به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، محمدباقر بیپروا در گفتوگو با خبرنگاران سطح زیر کشت باغات غیربارور انگور در آذربایجانشرقی را ۲۶۱ هکتار و باغات بارور را ۱۷هزار هکتار اعلام کرد و اظهار داشت: براساس برآوردهای اولیه میزان تولید انگور در سالجاری بیش از ۳۰۵ هزار تن تولید بود که در اثر سرمازدگی، حدود ۳۲ هزار تن محصول از بین رفت و میزان تولید انگور در سالجاری ۲۷۳ هزار تن میباشد.
وی ادامه داد: حدود ۱۵ درصد تولید معادل ۴۱ هزار تن بهصورت تازهخوری و مصارف محلی اعم از غوره و دوشاب مصرف میشود و ۸۵ درصد بقیه معادل ۲۳۲ هزار تن به کشمش کالیفرنی و تیزآبی تبدیل میشود.
بیپروا، متوسط عملکرد انگور در آذربایجانشرقی را ۱۸ تن در هکتار اعلام کرد و گفت: انگور و فرآوردههای آن از جمله سبزه و کشمش یکی از اقلام صادراتی کشور محسوب میشود و آذربایجانشرقی از نظر سطح زیرکشت تولید انگور و فرآوردههای آن جایگاه ویژهای در کشور دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی، خاطرنشان کرد: حدود ۹۰ درصد تولید سالجاری معادل ۵۹ هزار تن به کشمش کالیفرنی و حدود ۱۰ درصد معادل هفت هزار تن به کشمش تیزابی و آفتابی تبدیل میشود که مجموع کشمش فرآوری شده اعم از کالیفرنی و تیزآبی ۶۵ هزار تن است که بیشتر به کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه، روسیه و برخی کشورهای اروپائی و آفریقائی صادر میشود.
بیپروا با بیان اینکه فعالان بخش کشاورزی آذربایجانشرقی علاوه بر فرآوری انگور تولیدی استان، بخشی از تولیدات استانهای همجوار را خریداری و به محصول صادراتی تبدیل میکنند، یادآور شد: رقم بیدانه کشمشی، ۹۰ درصد سطح زیر کشت باغات استان را تشکیل میدهد و ۱۰ درصد بقیه ارقام دیگری از قبیل فخری، عسگری، حسینی، صاحبی، دستهچین، شاهانی، قورا شیرین یا تبرزه، قره ازوم و خلیلی میباشد.
وی خاطرنشان کرد: شهرستان ملکان با تولید ۱۸۷ هزار تن، شهرستان مراغه ۳۱ هزار تن و شهرستان بناب ۲۵ هزار تن انگور در سالجاری به ترتیب مقام اول تا سوم را به خود اختصاص دادهاند.
انتهای پیام/60001/س