اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری ایران

براری خبر داد

توان محققان ایرانی برای ساخت ماهواره سنجشی با دقت یک متر

رئیس سازمان فضایی گفت: برای ساخت ماهواره سنجشی با دقت یک متر تا سال ۱۴۰۴ برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

توان محققان ایرانی برای ساخت ماهواره سنجشی با دقت یک متر

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، مرتضی برابری رئیس سازمان فضایی در نشست تخصصی ماهواره پیام امیرکبیر از آماده پرتاب بودن سه ماهواره دانشجویی خبر داد و گفت: ماهواره دوستی دانشگاه شریف، ماهواره عملیاتی سنجشی دانشگاه امیرکبیر و ماهواره مخابراتی ناهید آماده پرتاب است.

وی افزود: همچنین چند ماهواره در دست ساخت داریم که به طوری که ماهواره  ظفر که ماهواره سنجشی با دقت ۲۲.۵ درجه و ماهواره پارس یک با دقت ۱۵ متر در دستور کار است.

رئیس سازمان فضایی گفت: برای ساخت ماهواره سنجشی با دقت یک متر تا سال ۱۴۰۴ برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

براری ادامه داد: ما ایرانی‌ها همواره در بحث فضایی پیش‌رو بودیم و هدف از برگزاری هفته‌ای با نام فضا این است که بتوانیم با کاربردهای فضا در زندگی روزمره آشنا شویم.

وی افزود: ما یک برنامه ۱۰ ساله اول در بخش فضایی طراحی کرده‌ایم که از سال ۸۵ تا سال ۹۴ اجرا شد و مهم‌ترین هدف ما توسعه فناوری فضایی و دستیابی به چرخه کامل فضایی و اقتدار علمی در عرصه فضا بود که ماهواره بومی ساخته و با پرتابگر بومی به فضا پرتاب کنیم که در دهه اول توانستیم این اتفاقات را رقم بزنیم و هم رتبه اول منطقه شویم هم با کمک دانشگاهیان رتبه ۱۵ دنیا شویم.

رئیس سازمان فضایی اظهار داشت: دانشگاه  امیرکبیر دین زیادی در توسعه فناوری فضایی دارد و ما  از این دانشگاه نیز برای توسعه برنامه‌ها کمک می‌خواهیم.

براری گفت: تا سال ۱۴۰۴ در برنامه ۱۰ ساله دوم مهم‌ترین هدف ما تثبیت فناوری و صنعتی‌سازی این چرخه است، ما در دهه اول ماهواره ساختیم و ماهواره تحقیقاتی را در مدار ۲۵۰ کیلومتر به مدت یک ماه قرار دادیم ولی حالا می‌خواهیم ماهواره عملیاتی در مدار ۵۰۰ تا هزار کیلومتر قرار دهیم.

به گفته وی، ماهواره پیام نخستین ماهواره عملیاتی با طول عمر ۲ است که در کشور کامل شده و اولویت دوم ما تلاش برای اقتدار علمی و اقتدار اقتصادی در عرصه فضا است.

براری با اشاره به اقتصاد فضا در ۱۰ سال گذشته گفت: اقتصاد فضا در ۱۰ سال گذشته بیش از ۱۳۹ درصد رشد داشته و تا ۲۰ سال آینده این صنعت حدود ۲۰ درصد دیگر رشد می‌کند. 

وی افزود: امروزه با رشد فناوری ماهواره ساخت «کیوب ست» آغاز شده و ما تصمیم داریم با کمک دانشگاهیان بتوانیم از زنجیره را کامل کنیم. 

رئیس سازمان فضایی ادامه داد: زمانی که ماهواره پیام امبیرکبیر در مدار قرار بگیرد تصاویری با دقت ۴۰ متر در اختیار ما قرار می‌دهد. 

براری افزود: سال گذشته بیش از هزار میلیارد تومان ارزش افزوده در بخش کشاورزی ایجاد شده و ما نیز برنامه‌های فضایی در این بخش در دستور کار داریم. 

وی گفت: برنامه ما در سازمان فضایی این است که تصدیگری را رها کنیم، ۴۵ میلیارد دلار بودجه ما بوده که ۷۶ درصد اقتصاد توسط بخش خصوصی اداره می‌شود و اولویت ما توسعه زیرساخت‌های فضایی در این بخش است که در برنامه ششم توسعه ۳۶۰۰ میلیارد تومان منابع دیده شده که ۹۰۰ میلیارد تومان باید از سوی بخش خصوصی جذب شود.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول