به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی اداره جهاد کشاورزی مشهد، حجت ایمانی مقدم اظهار کرد: در حال حاضر ۳ واحد پرورش بوقلمون پرواری و یک واحد بوقلمون مادر دارای مجوز و بیش از ۳۰ واحد بدون مجوز در شهرستان مشهد فعال هستند.
رئیس اداره بهبود تولیدات دام مدیریت جهاد کشاورزی مشهد گفت: بوقلمون یک پرنده سختجان است و حساسیتهای مرغ را ندارد، پرورش آن هم مثل پرورش مرغ تخصصی نیست، بیماری خاصی هم تهدیدش نمیکند تا نیازی به دریافت واکسن داشته باشد.
وی ادامه داد: تنها واکسنی هم که دریافت میکند در ۱۵ روزگی است و بعد از دریافت این واکسن تعداد تلفات جوجهها مشخص میشود، تنها چیزی که باید رعایت شود این است که از ترس و استرس به دور باشند، دشمن اصلی سلامتیشان هم گرد و خاک است که باعث میشود ریههای این حیوان سفت شده و کمکم به بیماری برونشیت و تنگینفس مبتلا شود.
ایمانی مقدم عنوان کرد: پخش موسیقی خیلی ملایم در سالنهای پرورش بوقلمون باعث میشود تا صدای بیرون به گوششان نرسد و دچار استرس نشوند البته خیلی از جوجهها با وجود همه این مراقبتها باز هم به مرحله سوددهی نمیرسند، بعضی از این جوجهها نطفه ضعیفی دارند و اصلا رشد نمیکنند، در واقع این طور نیست که هر هزار قطعهای که خریداری میکنیم سالم از آب دربیاید.
رئیس اداره بهبود تولیدات دام مدیریت جهاد کشاورزی مشهد یادآور شد: سودآوری بالا تا ۵۰ درصد هزینه سرمایهگذاری، طولانیتر بودن دوره پرورش، کاهش فشار کاری و تنش روانی در مقابل مرغ و مقاوم بودن در مقابل بیماریها از جمله مزیتهای پرورش بوقلمون است.
وی افزود: در سال سه دوره میتوان بوقلمون را پرورش داد، میانگین وزن یک بوقلمون ۱۲ کیلوگرم است و سالانه در هر دوره ۳۵۰ تن گوشت بوقلمون در شهرستان مشهد تولید میشود.
ایمانی مقدم یادآور شد: تعادل بخشی اولویت امروز جهاد کشاورزی است و چون تولید گوشت مرغ مازاد بر نیاز است، بنابراین تعدادی از واحدها در تولید بوقلمون فعالیت میکنند.
رئیس اداره بهبود تولیدات دام مدیریت جهاد کشاورزی مشهد عنوان کرد: بوقلمون تنها حیوانی است که ۲ نوع گوشت دارد، گوشت سینه این پرنده سفید و گوشت رانش قرمز است و از هر بوقلمون ۶۵ درصد گوشت بهدست میآید.
وی با بیان اینکه چرم خام حاصل از پاهای این پرنده نیز برای تکهدوزی روی انواع کیف و کفش مورداستفاده قرار میگیرد، گفت: بوقلمون پرندهای است که به سرعت رشد میکند، بهطوری که یک جوجه ۴۰ گرمی در عرض سه ماه به ۱۵ کیلو میرسد.
ایمانی مقدم بیان کرد: گوشت بوقلمون بدون پوست، بهطور طبیعی چربی کمی دارد که معادل یک گرم چربی در هر 30 گرم گوشت است، بنابراین کسانی که دارای رژیم غذایی کم چرب دارند، میتوانند از آن استفاده کنند.
رئیس اداره بهبود تولیدات دام مدیریت جهاد کشاورزی مشهد خاطرنشان کرد: گوشت بوقلمون دارای ویتامینهای ب۱، ب۳، ب۶ و ب۱۲ و سرشار از اسید فولیک و ویتامین آ است، کلسترول آن نصف گوشت قرمز است.
وی با بیان اینکه چربیهای اشباع شده آن 5 برابر کمتر از گوشت گوسفند است، افزود: بوقلمون کلسترول بد خون را کاهش میدهد، آرامش و سرحالی ایجاد میکند، از سرطان جلوگیری میکند، ترشح هورمون تستوسترون را افزایش و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
انتهای پیام/ ۷۰۰۵۱