اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

پامپئو: پذیرش ساکنان و کارآفرینان «هنگ‌ کنگ» در آمریکا را بررسی می‌کنیم

در حالیکه واشنگتن در تلاش برای اخراج شهروندان چینی است، وزیر خارجه آمریکا در اقدامی تحریک‌آمیز تصریح کرد که واشنگتن در صدد است مسئله استقبال و پذیرش ساکنان و کارآفرینان هنگ کنگ را مورد بررسی قرار دهد.

پامپئو: پذیرش ساکنان و کارآفرینان «هنگ‌ کنگ» در آمریکا را بررسی می‌کنیم

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا روز گذشته (دوشنبه) علیرغم هشدارهای پکن در خصوص هرگونه مداخله در امور داخلی هنگ‌کنگ در گفت‌وگو با اندیشکده «امریکن اینترپرایز»، تأکید کرد که واشنگتن در صدد است برای مقابله با پکن برای وضع قانون امنیت ملی هنگ کنگ، گزینه استقبال از مردم هنگ کنگ را مورد بررسی قرار دهد.

بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز، «میچ مک کانل» رهبر اقلیت‌ جمهوری خواهان سنا روز گذشته خواستار تحمیل هزینه‌های سنگین آمریکا بر پکن به دلیل پیشبرد لایحه امنیت ملی هنگ کنگ شده بود.

موسسه امریکن اینترپرایز در سؤالی از پامپئو پرسید: «آیا واشنگتن استقبال از مردم هنگ کنگ برای سفر به واشنگتن و همراه آوردن خلاقیت‌های کارآفرینی خود به ایالات متحده را مورد بررسی قرار خواهد داد؟»

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به این سؤال گفت: «در حال بررسی این موضوع هستیم. دقیق نمی‌دانم چطور پیش برود. همانطور که می‌دانید، انگلیس نیز روابط متفاوتی (با هنگ کنگ) دارند. بسیاری از این افراد (هنگ کنگ)، گذرنامه انگلیسی دارند. رابطه و پیشینه طولانی‌مدتی میان هنگ کنگ و پادشاهی متحد (بریتانیا) بوده است. اوضاع خیلی فرق کرده است. اما این مسئله را بررسی می‌کنیم».

سال گذشته نیز، ترامپ طرحی را مورد تأیید قرار داد که تأکید داشت که روادید ساکنان هنگ کنگ به واسطه آنکه در معرض بازداشت‌هایی با انگیزه‌های سیاسی قرار دارند، لغو و رد نخواهد شد.

اظهارات وزیر خارجه آمریکا در شرایطی مطرح شده است که پیش از این روز جمعه هفته گذشته، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به لایحه امنیتی مصوب در کنگره ملی خلق چین در خصوص هنگ کنگ، تصریح کرد که از این پس امتیازهای ویژه تجاری و مسافرتی برای هنگ کنگ را لغو می‌کند.

طبق این تصمیم واشنگتن، کلیه توافقات دوجانبه میان آمریکا و هنگ کنگ به حالت تعلیق درآمده و معافیت‌های سیاسی اعطا شده از سوی واشنگتن به این منطقه از میان برداشته می‌شود.

تصمیم ترامپ، همچنین تبعات منفی برای دانشجویان چینی مشغول به تحصیل در آمریکا دارد و همچنین موجب تعلیق روادید برخی از اتباع چینی از سوی واشنگتن می‌شود.

بریتانیا نیز پیرو سیاست‌های آمریکا علیه پکن، هفته گذشته اعلام کرد که آمادگی دارد تا مسیر تمدید روادید و اعطای شهروندی به حدود سه میلیون نفر از ساکنان هنگ کنگ را هموارتر کند.

«ژائو لیجیان» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز گذشته در واکنش به اقدامات تحریک‌آمیز آمریکا هشدار داد که به صورت قاطعانه با تلاش‌های آمریکا برای لطمه زدن به منافع امنیتی چین مقابله خواهند کرد.

پنجشنبه گذشته مجمع خلق چین قطعنامه امنیت ملی هنگ‌‌کنگ را با هدف تقویت امنیت این منطقه به تصویب درآورد که طبق آن، کمیته کنگره خلق ملی مسئولیت تدوین لایحه‌ای در خصوص امنیت هنگ‌کنگ را برعهده خواهد داشت. مقامات آمریکایی مدعی هستند که تصویب این قانون در چین باعث محدودیت آزادی و خودمختاری هنگ‌کنگ خواهد شد.

دولت چین اما می‌گوید که هدف این لایحه مقابله با براندازی، تروریسم و مقابله با مداخلات خارجی در امور هنگ‌کنگ است. دولت هنگ‌کنگ روز پنج شنبه اعلام کرد هر تحریمی یک شمشیر دو لبه است که نه تنها به منافع هنگ‌کنگ بلکه به اقتصاد آمریکا نیز ضربه بزرگی وارد خواهد کرد.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا به دنبال اعمال فشار به چین برای کاهش تسلط این کشور بر هنگ کنگ هستند.

این درحالیست که سیاست «یک کشور، دو سیستم» یا سیاست «چین واحد» از سال ۱۹۷۹ تا به امروز موضع رسمی دولت‌های آمریکا و اروپا بوده و طبق آن واشنگتن هنگ‌کنگ و تایوان را بخشی از سرزمین اصلی چین می‌داند اما آمریکا در عمل طی سال‌های اخیر با اقداماتی از قبیل فروش تسلیحات پایبندی کامل به این سیاست نشان نداده است.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول