اشاره به برخی شبهه افکنی ها مبنی بر جدایی دین از سیاست و نقش روحانیون در امور سیاسی اظهار داشت : جریان امور باید به دست علمایی که خداشناس بوده و امین برحلال و حرام خدا و همچنین عالم به احکام خدا باشند و متخصص و کارشناس مسائل اسلامی بوده باشد. وی ادامه داد : حتی رئیس جمهور هم که ملت انتخاب می کنند بایستی رهبر انقلاب و امام روی او صحه بگذارد تا بتواند شروع به کار کند و این حکومت عدل و اسلامی است و در مکتب اسلام حکومت حق مجتهد یا عالم بر حق می باشد.(3)

پی نوشت :

1- جمهوری اسلامی ، 1 آذر 1359 ، صفحه 3

2- جمهوری اسلامی ، 1آذر1359 ، صفحه 3، بی آن که بخواهیم به زندگی نامه سیاسی و اظهارات به شدت متناقض آیت الله صانعی در طول سه دهه گذشته که از عرش تا فرش با هم متفاوت هستند اشارتی کنیم تنها به دو مورد می پردازیم تا روشن شود که در قدرت بودن تا چه اندازه بر نظرات سیاسی یک فرد می تواند تاثیر داشته باشد .  آیت الله صانعی بعد از انتخابات 88 و زمانی که شورای نگهبان بر صحت انتخابات حکم داد در اطلاعیه ای نوشت : کاندیداهای معترض به مسئولین انتخابات و روند و نتیجه آن و نظر شورای نگهبان همانگونه که در نامه [کروبی و میرحسین موسوی] آمده است؛ از نظر سیاسی و قانونی مشروعیت دولت را مورد سوال قرار داده و آنرا نفی می نمایند که نشانگر عدم اقناع آنان و توده زیادی از مردم از شبهات پیش آمده در انتخابات است که خود به واسطه کاهش پشتوانه و حمایت های مردمی، می تواند موجب ناکارآمدی دولت گردد و ممکن است ادامه اش موجب مشکلات حقوقی و مدنی شود.» رک بی بی سی فارسی 12 تیر 88 ، در این اطلاعیه صانعی اعتراض کاندیداهای به قول وی معترض به شورای نگهبان را حقی طبیعی می داند ! حقی که 30 سال پیش وی از نمایندگان مجلس و مردم و بر اساس قانون اساسی سلب کرده بود ، وی اسفند ماه 88 نیز در پاسخ به یک سوال علیرغم اظهارات سال 59 خود که حق اعتراض به برنامه های جزئی دولت را از مردم سلب کرده بود نوشت : هرگاه جمعیتی متشکل، به اعمال حکومت و رفتار آن اعتراض داشته باشند و اعتراض خودشان را بیان نمایند، قطع نظر از آنکه قطعاً محارب نمی باشند و عمل آنها مشمول عنوان دفاع از حقوقشان و تظلم از ظلمی است که بر آنها رفته؛ نه تنها جایز بلکه در برخی از مراحلش واجب می باشد.» رک بی بی سی فارسی ، 13 اسفند 1357 ، بی شک انتقاد و اعتراض به مسئولین حق مردم است ، مردم نظرات خود را اعلام می کنند و از طریق روزنامه ها نشریات و رسانه های مجازی این انتقادات را به گوش مسئولان می رسانند و هرگاه قانع نشدند در انتخابات و یا از طریق نمایندگانشان و از راه های مسالمت آمیزی چون استیضاح و سوال به مقاصدشان می رسند ولی در هیچ نظامی این اجازه به گروهی از مردم داده نشده است که اگر نتیجه انتخاباتی را خلاف مشی و اراده خود دانستند به خیابان ها بریزند و از طریق اردو کشی خیابانی به خواسته های خود برسند ولی گویا آیت الله صانعی که این بار دیگر منصب دار گذشته نیست خلاف سخنان سال 59 خود عقیده دارد...در این زمینه گفتنی ها فراوان است که در آینده به آن اشاره خواهیم کرد.

3-  اطلاعات ، 1 آذر1359 ، صفحه 9

پژوهشگر : سید روح الله امین آبادی

پایان متن/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول