اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان رضوی

انتظارات انقلابی از شهردار مشهد

انتظار شهروندان مشهد از شهردار خود توجه به ارزش‌های انقلابی، توزیع عادلانه خدمات در شهر به خصوص مناطق حاشیه‌ای، مبارزه با فساد در بدنه شهرداری و توجه به خواسته‌ها و تاکیدات رهبری در بافت پیرامون حرم است، مواردی که کم‌توجهی به آن‌ها در فرصت کوتاه باقی‌مانده می‌تواند کارنامه کلایی را تحت تأثیر قرار دهد.

انتظارات انقلابی از شهردار مشهد

محمدرضا کلایی بیش از دو سال است که از سوی شورای اسلامی شهر، به‌عنوان شهردار مشهد انتخاب شده و اقداماتی انجام داده که در جای خود قابل‌تحسین است. اما دوره کاری او کم حاشیه نبوده و انتظاراتی از او وجود دارد که برخاسته از رویکرد انقلابی است. شاید مرور برخی از آن‌ها همچون مطلب گذشته درباره «انتظارات انقلابی از استاندار خراسان رضوی چیست؟» فرصت پاسخگویی را در زمان باقی‌مانده کاری او فراهم سازد.

اول. نخستین و تکراری‌ترین انتظار، رسیدگی به حاشیه شهر مشهد است. سوال اساسی این است: آیا مردم حاشیه شهر از خدماتی که شهرداری به آن‌ها می‌دهد به همان اندازه بهره‌مند می‌شوند که ساکنان بلوار سجاد یا هاشمیه مشهد برخوردار هستند؟ مسائلی مانند تامین سرانه‌های آموزشی، فضای سبز و درمانی برای مردمانی که به حاشیه رانده شده‌اند، قطعا می‌تواند در تحقق محیطی امن و مطلوب برای مجاوران و زائران و افزایش رضایت اجتماعی موثر باشد. این تأکید، منکر اقدامات خوب شهرداری به خصوص مسأله ساماندهی معتادان متجاهر نیست، اما همچنان بر ناعادلانه بودن توزیع خدمات بین مناطق حاشیه‌ای شهر اصرار دارد. بگذریم که در همان قسمت‌های حاشیه هم که کار انجام شده، ما با عجوزه بزک کرده‌ای مواجهیم که در عمق دچار مشکل است و فقط ظاهر معابر اصلی سروسامان گرفته است.

دوم. تقریبا می‌توان گفت هیچ شهرداری به‌طور مستقیم از فشارهای جریان سوءاستفاده‌گر در شهر گفت‌وگو نکرده است، کسانی که از خلأ طرح‌های شهری بهره می‌برند و پول خوبی به جیب می‌زنند. ۱۳ سال است شهر مشهد طرح تفصیلی ندارد و در اکثر قسمت‌ها با طرح تفصیلی «نیم قرن قبل» اداره می‌شود. قرار بود شهرداری مشهد تا اول دی ماه طرح‌های تفصیلی هفتگانه شهر را برای تأیید تحویل شورا دهد اما همچنان تا این لحظه دو طرح از این هفت طرح باقی مانده است. از طرفی در تهیه همین طرح‌ها هم شواهدی دال بر فشار بر مشاورین طرح در جهت اعمال سلیقه‌های غیرکارشناسی وجود دارد که اتفاقی نامیمون و تأمل‌برانگیز است. آیا شهرداری با این اقدام سعی در بازگذاشتن دست خود برای فروش تخلف و افزایش ورودی‌های کمیسیون ماده پنج استانداری (و رونق امضاهای طلایی برای عده ای خاص) دارد؟ یا در خدمت جریانی است که سال‌هاست این شهر را در دست دارند و بخش بزرگی از حاشیه‌نشینی و معضلاتی از این قبیل به‌خاطر همین تصمیم‌گیری‌های سلیقه‌ای است؟

سوم. شهرداری در بخش‌های مختلف خود گرفتار ارتباطات آشنایان است. این موضوع در بخش‌های گوناگون دیده و شنیده می‌شود. زمزمه‌های ارتباط خانوادگی سرپرست نهاد مطالعات طرح‌های شهری با معاون شهرسازی اداره کل راه و شهرسازی یکی از این موارد است که به اعتقاد برخی در عمل شهرداری را ابزار دست راه و شهرسازی و مجری تصمیمات سلیقه‌ای این مجموعه برای شهر مشهد کرد؛ آقای کلایی چرا در یک اقدام انقلابی این شائبه‌ها را از مدیریت شهری حذف نمی‌کنید؟ اگر نکته‌ای وجود دارد «فاش» بگویید. این تنها یک نمونه است!

چهارم. شهر مشهد به واسطۀ مرقد نورانی حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا (علیه‌السلام) شهر معنویت و فرهنگ است. این اعتراف بین‌المللی «آیسسکو» است که عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام را به مشهد داد. از «باغ کاریکاتور»، «موزه گوهرشاد» یا نمایشگاه «مشهد دوست داشتنی» به عنوان نمونه‌های تخریب پروژه‌های فرهنگی در کارنامه این دوره از مدیریت شهری می‌توان نام برد و این روزها خبر می‌رسد شهرداری در اقدامی تأمل برانگیز بازوان عملیاتی بدنه فرهنگی شهر امام رضا (علیه‌السلام) یعنی فرهنگسراها و مراکز فرهنگی شهرداری را از چارت خود حذف کرده؛ آیا درست است؟ ضعف فرهنگی شهرداری در این دوره که جای بحث مفصلی دارد، با این حرکت واقعا تکمیل می‌شود. اشکالی ندارد اگر بپرسیم که زمزمه‌های واسپاری این مراکز فرهنگی به پیمانکارانِ در نظر گرفته شده، صحت دارد یا خیر؟! لطفا در پاسخ از شرایط برابر در واسپاری نگویید و بیایید کمی شفاف باشیم.

پنجم. آقای کلایی! به‌خوبی می‌دانید در شهرداری فساد مالی وجود دارد. گواه این ادعا پرونده‌های گاه و بی‌گاهی است که خبری می‌شود و شما بهتر می‌دانید آن‌هایی را که خبری نمی‌شود یا حتی کشف نشده است. از استخدام‌های بی‌ضابطه گرفته تا تخلفات ساخت‌وساز و پرونده‌های مفصل‌تری درباره افراد دارای جایگاه در شهر؛ شهردار مشهد برای مقابله با فساد قطعا باید هزینه بپردازد اما نیروهای انقلابی اگر چنین عزم و اراده‌ای در او ببینند تنهایش نمی‌گذارند. جای سوال است چرا به عنوان جوان‌ترین شهردار مشهد، جسارتی که از شما سراغ داریم را در مبارزه با فسادی که سال‌هاست دامن‌گیر شهرداری شده به کار نبستید؟ چه چیزی مانع شده است؟

ششم. مردم این شهر در رویش، رشد و بالندگی انقلاب همیشه پیشگام بوده و سهمی بی‌بدیل در کشور داشته و دارند، چیزی که انگار در مدیریت شهری مشهد کمتر به آن پرداخته می‌شود. میدان ۹ دی کجای این جغرافیای مقدس است؟ می‌دانیم که همه‌چیز در نام‌گذاری نیست اما گلایه‌های زیادی درباره نام‌گذاری‌های موضوعی و مرتبط با انقلاب اسلامی از شما وجود دارد.

هفتم. بافت پیرامون حرم مطهر رضوی حرف‌های زیادی دارد؛ از سوء‌استفاده‌ها گرفته تا بی‌توجهی به حقوق مردم و تخریب میراث فرهنگی و مذهبی شهر که در آن انجام شد. اما به‌طور مشخص دو نامه مهم رهبر معظم انقلاب درباره رفتار مدیریت شهری در این حوزه باید مبنای عمل باشد، اما چرا تا به‌حال این‌طور نشده؟ به نظر از گذشته و توجیهات حرف نزنیم و از همین امروز عزم کنید تا مبنای عمل در شهرداری مشهد خواسته‌ها و تأکیدات رهبری در بافت پیرامون حرم باشد، بدون هیچ زرنگ‌بازی!

انتهای پیام/ 70068

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول