اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  شرق آسیا و اقیانوسیه

استراتژی بایدن در قبال چین مشخص شد؛ پیروی از سیاست‌های خصمانه ترامپ علیه پکن

دولت جدید آمریکا نیز بر ادعاها و مواضع خصمانه دولت قبلی این کشور علیه پکن تأکید و از رقبای منطقه‌ای چین اعلام حمایت کرد.

استراتژی بایدن در قبال چین مشخص شد؛ پیروی از سیاست‌های خصمانه ترامپ علیه پکن

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وزارتخانه‌های مختلف دولت جدید آمریکا به رهبری «جو بایدن»، ادعاها و مواضع خصمانه دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق این کشور علیه چین را تکرار کردند.

روز شنبه «ند پرایس» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای مدعی شد: «ایالات متحده از الگوی تلاش‌های جمهوری خلق چین در مرعوب کردن همسایگانش از جمله تایوان، نگران است. از پکن می‌خواهیم فشار نظامی، دیپلماتیک و اقتصادی علیه تایوان را متوقف کرده و در عوض وارد گفت‌وگوی معنادار با نمایندگان منتخب تایوان شود».

در این بیانیه آمده است: «در کنار دوستان و متحدان خود می‌ایستیم تا سعادت، امنیت و ارزش‌های مشترک در حوزه اقیانوس هند-آرام را توسعه دهیم و این اقدام شامل تعمیق روابط با تایوان دموکراتیک است».

پرایس بدون اشاره به عبور مکرر کشتی‌های جنگی آمریکایی از تنگه تایوان که تنش در منطقه را تشدید کرده است افزود: «ایالات متحده در راستای امیال و منافع مردم تایوان، به حمایت از راه‌حل مسالمت‌آمیز درباره مسائل مربوط به دو سوی این تنگه، ادامه می‌دهد».

وی با اشاره به تداوم فروش تجهیزات و تسلیحات نظامی به تایوان علی‌رغم هشدارهای چین نوشت: «ما کمک به تایوان برای حفظ توان دفاعی خود را تداوم می‌بخشیم. تعهد ما به تایوان و حفظ صلح و ثبات در تنگه تایوان و منطقه، به طور مستحکمی پابرجا خواهد ماند».

پکن، تایوان را بخشی از سرزمین متعلق به چین می‌داند و تحرکات آمریکا و فروش سلاح به تایوان را نقض حاکمیت خود و مغایر با سیاست «چین واحد» ارزیابی می‌کند. با این حال آمریکا با اعزام ناو به تنگه تایوان و کمک نظامی به تایوان عملا در مسیر حمایت از این جزیره است و پکن بارها به این مسئله اعتراض کرده است. این در حالی است که کشورهای عضو سازمان ملل متحد از جمله آمریکا، تایوان را به عنوان کشور مستقل به رسمیت نمی‌شناسند.

دولت بایدن در زمینه حمایت از تایوان، پا را از اقدامات دولت ترامپ نیز فراتر گذاشته و نماینده دولت تایوان در آمریکا را برای اولین بار از سال ۱۹۷۹، به مراسم تحلیف ریاست جمهوری آمریکا دعوت کرد.

از سوی دیگر، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه احتمالی دولت بایدن در جلسه پرسش و پاسخ مجلس سنا برای دریافت رأی اعتماد، ادعاهای «مایک پامپئو» رئیس سابق دستگاه دیپلماسی آمریکا درباره نقض حقوق بشر در چین را تکرار کرد.

پامپئو در آخرین روز از حضور در دولت آمریکا، در ادعایی مضحک، رفتار مقامات چین در استان سین‌کیانگ را مصداق «نسل‌ کشی» توصیف کرد. بلینکن در مجلس سنا به این سوال که آیا از چنین موضعی تبعیت می‌کند پاسخ داد: «قضاوت من نیز همین است».

وزارت امور خارجه چین در واکنش به این ادعاها گفته است: «با ثبات اجتماعی، توسعه اقتصادی، هماهنگی مذهبی و بهبود معیشت در منطقه خودمختار اویغور سین‌کیانگ‌، مردم از همه گروه‌های قومی از جمله مردم اویغور ، زندگی مرفه و شادی را در آنجا دارند».

این وزارتخانه در ادامه در اشاره به یک نظرسنجی که نشان می‌دهد ۷۵ درصد مسلمان آمریکا معتقدند علیه جامعه مسلمان در این کشور تبعیض زیادی وجود دارد، گفت تبعیض نژادی سیستماتیک و خشونت پلیس را می توان در سیستم‌های قضایی و اجرای قانون ایالات متحده یافت.

همچنین «لوید آستین» وزیر دفاع دولت بایدن نیز در تماس تلفنی با همتای ژاپنی خود، درباره جزایر مورد اختلاف بین ژاپن و چین و اعلام حمایت واشنگتن از ادعای توکیو به گفت‌وگو پرداخت.

شخص بایدن نیز از زمان آغاز کارزار انتخاباتی خود ادعاهای مختلفی علیه چین مطرح کرده و از ادعای نقض حقوق بشر در استان سین‌کیانگ حمایت کرد. بایدن همچنین در سومین روز از آغاز به کار دولتش، در تماس تلفنی با نخست‌وزیر انگلیس همکاری دو کشور درباره اولویت‌های سیاست خارجی مشترک از جمله ایران، روسیه و چین را ضروری دانست.

پیش از بایدن، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی دولت بایدن نیز در تماس تلفنی جداگانه با شرکای انگلیسی، فرانسوی و آلمانی، به گفت‌وگو درباره مسائل ایران، روسیه و چین پرداخته بود.

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول