اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

جزئیات بسته تشویقی جهاد کشاورزی اعلام شد

مدیرکل جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: بسته حمایتی جهاد کشاورزی استان اصفهان با هدف رونق تولید در 25 سرفصل در تعامل با فعالان بخش کشاورزی تدوین شده است.

جزئیات بسته تشویقی جهاد کشاورزی اعلام شد

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، مهرداد مرادمند بعد از ظهر امروز در نشست خبری رونمایی از بسته تشویقی اداره کل جهاد کشاورزی استان اصفهان در راستای رونق تولید اظهار کرد: بارش های اخیر استان اصفهان را موقتاً از خشکسالی ۱۰ ساله نجات داد و امیدواریم شرایط خوبی را پیش‌رو داشته باشیم.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: استان اصفهان در سال زراعی گذشته وضعیت خوبی داشت و سهم زیادی از کاهش بیکاری استان به دلیل رونق بخش کشاورزی است.

وی خاطرنشان کرد: اداره کل جهاد کشاورزی در تعامل با اتاق بازرگانی استان اصفهان بسته های تسهیل‌گران را برای اطلاع‌رسانی به بخش خصوصی ارائه کرد و این بسته تشویقی محصول جلسات متعدد شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت است.

مرادمند با بیان اینکه بسته حمایتی اداره کل جهاد کشاورزی استان اصفهان از فعالان اقتصادی در راستای تحقق شعار سال شامل 25 سرفصل است، عنوان کرد: در راستای حمایت از فعالیت‌های گلخانه‌ای و کم‌آب نسبت به تسهیل صدور مجوز گلخانه از طریق کاهش استعلام‌ها اقدام کردیم، بر همین اساس برای احداث گلخانه‌های با مساحت کمتر از یک هکتار نیازی به مجوز سازمان محیط زیست نیست و افراد با در دست داشتن پروانه های قبلی از شرکت آب منطقه ای استان اصفهان از استعلام این شرکت بی نیاز می‌شوند.

مدیر کل جهاد کشاورزی استان اصفهان خاطرنشان کرد: در راستای تأمین تسهیلات تولیدکنندگان محصولات گلخانه‌ای طبق بند الف تبصره 18 با نرخ بهره 6 تا 9 درصد به صورت شناور و بدون محدودیت تأمین اعتبار خواهد شد.

وی افزود: در راستای گسترش تولید محصولات کشاورزی با عملیات مطلوب کشاورزی (GAP) مطالعات جامعی انجام و به صورت دستورالعمل تدوین شد که به تولید تجاری نیز رسیده است.

ممنوعیت صدور مجوز پرورش بوقلمون برداشته شد

مدیرکل جهاد کشاورزی استان اصفهان یادآور شد: با توجه به مشکل کمبود آب در استان پرورش دام را به سمت دام سبک سوق دادیم تا به اقتصادی شدن تولید شیر و گوشت در استان کمک کنیم، از سوی دیگر گسترش پرورش شترمرغ در مناطق شمالی و بیابانی استان را پیگیری می‌کنیم چرا که این دام به آب و فضای بسیار کمتری نسبت به گاو نیاز دارد.

وی اضافه کرد: ممنوعیت صدور مجوز پرورش بوقلمون برداشته شده اما همچنان ممنوعیت صدور مجوز پرورش مرغ تخم‌گذار و گوشتی پابرجاست چراکه در مرغ مازاد تولید در استان داریم و با صدور مجوز جدید تولیدکنندگان با مشکل مواجه خواهند شد.

مرادمند بیان کرد: تولید ماهی قزل آلا در شرق اصفهان با استفاده از آب شور در حال گسترش است تا جایی که میزان تولید آن در شرق اصفهان از تولید در فریدن و سمیرم پیشی گرفته است.

تخفیف 90 درصدی اجاره‌بهای اراضی ملی بخش کشاورزی

مدیرکل جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: تسهیلاتی برای توسعه بخش خصوصی با کمک صندوق حمایت از کشاورزی فراهم شده و از سوی دیگر فراهم نمودن ابزارهای تولید و فرآوری محصولات با کیفیت در راستای صادرات محصولات دامی به کشور روسیه را پیگیری می‌کنیم و با توافقات انجام شده با کشورهای حوزه اوراسیا آینده روشنی برای آن متصور هستیم.

وی عنوان کرد: تخفیف 90 درصدی اجاره‌بهای اراضی ملی به بخش کشاورزی در صورت پایبندی به تعهدات و تخفیف 80 درصدی برای بخش غیرکشاورزی با شرایط مشابه در قالب طرح تشویقی لحاظ خواهد شد.

کل جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: مجوز صدور سند تفکیکی برای طرح‌های با 30 درصد پیشرفت فیزیکی صادر خواهد شد به این معنا که اگر فردی در اراضی خودش طرحی را اجرایی کند برای آن زمین مشاعی، سند تفکیکی صادر خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: از اوایل انقلاب زمین‌هایی را داریم که به گروه‌های مختلفی واگذار شده اما این گروه‌ها اجاره‌بهای زمین را پرداخت نکرده‌اند که اگر تا پایان سال جاری برای تسویه اهل اصل بدهی مراجعه کنند از پرداخت جریمه تأخیر معاف خواهند شد.

مرادمند گفت: از آن‌جا که روستاییان تمایلی به پرداخت 15 درصدی سهم خودیاری ندارند، می‌توانند از این پس سهم خود یاری را به صورت قبول پروژه مانند ساخت پل یا به اشتراک‌گذاری ادوات انجام دهند.

کاهش زمان استعلام‌ها به 15 روز

مدیرکل جهاد کشاورزی استان اصفهان در تشریح سایر مفاد طرح تشویقی جهاد کشاورزی عنوان کرد: اعطای تسهیلات سرمایه در گردش از محل منابع صندوق توسعه ملی با نرخ ترجیحی 14.5 درصد در راستای توسعه صادرات انجام خواهد شد.

وی اضافه کرد: مطابق مطالبه استاندار از دستگاه‌های اجرایی مدت پاسخ به استعلام‌ها را به 15 روز کاهش دادیم و عدم پاسخ به استعلام در در این مدت به معنای موافقت خواهد بود.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان اصفهان یادآور شد: پرتال جهاد کشاورزی استان اصفهان برای دسترسی سریع فعالان بخش کشاورزی به اطلاعات تخصصی در این حوزه راه اندازی شد تا نیازی به حضور فیزیکی افراد در محل این سازمان نباشد، البته آموزش رایگان بنا به درخواست مردم در هر نقطه از استان ارائه خواهد شد.

وی افزود: اطلاعات جامع مالی و فنی ۴۱ طرح کشاورزی که بیشتر در حوزه های گلخانه ای و صنایع تبدیلی است بر روی سایت معاونت سرمایه‌گذاری استانداری بارگذاری شده تا سرمایه‌گذاران بتوانند راحت‌تر نسبت به دریافت مجوزهای خودشان اقدام کنند.

بروزرسانی اطلاعات نیاز خالص آبی گیاهان

مرادمند اظهار کرد: برای اولین بار در کشور نیاز خالص آبی گیاهان که پیش از این مربوط به سال 74 بود را به‌روزرسانی کردیم، و به این ترتیب با استفاده از اطلاعات هواشناسی و ویژگی های خاک هر منطقه پس از دریافت اطلاعات آب قابل برنامه‌ریزی از شرکت آب منطقه‌ای استان اصفهان الگوی کشت را ارائه خواهیم کرد.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به انواع خرید تضمینی، حمایتی و توافقی محصولات کشاورزان گفت: در مواقع نیاز به بازار ورود کرده و مانع از هدر رفت تولیدات کشاورزان می‌شویم، به عنوان مثال در سال جاری 7 هزار تن گوجه فرنگی را از کشاورزان خریداری و در قالب قراردادی به رب اسپتیک تبدیل کردیم.

وی با اشاره به صدور مجوز آرد و نان که بحث های زیادی را به دنبال داشت، عنوان کرد: این مجوز در زمانی صادر شده که سازمان سمت متولی صدور مجوز بوده است، از زمانی که این مسؤولیت به جهاد کشاورزی واگذار شد تأیید مجوز را منوط به تایید وزارت جهاد کشاورزی کردیم.

مرادمند ادامه داد: از آنجا که شخص متقاضی مدعی تشکیل زنجیره تولید شده بود وزارت جهاد کشاورزی نیز با درخواست وی موافقت کرد، افرادی زنجیره تولید دانستن این کار را صوری می‌دانند که صحت آن باید در فرایند نظارت مشخص شود.

تلاش برای حفظ برنج‌کاری لنجان

مدیرکل جهاد کشاورزی استان اصفهان در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس پیرامون عدم پذیرش الگوی کشت بیان کرد: کشاورزان لنجان مدعی هستند که از 500 سال پیش در این منطقه برنج‌کاری می‌شده و در طومار شیخ بهایی نیز دارای حق‌آبه هستند، مخالفت جهاد کشاورزی با برنج کاری در مناطقی است که اخیرا اقدام به کشت این محصول کرده‌اند.

وی اضافه کرد: قریب به 2 هزار هکتار اراضی شهرستان لنجان هم‌سطح با رودخانه هستند و به این ترتیب هیچ کشت دیگری به جز برنج در آن‌ها ممکن نیست، در تلاش هستیم تا با متقاعد کردن مسؤولان برنج‌کاری را در اراضی هم سطح رودخانه حفظ کنیم.

مرادمند خاطرنشان کرد: روش‌های کشت جدیدی مانند کشت تیپ را در این منطقه به صورت آزمایشی اجرا کرده‌ایم و در تلاش برای معرفی آن‌ها به کشاورزان هستیم.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان اصفهان با رد این ادعا که کشاورزان بر اساس تغییرات قیمت بازار نوع محصول کشته شده خودشان را تغییر می‌دهند، گفت: این ادعا که بیشتر برای محصولاتی مانند سیب‌زمینی مطرح می شود از لحاظ علمی و فنی صحت ندارد و تنها سهم 5 تا 10 درصدی از تغییرات قیمت این محصولات در بازار را می‌توان متصور شد.

اجرای آبیاری نوین در 128 هزار هکتار از اراضی استان اصفهان

وی ادامه داد: دلیل اصلی نوسان شدید قیمت این محصولات ناشی از فروش محصولات کشاورزان اصفهانی که در سایر استان‌ها کشت کرده اند در بازار اصفهان است، به عنوان مثال کشاورز اصفهانی در لرستان محصولی را کشت می‌کند و این انتظار فروش آن در بازار استان اصفهان را دارد که منجر به افت شدید قیمت می‌شود.

مرادمند در تشریح اقدامات انجام شده در حوزه آبیاری‌های نوین بیان کرد: در حال حاضر 128 هزار هکتار از اراضی استان به روش‌های نوین آبیاری می‌شود.

مدیرکل جهاد کشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا در سال جاری 15 هزار هکتار دیگر به این عدد اضافه کنیم که تاکنون 4 هزار هکتار آن محقق شده و 127 میلیارد تومان اعتبار برای این موضوع در نظر گرفته‌ایم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: 7 هزار و 500 هکتار از اراضی استان تحت کشت گیاهان دارویی هستند و برنامه توسعه هزار و 580 هکتاری در این زمینه داریم.

انتهای پیام/63113/هـ30/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول