اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

کمبود نهاده عامل اصلی افزایش قیمت مرغ است/ حمایت جهاد کشاورزی از مرغداران

با افزایش قیمت گوشت قرمز در چند سال اخیر سهم گوشت سفید در سبد خانواده‌ها افزایش پیدا کرد اما در چند هفته اخیر افزایش قابل توجه قیمت مرغ اعتراض مردم را به دنبال داشته است.

کمبود نهاده عامل اصلی افزایش قیمت مرغ است/ حمایت جهاد کشاورزی از مرغداران

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، با افزایش قیمت گوشت قرمز در چند سال اخیر سهم گوشت سفید در سبد خانواده‌ها افزایش پیدا کرد اما در چند هفته اخیر افزایش قابل توجه قیمت مرغ اعتراض مردم را به دنبال داشته است.

با توجه به عدم تغییر میزان تقاضا برای خرید مرغ و ثابت بودن آن در این فصل از سال به نظر می‌رسد این افزایش قیمت ناشی از کاهش عرضه مرغ از سوی تولیدکنندگان باشد، سعید مؤمنی از پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس عنوان کرد: اعتراضات فعلی از سوی مدیران کشتارگاه‌ها نسبت به کاهش آمار کشتار روز  و نداشتن صرفه اقتصادی برای فعالیت این واحدها است.

مرغداران: راهی جز کاهش جوجه‌ریزی نداریم

مدیر مرغداری زاگرس با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی جوجه‌ریزی  در هفته‌های اخیر ادامه داد: در شرایطی که نهاده برای طیور در بازار پیدا نمی‌شود راهی جز کاهش جوجه‌ریزی نداریم، بسیاری از تولیدکنندگان مرغ‌ها را قبل ازآن که به وزن مناسب برسند در بازار عرضه می‌کنند و در بعضی واحدها جوجه‌ها به دلیل عدم تغدیه مناسب بعد از ۷۰ روز به وزن می‌رسند این در حالی است که یک جوجه در شرایط عادی بعد از ۵۰ روز آماده ارسال به کشتارگاه است.

وی با انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری مرغ با نرخ کیلویی ۱۳ هزار تومان خاطرنشان کرد: قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ برای مرغداران ۱۴ تا ۱۵ هزار تومان است و در شرایط فعلی عرضه هرکیلوگرم مرغ با قیمتی کمتر از ۲۰ هزار تومان به صرفه نیست.

 

جوجه‌هایی که به دلیل کمبود نهاده تلف می‌شوند

مؤمنی گفت: شرکت پشتیبانی امور دام با تأمین ۱۰ روزه پیش‌دان، مرغداران را تشویق به جوجه‌ریزی بیشتر می‌کند اما تضمینی برای تأمین نهاده در روزهای بعد نمی‌دهد و مرغدارانی که به امید بهبود شرایط نهاده، اقدام به جوجه‌ریزی کرده‌اند امروز با مشکل جدی مواجه شده‌اند و تعداد زیادی از جوجه‌هایشان را به دلیل نبود نهاده از دست داده‌اند.

علیرضا کاظمی مدیر یکی از مرغ‌داری‌های استان است که به دلیل نبود نهاده جوجه‌ریزی را کاملاً متوقف کرده و در انتظار بهتر شدن شرایط برای ادامه فعالیت است، وی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس بیان کرد: قیمت هر کیلوگرم ذرت در سامانه بازارگاه ۱۸۰۰ تومان اعلام شده اما عرضه نمی‌شود، شش ماه قبل هزینه خرید ذرت را پرداخت کرده‌ایم اما هنوز ذرتی تحویل نگرفته‌ایم، وقتی جوجه‌ها در حال تلف شدن هستند راهی جز تهیه نهاده از بازار آزاد نداریم و باید ذرت را به قیمت هر کیلو ۳ هزار تومان خریداری کنیم.

مرغداری آهن‌فروشی نیست که اگر خوب نخریدند نفروشیم

فعال صنعت پرورش طیور افزود: مرغداری مانند آهن‌فروشی نیست که اگر قیمت محصول کاهش یافت بتوانیم فروش را متوقف کنیم، بلکه با رسیدن مرغ به وزن معین ناچار به فروش آن به هر قیمتی می‌شویم پس برای جلوگیری از زیان راهی به جز کنترل جوجه‌ریزی نداریم.

علی دهقانی مدیر امور طیور اداره کل جهاد کشاورزی استان اصفهان هم در گفت‌وگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: در ماه‌های دی و بهمن سال ۹۸ مرغداران به امید فروش در ایام سال نو در حجم بالایی جوجه‌ریزی انجام دادند که به دلیل شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا و کاهش تقاضا، افت شدید قیمت مرغ را به دنبال داشت و ضرر زیادی را به پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی تحمیل کرد که تلاش کردیم تا با خرید و ذخیره مرغ از مرغداران قیمت را متعادل کنیم.

کاهش ۱۵ درصدی جوجه‌ریزی نسبت به سال گذشته

مدیر امور طیور اداره کل جهاد کشاورزی استان اصفهان ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون ۲۴ میلیون قطعه جوجه‌ریزی انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۱۵ درصدی را نشان می‌دهد و کاهش تا حدود ۲۰ درصد نیز با توجه به شرایط ویروس کرونا و شرایط تأمین نهاده طبیعی به نظر می‌رسد.

وی با اشاره به فعالیت ۲ هزار واحد پرورش مرغ گوشتی در استان اصفهان تصریح کرد: ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه مرغ گوشتی در حدود ۵۰۰ واحد تولیدی آماده کشتار است و نگرانی از بابت کاهش جوجه‌ریزی نداریم اما مشکل در زمینه تأمین نهاده جدی است.

 

دهقانی گفت: به دلیل عدم تخصیص ارز تجار در واردات نهاده با مشکل مواجه شدند اما پس از وعده بانک مرکزی برای تأمین ارز مقداری نهاده وارد بازار شد که پاسخگوی نیاز مرغداران نیست و تنها ۳۵ درصد نیاز بازار با نهاده وارد شده با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی تأمین می‌شود و مابقی با ارز آزاد در اختیار تولیدکننده قرار می‌گیرد.

مدیر امور طیور اداره کل جهاد کشاورزی استان اصفهان ابراز کرد: همانطور که قیمت مصوب مرغ در ستاد تنظیم بازار بر اساس نهاده با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی محاسبه می‌شود باید ۱۰۰ درصد نهاده مورد نیاز بر اساس همین نرخ ارز تأمین شود در غیر این صورت قیمت تمام شده اختلاف زیادی با نرخ مصوب این ستاد خواهد داشت، قیمت تمام شده مرغ برای مرغداران ۱۲ هزار و ۷۰۰ تومان است اما ستاد تنظیم بازار قیمت خرید از مرغدار را ۱۰ هزار تومان محاسبه و قیمت عرضه به مصرف‌کننده را ۱۵ هزار تومان اعلام کرده است.

اگر مشکل تأمین نهاده حل نشود باید قیمت مرغ را افزایش داد

وی در تشریح اقدامات انجام شده از سوی این اداره کل عنوان کرد: مدیرکل جهاد کشاورزی استان و معاون بهبود تولیدات دامی برای پیگیری و حل مشکل به دیدار معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام رفته‌اند و مشکلات مرغداران را به رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی منتقل کرده‎ایم و معتقدیم در صورتی که مشکل تأمین نهاده حل نشود باید افزایش قیمت مرغ به نفع مرغداران به تصویب برسد.

با توجه به اظهارات نایب رئیس اتحادیه فروشندگان گوشت سفید که گفته است «قیمت مصوب هر کیلو مرغ ۱۶ هزار و ۱۰۰ تومان است و امید دارد روی قیمت مصوب بماند و بیشتر نشود چون تولید کمتر از این قیمت ممکن نیست» (از اینجا بخوانید) از یک سو و کاهش جوجه‌ریزی در هفته‌های اخیر (که آثار آن بر بازار در دو ماه آینده مشخص می‌شود) به نظر می‌رسد افزایش منطقی قیمت مرغ بهترین راه برای حمایت از مرغداران و جلوگیری از افزایش افسارگسیخته آن در ماه‌های آتی است.

با این وجود تلاش برای تخصیص ارز به نهاده‌هایی مانند ذرت و سویا و نظارت دقیق بر عرضه عادلانه آن در سامانه بازارگاه موضوعی است که نباید در سایه این افزایش قیمت به فراموشی سپرده شود.

انتهای پیام/۶۳۱۱۳/ص۲۰/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول