اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  قرآن و فعالیت های دینی

سند مهندسی فرهنگی کشور منتظر اجرا است

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی معتقد است اقدامات فرهنگی، زمانی ماندگار می‌شود که با حوصله و بدور از هیجان باشد.

سند مهندسی فرهنگی کشور منتظر اجرا است

به گزارش خبرنگار قرآن و فعالیت‌های دینی خبرگزاری فارس حجت‌الاسلام سید سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در همایش هوای نو که در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد، با بیان اینکه وظیفه اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی وظیفه اجرایی نیست گفت: در حال حاضر نیازمند ثبات و استمرار در کارهای فرهنگی هستیم و نباید به دنبال تخریب کارهایی باشیم که پس از آن شروع شده است.

سند مهندسی فرهنگی کشور توسط دو رئیس جمهور ابلاغ شده اما منتظر اجرا است

وی با اشاره به «سند مهندسی فرهنگی کشور» گفت: با وجودی که این سند توسط دو رئیس جمهور ابلاغ شده است اما بعد از گذشت یک سال از تصویب آن، منتظر اجرا است و به تازگی جلسه‌ای با حضور معاون اول رئیس جمهور با محوریت این سند برگزار شده است.

حجت‌الاسلام عاملی با بیان اینکه سرعت در کارها مهم است ولی در کارهای فرهنگی به گفته مقام معظم رهبری باید با حوصله و بدور از هیجانات عمل کنیم اظهار داشت: اگر نگاه سرمایه گذاری‌های فرهنگی ما نگاه زیربنایی مثل سرمایه‌گذاری بر روی مهد کودک‌ها و آموزش و پرورش باشد، بی شک این هزینه‌ها برای نسل‌های بعدی جواب خواهد داد.

از پیشنهاد تشکل‌های فرهنگی کشور استقبال می‌کنیم

وی اضافه کرد: ما از پیشنهاد تشکل‌های فرهنگی کشور استقبال می‌کنیم چرا که معتقدیم هر جایی که مردم وارد عمل شدن، توانایی گره گشایی بیشتری از خودشان نشان دادند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: ما هم به هوای نو برای این شورا معتقدیم و خودمان را فارغ از تحولات اساسی و جدید نمی‌دانیم اما برای انجام کارهای تازه باید نظام دیوان‌سالاری کشور اصلاح شود.

وی به ۷۰ تشکل فرهنگی حاضر در جلسه پیشنهاد کرد با تشکیل «کمیته عالی یاری» با شورای عالی انقلاب فرهنگی در ارتباط باشند و دغدغه‌ها و پیشنهادهای خود را در این کمیته مطرح کنند.

سیاست‌های فرهنگی باید در جهت احترام به مردم باشد

حجت‌الاسلام عاملی با بیان اینکه اگر سیاست‌های فرهنگی کشور در جهت احترام به مردم نباشد نباید انتظار  تبعیت از مردم را داشته باشیم اظهار داشت: شاید برخی از دوستان تصور کنند کارهای اساسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام نمی‌شود درحالی‌که ما کارهای مهمی را در این شورا پیگیر بودیم و رهبری نیز از شورای عالی انقلاب فرهنگی با همه مطالباتی که دارند به عنوان یک نهاد مؤثر و کارآمد یاد می‌کنند.

علی‌عسکری: سند محتوایی برنامه سازان صدا و سیما با محوریت بیانیه گام دوم تدوین شده است

عبدالعلی علی عسکری رئیس سازمان صدا و سیما در جمع تشکل‌های مردمی سراسر کشور گفت: ثروت ارزشمندی به بدنه انقلاب و مردم رسیده که همان گروه ها و نهادهای مردمی و فرهنگی هستند که توانایی های خوب و‌ارزشمندی در جامعه دارند.

وی در رابطه شرایط سازمان صدا و سیما بیان کرد: زمانی که وارد صداوسیما شده و مدیریت این سازمان را برعهده گرفتم سازمان شرایط سختی داشت و به قولی در حال فروپاشی بود. سازمان صدا و سیما سختی‌های زیادی دارد و نمی‌تواند هر کاری را به راحتی انجام دهد و در برنامه سازی و تامین اعتبار مشکلاتی دارد.

رئیس سازمان صدا و سیما تصریح کرد: برنامه سازان معمولاً افرادی هستند که سابقه طولانی دارند و در طی سالیانی شناخته شدند و اگر هم برنامه سازی در سازمان دیده نشود مرجعیت سازمان از بین خواهد رفت به همین دلیل دیده شدن برای ما اهمیت زیادی دارد.

وی با اشاره به اهمیت موضوع سبک زندگی تأکید کرد: یکی از برنامه‌های مهم سازمان صدا و سیما سبک زندگی است و شبکه‌های یک دو سه و پنج این برنامه را از نکات و اهداف اصلی خود قرار دادند و کار جدی در این رابطه در این شبکه‌ها انجام می‌شود

علی‌عسکری ادامه داد: ما در شبکه سه ماه یک جوان انقلابی را به مدیریت آن گذاشت تا محتوای مناسب با جوانان انقلابی و محتوای بسیجی تولید و در این شبکه ارائه کند اما به این دلیل که مخاطب های این شبکه به قشر خاصی محدود می‌شد برنامه سازی شبکه ۳ به سمت ساخت برنامه با هدف مخاطب خاکستری رفت.

وی یادآور شد: بیشترین دقت و توتن ما در سازمان صدا و سیما برای سریال ها گذاشته شده و برای این مهم اهمیت زیادی قائل هستیم اما سریال‌سازی کار بسیار سختی است و برخی از سریال های فعلی برای سال‌های گذشته هستند و حال با شکل‌گیری مهندسی محتوایی که برای سریال ها انجام شده و امیدواریم در سال‌های آینده این فضا اصلاح شود.

رئیس سازمان صدا و سیما در این رابطه توضیح داد: البته سریال سازی ما تحت تاثیر سینما و تئاتر است و فرهنگ سازی و تغییر مسیر آن کار بسیار دشواری خواهد بود.

وی افزود: سندی محتوایی برای تولید برنامه های سازمان صدا و سیما با محوریت پنج گفتمان مقام معظم رهبری که در صدر آنها بیانیه گام دوم قرار دارد تدوین شده است که تمامی برنامه سازان سازمان صدا و‌سیما مبتنی بر آن برنامه‌های خود را می نویسند و البته این سند در برنامه و بودجه سازمان هم دیده شده تا بیشترین بودجه به برنامه هایی داده شود که مطابق با اهداف بیانیه گام دوم هستند.

رئیس سازمان صدا و سیما اظهار کرد: اگر بخواهیم در یک جمله را به عنوان کلید اهمیت تشکل‌های مردم نهاد بگوییم باید بگویم که ما در یک جنگ نرم حضور داریم و شما نیروی مقابله با جنگ نرم دشمنان هستید زیرا در این جنگ دشمن تلاش دارد تا نیرو و سرمایه اجتماعی ما را از بین برده و شما وظیفه ساخته نیروهای اجتماعی را دارید.

 علی‌عسکری در رابطه تأکید کرد: در یک جنگ متمرکز و داغ و فرهنگی هستیم که تمامی نقاط فرهنگی ما را هدف گرفته و تلاش دارد تا مولفه های اجتماعی در ایران را از بین ببرد.

وی ادامه داد: نکته مهم دیگر توجه به جوانگرایی است، جوانان برای ساخت و ایجاد تمدن نوین اسلامی و ساخت جامعه‌ای که آماده برای ظهور حضرت حجت باشد لازم هستند و باید در تشکل‌های مردمی در استان‌ها اقدام به شبکه سازی شده و جوانان جذب شوند.

وی در پایان خاطرنشان کرد رما حاضریم تا کانال تلویزیونی برای کارهای جهادی را برای شما فراهم کنیم ‌این شبکه می‌تواند به صورت اینترنتی شکل گرفته و بعد از آن اگر بیش از دو میلیون مخاطب پیدا کردن روی آنتن برود.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول