اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  قم

رویکرد دانشگاه قم انطباق میان پژوهش‌های علمی و نیازهای کشور است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه قم گفت: انطباق میان پژوهش‌های علمی و نیازهای کشور، یکی از رویکردهای مهم دانشگاه قم در عرصه فعالیت‌های پژوهشی است.

رویکرد دانشگاه قم انطباق میان پژوهش‌های علمی و نیازهای کشور است

حجت الاسلام سعید فراهانی فرد امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم، با اشاره به برخی از فعالیت‌ها اظهار کرد: این دانشگاه در هفته پژوهش دبیر جشنواره استانی نیز هست، ضمن اینکه در دانشگاه قم فعالیت‌های گسترده‌ای در حوزه پژوهش صورت می‌گیرد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه قم افزود: معاونت پژوهشی شامل مدیریت پژوهش، فناوری، ارتباط با صنعت، مرکز رشد، نشریات علمی، انتشارات و کتابخانه است و هر کدام ماموریت‌های خاصی را دنبال می‌کنند.
وی تصریح کرد: در مدیریت پژوهشی در بحث مقالات، اساتید و دانشجویان طرح‌های داخلی در حوزه ارتباط با صنعت و جامعه را ارائه می‌دهند و این حوزه زمینه ارتباط اساتید و هیأت علمی با جامعه در سطح استان و ملی را شکل می‌دهد.
حجت الاسلام فراهانی فرد بیان کرد: در حوزه انتشارات و نشر مطالب و آثار هیات علمی و مجلات علمی و پژوهشی نیز فعالیت‌های گسترده‌ای ساماندهی می‌شود و در بخش کتابخانه امانت کتاب برای اساتید و دانشجویان در دو بخش خواهران و برادران امکان‌پذیر است.
وی عنوان کرد: از نظر سخت افزاری امکانات خوبی در کتابخانه وجود دارد و از نظر نرم افزاری تلاش شد هر یک از دانشجویان و اساتید، یک کتابخانه دیجیتالی و همراه داشته باشند که به زودی رونمایی از کتابخانه دیجیتالی دانشگاه در دستور کار است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه قم خاطرنشان کرد: مرکز رشد دانشگاه از شرکت‌های دانش بنیان حمایت می‌کند و جوان‌هایی که دارای ایده‌هایی برای ظرفیت ملی و در شرایط تحریم هستند در مراکز رشد مورد حمایت قرار می‌گیرند.
وی گفت: دو رویکرد مهم در بخش های مختلف معاونت پژوهشی داریم که ارتقاء رتبه دانشگاه براساس فعالیت‌های علمی یکی از برنامه‌هاست و در این باره بیشترین شاخص که در رتبه بندی دانشگاه نقش دارد، فعالیت پژوهشی است.
فراهانی‌فرد افزود: در واقع 80 درصد وزن رتبه بندی با پژوهش است و در این راستا در مجموع 15 رتبه و در فعالیت‌های پژوهشی 17 رتبه ارتقاء داشته‌ایم که چشمگیر بود؛ این رتبه حاصل دو رویکرد مهم در فعالیت‌های تئوری و عملی است.
وی تصریح کرد: برخی اساتید علاقمند به کارهای تئوری هستند و در مجلات داخلی و بین المللی مقالاتی می‌نویسند، در این باره دانشمندان نخبه‌ای در سطح ملی و جهانی داریم و بیشترین استنادها بر مقالاتشان وجود دارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه قم عنوان کرد: اگر رتبه در مجموع با پژوهشی ارتقا پیدا کند، تشویق مقالات و تقویت روحیه پژوهش در دستور کار قرار دارد.
وی بیان کرد: رویکرد دیگر انجام کارهای تجربی و حل مسائل مهم در کشور است، برخی نخبگان واقعا جزء نوابغ بوده و اختراعات و نوآوری‌هایی دارند که مورد توجه دانشگاه در حمایت‌های ویژه قرار می‌گیرند.
فراهانی‌فرد خاطرنشان کرد: جامعیت دانشگاه قم یکی از ظرفیت‌های مهم علمی و پژوهشی است و در قم در کنار حوزه‌های علمیه و مراکز پژوهشی، از ظرفیت خوبی در حوزه علوم انسانی برخوردار هستیم و دانشگاه قم جز دانشگاه‌های سرآمد ایران در حوزه علوم انسانی است.
وی اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های این دانشگاه بهره‌گیری از 4 دانشکده علوم انسانی و اسلامی است که هر یک قطب مهمی در تولید علم به شمار می‌رود و اساتید برجسته‌ای در آن به تدریس می‌پردازند ضمن اینکه دو دانشکده علوم پایه و فنی مهندسی نیز از دیگر ظرفیت‌های دانشگاه قم است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه قم گفت: این دانشگاه از آزمایشگاه بسیار مجهزی برخوردار است و اخیرا آزمایشگاه مرکزی با حضور معاون وزیر افتتاح شد که گام مهمی در رفع نیازهای استان در زمینه پژوهش است.
وی افزود: در طرح‌های پژوهشی به سمت رفع نیازهای استان به ویژه در حوزه تولید و صنعت حرکت کرده‌ایم و انطباق میان پژوهش‌های علمی و نیازهای کشور، یکی از رویکردهای مهم دانشگاه قم است.
فراهانی‌فرد خاطرنشان کرد: این دانشگاه آماده همکاری در عرصه حضور در صنعت است و در سطح استانداری از زمان حضور سرمست استاندار قم نگاه خوبی به پژوهش و به خصوص دانشگاه قم وجود دارد.
وی تاکید کرد: اگر به جوانان اعتماد کنیم در بسیاری از عرصه‌های علمی و پژوهشی خود را به اثبات می‌رسانند و می‌توانیم در تولید داخل به خودکفایی برسیم، باید مسؤولان نیز در طرح‌ها و نیازهای کلان از ظرفیت داخل استان استفاده کرده و زمینه را برای حضور اساتید و اعضای هیات علمی و نخبگان پژوهشی و علمی فراهم کنند.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه قم بیان کرد: اگر در سطح استان و ملی از همه ظرفیت‌های داخلی استفاده شود به سرمنزل مقصود می‌رسیم،ممکن است اشکال از خود ما نیز باشد و به خوبی توانمندی‎ها را به اثبات نرسانده‌ایم، اما انتظار می رود خود سازمانهای دولتی و خصوصی از این ظرفیت‌ها استفاده کنند و به سراغ توانمندی‌ها بیایند.
انتهای پیام/225

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول