اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  کتاب و ادبیات

اقدام جدید نهاد کتابخانه‌ها؛ ساخت کتابخانه‌های سیار همسو با زیست‌بوم طبیعی عشایر

سرپرست دفتر آموزش و پژوهش نهاد کتابخانه‌های عمومی، بهره‌گیری از تکنیک‌های نوین و فناورانه در ساخت کتابخانه‌های عشایری را یادآور شد و گفت: هزینه‌کرد بهینه در ساخت و ساز چنین نهاد فرهنگی، باید مدنظر باشد.

اقدام جدید نهاد کتابخانه‌ها؛ ساخت کتابخانه‌های سیار همسو با زیست‌بوم طبیعی عشایر

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، سجاد محمدیان در ارتباط زنده تلفنی با برنامه «تقاطع فرهنگ» در رابطه با راه‌اندازی کتابخانه‌های سیار برای عشایر گفت: قصد داریم با راه‌اندازی یک مسابقه، به خروجی فرهنگی که خلق کتابخانه عشایری است، برسیم.

وی در خصوص چرایی شکل گیری این پدیده فرهنگی گفت: یک و نیم درصد جمعیت کشور را مردمان عزیز عشایر تشکیل می‌دهند که افرادی سختکوش، قانع و غیور هستند و طبیعتا ما به عنوان فعالانِ یک سازمان فرهنگی موظف به ارائه خدمات مورد نیاز آن‌ها هستیم.

محمدیان ادامه داد: در این راستا بحثی مطالعاتی را شروع کردیم تا الگویی را برای طراحی کتابخانه‌ای مختص عشایر ارائه دهیم.

وی فراخوان مسابقه‌ای با محتوایی مشابهِ این طرح را مقدمه‌ای برای راه‌اندازی کتابخانه‌ای هم‌ماهیت با زندگیِ کوچ‌نشینی عنوان کرد و گفت: در این مسابقه در پی ایجاد کتابخانه‌ای هستیم که با اقلیم، بستر و زیست بوم طبیعی عشایر توجه دارد.

محمدیان گوناگونی ایلات و عشایر و نیز زیباشناسی این مردمان را رویکرد دیگر این کتابخانه سیار عنوان کرد و افزود: نقش فرهنگساز و کاربردی کتابخانه‌ها از دیگر سطوح ارزش‌آفرین این طرح است.

سرپرست دفتر آموزش و پژوهش نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور همچنین بهره گیری از تکنیک‌های نوین و فناورانه در ساخت این کتابخانه‌ها را متذکر شد و گفت: هزینه‌کرد بهینه در ساخت و ساز چنین نهاد فرهنگی، باید مد نظر باشد.

محمدیان در بخشی دیگر از مصاحبه با رادیو گفت‌وگو، این مسابقه را موجب توقف در طرح اتوبوس‌های سیار کتاب ندانست و ادامه داد: مسابقه طراحیِ این کتابخانه درپی ایجاد یک الگوست و بعدها برای خلق فیزیکی آن طراحی خواهد شد.

وی گفت: گروه‌های مختلف قادر خواهند بود در این مسابقه شرکت کنند، ولی طراحان و معماران صنعتی گروه تخصصی خواهند بود. معیار اصلی ما توجه به نیاز عشایر است.

محمدیان همچنین چشم انداز بررسی آثار را برای تاریخ خرداد ۱۴۰۰ پیش‌بینی کرد و گفت: ثبت نام تا ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ امکان پذیر است و ارسال آثار تا ۳۰ اردیبهشت اتفاق می‌افتد.

محمدیان بارگذاری امکاناتی نظیر چند رسانه‌ای و کامپیوتری را از جمله اقدامات جانبی در کنار این کتابخانه‌ها برشمرد و گفت: این طرح به سواد آموزی نیز کمک خواهد کرد و بهبودی در مسیر اوقات فرهنگی خواهد بود.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول